Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΥΓΕΙΑ Το Ιδ. Νοσοκομείο Αγιος Ραφαήλ Λάρνακας είναι έτοιμο να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις του ΓεΣΥ
Το Ιδ. Νοσοκομείο Αγιος Ραφαήλ Λάρνακας είναι έτοιμο να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις του ΓεΣΥ

Το Ιδ. Νοσοκομείο Αγιος Ραφαήλ Λάρνακας είναι έτοιμο να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις του ΓεΣΥ

Ο Διευθυντής του Ιδιωτικού Νοσοκομείου Άγιος Ραφαήλ στη Λάρνακα κ. Αγάπιος Κυπριανού στη συνέντευξη του στο Ygeia-News , υπογράμμισε πως το κάθε νοσηλευτήριο θα διαπραγματευθεί από μόνο του στη βάση του μνημονίου συνεργασίας και ανάλογα με τις υπηρεσίες που προσφέρει. Το Ιδιωτικό Νοσοκομείο Άγιος Ραφαήλ πρόσθεσε, ανέκαθεν πρωτοστατούσε σε θέματα ποιότητας και εξυπηρέτησης. Οι κτιριακές εγκαταστάσεις του καθώς και τα τελευταίας τεχνολογίας ιατρικά μηχανήματα που διαθέτει αποτελούν την αιχμή του οράματος του από τη στιγμή της δημιουργίας του.

Αναμένουμε επεσήμανε ο k. Κυπριανού, να αξιολογήσουμε τις ανάγκες οι οποίες τυχόν θα προκύψουν από την εφαρμογή της δεύτερης φάσης του ΓεΣΥ και είμαστε σε θέση για άμεση κτιριακή επέκταση του νοσηλευτηρίου μας, αν χρειαστεί.

ΕΡ: Ο ΠΑΣΙΝ άναψε το πράσινο φώς για την ένταξη των Ιδιωτικών Νοσηλευτηρίων στη δεύτερη φάση του ΓεΣΥ. Παραμένουν κάποιες απορίες και οποιεσδήποτε επιφυλάξεις από μέρους σας;

ΑΠ: Ο ΠΑΣΙΝ συνυπόγραψε το μνημόνιο συνεργασίας με το Υπουργείο Υγείας και τον ΟΑΥ για την κοινή συνισταμένη γραμμή που έθεσαν τα νοσηλευτήρια. Το κάθε νοσηλευτήριο θα διαπραγματευθεί από μόνο του στη βάση αυτού του μνημονίου και ανάλογα με τις υπηρεσίες που προσφέρει. Απορίες σίγουρα υπάρχουν και θα προκύψουν ακόμα περισσότερες μέσα από τη διαπραγμάτευση. Επιφυλάξεις υπάρχουν και από τα δύο μέρη αλλά με τη σωστή αντιμετώπιση ευελπιστούμε ότι θα παραμεριστούν.

ΕΡ: Είστε έτοιμοι από πλευράς προσωπικού – Ιατρικού και Νοσηλευτικού – καθώς και Ιατρικού εξοπλισμού; Ως επίσης και από κτιριακής υποδομής;

ΑΠ: Το Ιδιωτικό Νοσοκομείο Άγιος Ραφαήλ ανέκαθεν πρωτοστατούσε σε θέματα ποιότητας και εξυπηρέτησης. Οι κτιριακές εγκαταστάσεις του καθώς και τα τελευταίας τεχνολογίας ιατρικά μηχανήματα που διαθέτει αποτελούν την αιχμή του οράματος του από τη στιγμή της δημιουργίας του.

Οι συνεργάτες, το ιατρικό καθώς και το Νοσηλευτικό προσωπικό είναι επαγγελματίες οι οποίοι χαίρουν εκτίμησης εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

Ως εκ τούτου θεωρώ ότι το Νοσοκομείο μας θα μπορεί να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις του ΓεΣΥ.

ΕΡ: Έχετε κατά νουν οποιαδήποτε σχέδια κτιριακής επέκτασης του νοσηλευτηρίου σας;

ΑΠ: Η κτιριακή επέκταση είναι μέσα στα σχέδια του νοσηλευτηρίου. Σίγουρα το ότι θα μπούμε σε ένα καινούργιο περιβάλλον εξυπηρέτησης, σύμφωνα με τις καινούργιες προκλήσεις που έπονται στον ορίζοντα, αυτό σίγουρα μας προβληματίζει. Αναμένουμε να αξιολογήσουμε τις ανάγκες οι οποίες τυχόν θα προκύψουν από την εφαρμογή της δεύτερης φάσης του ΓεΣΥ και είμαστε σε θέση για άμεση κτιριακή επέκταση του νοσηλευτηρίου μας αν χρειαστεί.

ΕΡ: Πόσο Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό έχετε και πόσες κλίνες θεωρείτε ότι είναι αρκετές;

ΑΠ: Το Ιδιωτικό Νοσοκομείο Άγιος Ραφαήλ απαριθμεί γύρω στα 90 άτομα προσωπικό μαζί με τους Ιατρούς. Σε αυτούς πρέπει να προσθέσουμε γύρω στους 30 Ιατρούς – συνεργάτες.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 34 κλίνες στο Νοσοκομείο με δυνατότητα αύξησης τους αν χρειαστεί.

Οι κλίνες ποτέ δεν είναι αρκετές. Δεν υπάρχει καθορισμένος αριθμός κλινών , αυτό που έχει σημασία είναι να μπορείς να εξυπηρετείς τους ασθενείς σου, στον καλύτερο βαθμό ώστε να αισθάνονται άνετα και να αναρρώνουν νοιώθοντας το υψηλό αίσθημα της ασφάλειας, της εξυπηρέτησης, και της ευθύνης που διακατέχει όλο το προσωπικό μας.

ΕΡ: Πως αντιμετωπίζετε το ενδεχόμενο πολλοί ασθενείς να αναμένουν την 1η Ιουνίου και μετά, να κάνουν τις επεμβάσεις τους με αποτέλεσμα να παρατηρείται συμφόρηση. Θα είστε σε θέση να αντεπεξέλθετε σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο;

ΑΠ: Η διαχείριση των κρεβατιών αλλά και ο χρόνος χρήσης των χειρουργείων είναι ένα πρόβλημα το οποίο θα αντιμετωπίσουμε. Είμαι σίγουρος ότι αυτό θα λυθεί με την πάροδο του χρόνου αλλά και με την υπομονή και την συνεργασία όλων των εμπλεκομένων: ασθενών, ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού.

ΕΡ: Πιστεύετε ότι οι αμοιβές που σας έχουν παραχωρηθεί είναι αρκετές για να παραμείνει βιώσιμο το νοσηλευτήριο σας;

ΑΠ: Το θέμα αμοιβή και βιωσιμότητα, μας προβληματίζει από την ώρα που τέθηκε στο τραπέζι. Αυτό που θέλουμε να εφαρμόσουμε σαν νοσηλευτήριο είναι να μην θυσιάσουμε την ποιότητα, την αναβάθμιση αλλά και την εξυπηρέτηση των ασθενών για χάρη της βιωσιμότητας

Address :25 Gordiou Desmou,
6045 Larnaca, Cyprus
Tel: +357 24 840840
Free Phone: +357 80000 840
Email: [email protected]

CONTACT US

Πηγή: ygeianews

Send this to a friend