Home ΛΑΡΝΑΚΑ Σημαντική αύξηση στο ξενοδοχειακό δυναμικό της ευρύτερης Λάρνακας
Σημαντική αύξηση στο ξενοδοχειακό δυναμικό της ευρύτερης Λάρνακας

Σημαντική αύξηση στο ξενοδοχειακό δυναμικό της ευρύτερης Λάρνακας

Μια από τις πιο παραγωγικές χρονιές των τελευταίων δεκαετιών θα είναι για την πόλη και την ευρύτερη Λάρνακα το 2020, αφού μέσα στο τρέχον έτος αναμένεται να ολοκληρωθούν και να λειτουργήσουν έξι νέες ξενοδοχειακές μονάδες, που θ’ αναβαθμίσουν σε σημαντικό βαθμό την τοπική ξενοδοχειακή βιομηχανία.

Σύμφωνα με άρθρο της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας, πέραν των 800 νέων ποιοτικών κλινών θα προστεθούν στο ξενοδοχειακό δυναμικό της περιφέρειας Λάρνακας εντός του έτους με την λειτουργία των νέων ξενοδοχείων.

Οι μονάδες αυτές θα είναι το Hotel Indigo Larnaca, που ανήκει στον όμιλο InterContinental Hotels Group, το οποίο θα λειτουργήσει στην περιοχή Αγίου Λαζάρου. Θα είναι η πρώτη μονάδα που θα λειτουργήσει ο υπό αναφορά ξενοδοχειακός κολοσσός στην Κύπρο. Το Radisson Beach Resort Larnaca ανεγείρεται στο χώρο όπου λειτουργούσε το πρώην ξενοδοχείο Princess στην Ορόκλινη. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι το εν λόγω ξενοδοχείο θα είναι το πρώτο παραλιακό resort του υπό αναφορά ομίλου ανά το παγκόσμιο! Το The Quality Lodge by Best Western Premier Collection αναμένεται να λειτουργήσει σύντομα στην τουριστική περιοχή Ορόκλινης. Το συγκεκριμένο brand θεωρείται το πιο ιδιαίτερο από τη συλλογή ξενοδοχείων του ομίλου Best Western. Στην παραλιακή περιοχή της Ορόκλινης θα λειτουργήσει σύντομα και το Solaar Boutique Hotel & Spa. Πρόκειται για ξενοδοχείο πολυτελείας, που κτίστηκε στον χώρο του πρώην ξενοδοχείου Michael’s. Εξάλλου, δύο νέα ξενοδοχεία θα λειτουργήσουν στο εμπορικό κέντρο της Λάρνακας. Το Samirana Boutique Hotel θα λειτουργήσει στην κεντρική πλατεία Ερμού, ενώ στην ίδια ξενοδοχειακή μονάδα έχει ενσωματωθεί και η παρακείμενη διατηρητέα οικία. Επίσης, το Pallas Hotel ανεγείρεται δίπλα από το παλιό σινεμά στην πλατεία Παλλάς (δίπλα από το πρώην υποκατάστημα της Τράπεζας Κύπρου) και θα διαθέτει, μεταξύ άλλων, και roof garden.

Στο μεταξύ, το πράσινο φως για ανέγερση νέας ξενοδοχειακής μονάδας, στην παραλιακή ακτή στο Κιβισίλι, της επαρχίας Λάρνακας, άναψε η Περιβαλλοντική Αρχή, η οποία ενέκρινε, υπό όρους, το αίτημα της εταιρείας VERDURO ENTERPRISES LTD. Σύμφωνα μ’ έκθεση της Περιβαλλοντικής Αρχής, το έργο αφορά την κατασκευή ξενοδοχειακής μονάδας τεσσάρων αστέρων, δυναμικότητας 228 κλινών.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

 

Send this to a friend