Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Σιγουριά για τον εκτελεστή, ψάχνουν να βρουν ποιος κρύβεται πίσω απ’ αυτόν
Σιγουριά για τον εκτελεστή, ψάχνουν να βρουν ποιος κρύβεται πίσω απ’ αυτόν

Σιγουριά για τον εκτελεστή, ψάχνουν να βρουν ποιος κρύβεται πίσω απ’ αυτόν

Τρία είναι τ’ ατράνταχτα στοιχεία που κάνουν τους ανακριτές του ΤΑΕ Αμμοχώστου να είναι πεπεισμένοι ότι ο 38χρονος Χ.Χ., κάτοικος Πάφου, ο οποίος τελεί υπό οκταήμερη κράτηση με διάταγμα του δικαστηρίου, είναι ο δράστης της γκανγκστερικής δολοφονικής επίθεσης που διαπράχθηκε τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής σε καφεστιατόριο της Αγ. Νάπας.

Πρωτίστως, είναι η επιστημονική μαρτυρία που συνδέει τον ύποπτο με το αυτόματο πυροβόλο όπλο (τσέχικο τύπου Μ58), το οποίο συνδέθηκε βαλλιστικά με τους κάλυκες που εντοπίστηκαν στην σκηνή.

Περαιτέρω, είναι οι μαρτυρίες ότι περίπου μισή ώρα πριν την εμφάνιση του εκτελεστή, άγνωστος άνδρας, τα χαρακτηριστικά του οποίου μοιάζουν με του υπόπτου (τις κινήσεις του επίσης κατέγραψαν τα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης), πέρασε πεζός έξω από την ίδια καφετέρια, μιλούσε στο κινητό τηλέφωνο και κοίταζε προς το μέρος των θαμώνων.

Ο άντρας αυτός είχε καλυμμένο το κεφάλι με φούτερ και φορούσε χαρακτηριστική μαύρη φόρμα με τρεις άσπρες γραμμές κατά μήκος των μανικιών, παρόμοια με τη φόρμα που εντοπίστηκε και κατασχέθηκε από το σπίτι του υπόπτου.

Να σημειωθεί, ότι την ώρα που ο άνδρας περνούσε πεζός έξω από την καφετέρια, ο 53χρονος επιχειρηματίας που φέρεται να ήταν ο στόχος καθόταν σε μπροστινό τραπεζάκι κοντά στην είσοδο.

Το τρίτο στοιχείο που «καίει» τον ύποπτο είναι το περιεχόμενο του κλειστού κυκλώματος ξενοδοχείου στο οποίο διέμενε το βράδυ μεταξύ 15-16 Φεβρουαρίου, δηλαδή τη νύχτα που παραλίγο να συμβεί το μακελειό. Το ξενοδοχείο βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από την οδό Κρύου Νερού όπου διαπράχθηκε η απόπειρα φόνου. Ο 38χρονος φαίνεται ν’ αναχωρεί από το ξενοδοχείο λίγα λεπτά πριν τα μεσάνυχτα και να επιστρέφει περίπου 12 λεπτά μετά τους πυροβολισμούς.

Διαπιστώθηκε, ακόμα, ότι ο συλληφθείς διανυχτέρευσε σε ξενοδοχείο της Αγ. Νάπας και το βράδυ της 14ης Φεβρουαρίου, ενώ επισκέφθηκε το τουριστικό θέρετρο και την 12η του μήνα.

Μετά την συγκέντρωση όλου του μαρτυρικού υλικού που «φωτογραφίζει» τον συλληφθέντα ως τον εκτελεστή και με την συμπλήρωση των ανακρίσεων, θεωρείται βέβαιο πως η Αστυνομία θα οδηγήσει τον 38χρονο ενώπιον του δικαστηρίου για σκοπούς παραπομπής του σε δίκη ενώπιον του κακουργιοδικείου.

Συνεργοί – συμβία

—————————

Όσον αφορά το δύσκολο εγχείρημα της Αστυνομίας για εντοπισμό και προσαγωγή ενώπιον της δικαιοσύνης τυχόν συνεργών του υπόπτου και των ηθικών αυτουργών, οι ανακριτές εναποθέτουν τις ελπίδες τους, μεταξύ άλλων, στην αποκάλυψη των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων του 38χρονου συλληφθέντα.

Όσον αφορά την αλλοδαπή συμβία του 38χρονου, η οποία φαίνεται να ήταν μαζί του τις νύχτες που διανυχτέρευσε στην Αγ. Νάπα, με βάση τα υπάρχοντα στοιχεία μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να έχει εμπλοκή στην απόπειρα φόνου. Η κοπέλα ανακρίθηκε και οι ισχυρισμοί της διερευνώνται.

Ο ύποπτος είναι γνωστός στις αρχές και απασχόλησε στο παρελθόν την Αστυνομία για υποθέσεις ναρκωτικών.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend