Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΔΙΕΘΝΗ Στη γειτονιά μας ο κορωνοϊός
Στη γειτονιά μας ο κορωνοϊός

Στη γειτονιά μας ο κορωνοϊός

Σε συναγερμό βρίσκονται τα τελευταία 24ωρα οι υγειονομικές Αρχές της Ιταλίας, λόγω της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων του κορωνοϊού, ο οποίος χτυπά καμπανάκι και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Το γεγονός έχει προκαλέσει προβληματισμό στο ελληνικό υπουργείο Υγείας, το οποίο συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη χθες το απόγευμα. Επί ποδός και οι αρμόδιες υπηρεσίες στην Κύπρο.

 

Στα 132 έχουν ανέλθει τα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ιταλία μέχρι χθες το απόγευμα και έχουν πολλαπλασιαστεί σε λιγότερο από ένα εικοσιτετράωρο, με τις Αρχές να έχουν επιβεβαιώσει τον θάνατο δύο ανθρώπων από την ιογενή πνευμονία. Μάλιστα, μόνο στην περιφέρεια της Λομβαρδίας, όπως ανακοίνωσε το Μιλάνο, οι θετικοί στον φονικό ιό είναι 89. Όπως ανακοινώθηκε, απαγορεύθηκε η είσοδος και η έξοδος από τα χωριά και τις κωμοπόλεις στις οποίες σημειώθηκαν τα περισσότερα κρούσματα, με τις αστυνομικές Αρχές να προειδοποιούν με κυρώσεις τα πρόσωπα που θα παραβιάσουν την απαγόρευση.

 

Με απόφαση του περιφερειάρχη του Βένετο, Λούκα Τζάια, αναβλήθηκαν όλες οι δημόσιες εκδηλώσεις μέχρι τα τέλη του μηνός. Στα μέτρα αυτά περιλαμβάνεται και η διακοπή των εκδηλώσεων του παραδοσιακού καρναβαλιού της Βενετίας. Θα παραμείνουν κλειστά, επίσης, τα σχολεία, τα μουσεία, τα κέντρα διασκέδασης και τα πανεπιστήμια της περιφέρειας όπως και το δικαστήριο του Μιλάνου. Η μεγάλη ετήσια έκθεση γυαλιών που θα άνοιγε τις πύλες της τις επόμενες ημέρες, επίσης, ακυρώθηκε. Ο επίσκοπος της Πιατσέντσα, ζήτησε από τους πιστούς να μην φιληθούν σε ένδειξη χριστιανικής αγάπης στο τέλος της χθεσινής λειτουργίας και έλαβαν την καθολική θεία κοινωνία με το χέρι και όχι με το στόμα.
Τα έκαναν μαντάρα  

 

Την παγκόσμια ανησυχία εντείνει περαιτέρω η παραδοχή της Ιαπωνίας, ότι 23 επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου «Diamond Princess», που βρίσκεται σε καραντίνα στην Ιαπωνία λόγω του κορωνοϊού, εγκατέλειψαν το πλοίο χωρίς να περάσουν από τους ιατρικούς ελέγχους. «Εκφράζουμε την βαθιά μας λύπη για το επιχειρησιακό σφάλμα εκ μέρους μας που προκάλεσε την κατάσταση αυτή», δήλωσε ο Ιάπωνας υπουργός Υγείας, Κατσουνόμπου Κάτο, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου, δηλώνοντας ότι οι εν λόγω επιβάτες θα περάσουν και πάλι ιατρικούς ελέγχους για τον ιό.

 

Οι υγειονομικές Αρχές της Ιαπωνίας επέτρεψαν αυτήν την εβδομάδα σε 970 άτομα να αποβιβασθούν από το πλοίο έπειτα από τα αρνητικά αποτελέσματα των τεστ στα οποία υποβλήθηκαν. Όμως, μεταξύ των ανθρώπων που αποβιβάσθηκαν, δύο Αυστραλοί και μία Ισραηλινή βρέθηκαν θετικοί στον ιό μετά την επιστροφή τους στις χώρες τους. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, περί τους 100 επιβάτες που βρέθηκαν σε στενή επαφή με τους επιβάτες που έχουν προσβληθεί στο «Diamond Princess» άρχισαν από χθες να αποβιβάζονται και να τίθενται σε καραντίνα στο λιμάνι της Γιοκοχάμα. Περισσότεροι από χίλιοι άνθρωποι, μέλη του πληρώματος του κρουαζιερόπλοιου θα τεθούν στην συνέχεια σε καραντίνα 14 ημερών. Πολλοί από αυτούς δεν τέθηκαν σε απομόνωση, διότι, έπρεπε να διασφαλίσουν τη λειτουργία του πλοίου και την παροχή υπηρεσιών. Για την ακρίβεια, σέρβιραν τα γεύματα στους επιβάτες που βρίσκονταν αποκλεισμένοι στις καμπίνες τους, γεγονός που προκάλεσε επικρίσεις για τους κινδύνους διάδοσης του ιού επί του πλοίου.
Πηγή: O Φιλελεύθερος

Send this to a friend