Home ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΑΕΚ Τρισκόφσκι στο LarnakaSports: «Εμπιστεύομαι 1000% τον Ηλία, νίκη με ΑΕΛ, τα χρόνια με πιέζουν»
Τρισκόφσκι στο LarnakaSports: «Εμπιστεύομαι 1000% τον Ηλία, νίκη με ΑΕΛ, τα χρόνια με πιέζουν»

Τρισκόφσκι στο LarnakaSports: «Εμπιστεύομαι 1000% τον Ηλία, νίκη με ΑΕΛ, τα χρόνια με πιέζουν»

Η κορυφαία εταιρεία ένδυσης Prince Oliver, βραβεύει κάθε μήνα τους κορυφαίους σκόρερ της επαρχίας Λάρνακας.

Για τον Ιανουάριο πρώτος σκόρερ ήταν ο Ιβάν Τρισκόφσκι της ΑΕΚ με έξι γκολ.

Ο έμπειρος επιθετικός επισκέφθηκε το κατάστημα Prince Oliver στην Λάρνακα (Ερμού 30) παρέλαβε το δωροκουπόνι του και την ίδια ώρα έκανε τα ψώνια του μένοντας ενθουσιασμένος από την ποιότητα των ρούχων.

Ο Τρισκόφσκι παραχώρησε και αποκλειστική συνέντευξη στη συνέχεια όπου μίλησε για την βράβευση του, τον Ηλία Χαραλάμπους, το μέλλον του στην ΑΕΚ, το ρεκόρ στο σκοράρισμα, τον κόσμο της ΑΕΚ και φυσικά τον επαναληπτικό με την ΑΕΛ…

Πρώτα απ΄ όλα Ιβάν συγχαρητήρια. Ήσουν ο πρώτος σκόρερ των ομάδων της Λάρνακας για τον Ιανουάριο με έξι γκολ και σε βραβεύουμε για το επίτευγμα σου. Πως αισθάνεσαι γι’ αυτό;
«Νιώθω πάντα ιδιαίτερα όταν κερδίζω ένα βραβείο. Είναι πάντα ένα ωραίο συναίσθημα, είναι η πρώτη φορά που κερδίσω αυτό το βραβείο και για να είναι ειλικρινής είμαι χαρούμενος και περήφανος που ήμουν ο πρώτος σκόρερ της Λάρνακας, γιατί ξέρουμε τι είδους ομάδες εδρεύουν και παίζουν στην Λάρνακα και πόσο καλοί παίκτες υπάρχουν. Έτσι, κοιτάζω μπροστά για να συνεχίσω και να σκοράρω και αυτό τον μήνα όσο γίνεται περισσότερα γκολ για να συναντηθούμε ξανά».


Έκανε τα ψώνια του ο Ιβάν Τρισκόφσκι από το Prince Oliver!

Έχεις σκοράρει μέχρι σήμερα 18 γκολ, είναι ρεκόρ καριέρας για σένα. Τι άλλαξε αυτό τον χρόνο και σκοράρεις ακόμη πιο συχνά;
«Συγκριτικά με άλλα χρόνια ίσως η θέση που αγωνίζομαι κυρίως. Αλλά και ο τρόπος δουλειάς και ο τρόπος που βάζω πίεση στον εαυτό μου να πλησιάζω τα όρια μου φέρνουν αυτό το αποτέλεσμα. Θα προσπαθήσω να συνεχίσω, χωρίς να αλλάξω κάτι δραματικά αλλά σίγουρα είναι μία από τις καλύτερες μου χρονιές και θα προσπαθήσω να συνεχίσω».

Η ομάδα γενικότερα δεν έχει πολύ καλή σεζόν. Πιστεύεις τα επόμενα παιχνίδια και μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος μπορείτε να παλέψετε για την Ευρώπη ή και κάτι περισσότερο;
«Σίγουρα. Μετά τα τελευταία αποτελέσματα, τα δικά μας αλλά και των άλλων ομάδων, μας δίνει έξτρα κίνητρο γιατί είμαστε ένα βαθμό από την 4η θέση, είμαστε στο κύπελλο που έχουμε τον επαναληπτικό με την ΑΕΛ. Αν καταφέρουμε και προκριθούμε θα είμαστε στους ίδιους στόχους που είχαμε στο ξεκίνημα της σεζόν και θα παλέψουμε μέχρι το τέλος και είμαι σίγουρος ότι οι άλλες ομάδες που παλεύουν για το πρωτάθλημα δεν θα είναι εύκολο να μας λυγίσουν».

Η αλλαγή του προπονητή με τον Ηλία Χαραλάμπους πιστεύεις είναι κάτι που βοήθησε την ομάδα;
«Με τις αλλαγές ποτέ δεν ξέρεις αν θα είναι καλές ή κακές. Κάποιες φορές χρειάζεται να γίνουν για να δεις κάτι διαφορετικό αλλά τον Ηλία τον εμπιστεύομαι 1000% επειδή τον ξέρω προσωπικά και ξέρω πόσο σκληρός δουλευταράς είναι. Είναι ένας μοντέρνος προπονητής, επειδή ήταν και ποδοσφαιριστής πριν λίγα χρόνια. Τον πιστεύω και πρέπει όλοι να πιστέψουμε σ’ αυτόν, επιπρόσθετα είναι δουλευταράς και τα αποτελέσματα έρχονται και βλέπουμε μπροστά».

Τώρα έχετε τον επαναληπτικό με την ΑΕΛ. Είναι απόλυτα έτοιμη η ομάδα για την πρόκριση;
«Σίγουρα. Είναι ένα είδους παιχνίδι όπως όλα τα άλλα. Σε όλα πάμε για τη νίκη. Παίζουμε στην έδρα μας, είναι πολύ σημαντικό ματς. Δεν μπορώ να πω είναι το παιχνίδι της χρονιάς γιατί είναι πολύ νωρίς και δεν είναι τελικός. Πρέπει να πιέσουμε τους εαυτούς μας. Δεν είναι εύκολο γιατί παίζουμε κάθε τρεις μέρες αλλά δεν είναι δικαιολογία αυτό».

Το «κλειδί» του αγώνα είναι η άμυνα;
«Νομίζω είναι ένας συνδυασμός, δεν είναι η άμυνα ή η επίθεση ή κάποιοι παίκτες. Γενικά είναι το ποιος θα το θέλει περισσότερο, ποιος θα κάνει τα λιγότερα λάθη σε κρίσιμα σημεία και σίγουρα αν κάνουμε λιγότερα λάθη θα είναι και το «κλειδί». Είναι και οι δυο ομάδες καλές, το απέδειξαν αλλά παίζουμε στην έδρα μας, μπροστά στον κόσμο μας και τους ζητάμε να έρθουν όσο γίνεται περισσότεροι. Να μας υποστηρίξουν κάτι που είναι πολύ σημαντικό για την ομάδα».

Πόσα γκολ θέλεις να σκοράρεις μέχρι το τέλος της σεζόν;
«Ξεπέρασα το προσωπικό μου ρεκόρ που ήταν ένας στόχος μου. Δεν θα ήταν άσχημο αν πετύχω 20 γκολ και πάνω… Αλήθεια όμως δεν με νοιάζει. Αυτό που μετρά για μένα είναι να παίρνουμε τους βαθμούς».

Έχεις μία ιδιαίτερη σχέση με τον κόσμο της ΑΕΚ. Σε αγαπάει πολύ, σε εκτιμά πολύ και αυτό νομίζω είναι ότι καλύτερο να νιώθει κάτι τέτοιο ένας ποδοσφαιριστής.
«Συμφωνώ απόλυτα. Η επικοινωνία ανάμεσα στον ποδοσφαιριστή και τον κόσμο είναι καθοριστική για μία ομάδα να πετύχει τον στόχο της. Και αυτό γιατί εξαρτιόμαστε από τον κόσμο και εξάρτιονται από εμάς για το τι αποτέλεσμα θα φέρουμε για να τους κάνουμε χαρούμενους. Ειλικρινά δουλεύω σ’ αυτό. Τους σέβομαι πάρα πολύ και νομίζω αυτό συμβαίνει και από τις δυο πλευρές. Στο τέλος της ημέρας παίζουμε γι’ αυτό τον σύλλογο, τον αγαπάμε και δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό γα να τους ευχαριστήσουμε. Εμείς ως ποδοσφαιριστές αλλάζουμε, ο κόσμος όμως είναι πάντα εκεί, όπου κι αν παίζει η ομάδα».

Έχεις υπογράψει στην ΑΕΚ για δυο ακόμη χρόνια. Έχεις στο μυαλό σου να τελειώσεις την καριέρα σου στην ΑΕΚ;
«Τα χρόνια με πιέζουν…».

Δεν το βλέπουμε αυτό στο γήπεδο…
«(γέλια) Εντάξει, θέλω να μείνω εδώ, ο σύλλογος το θέλει, ο κόσμος το ίδιο. Ήταν εύκολη απόφαση απ’ όλα τα μέρη. Για να είμαι ειλικρινής θα παίζω ώσπου νιώθω ότι μπορώ να βοηθήσω. Απ’ την άλλη, όσο η ομάδα με θέλει, ο κόσμος με αγαπά και σέβεται αυτό που κάνω και έχουμε αποτελέσματα θα είμαι εδώ όσο μπορώ. Στα σίγουρα η ΑΕΚ είναι μία επιλογή για μένα».

Send this to a friend