Home ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ Η πρόκριση θα κριθεί στο «Αμμόχωστος» (βίντεο)
Η πρόκριση θα κριθεί στο «Αμμόχωστος» (βίντεο)

Η πρόκριση θα κριθεί στο «Αμμόχωστος» (βίντεο)

Ζόρισε την Ανόρθωση η Νέα Σαλαμίνα και χωρίς νικητή ο πρώτος αγώνας στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» για τους οκτώ του Κυπέλλου, όπου οι δύο ομάδες διεξήλθαν ισόπαλοι 1-1.

Η Νέα Σαλαμίνα ήταν ελαφρώς καλύτερη, έδειξε πολύ καλό εαυτό, κατάφερε να προηγηθεί με 1-0 με γκολ του Κορέια στο 61’, ωστόσο ισοφαρίστηκε από εκτέλεση πέναλτι του Ράγιος στο 83’.

Έτσι όλα είναι ανοικτά για τον επαναληπτικό στο σπίτι των ερυθρολεύκων.

Το φιλμ του αγώνα.

Στο πρώτο μέρος η Ανόρθωση μπήκε καλύτερα, δημιούργησε κάποιες προϋποθέσεις στα πρώτα λεπτά, ωστόσο δεν ήταν ιδιαίτερα απειλητικές.

Η Νέα Σαλαμίνα απάντησε στις ευκαιρίες της Κυρίας, στο 15’ ο Σίμπσον βρέθηκε σε ευνοϊκή θέση, ωστόσο δεν κατάφερε να βρει στόχο. Λίγα λεπτά ο ίδιος παίκτης έκανε το σουτ, όμως μπλόκαρε σταθερά ο Λόρια.

Η ομάδα του Πουρσαϊτίδη άσκησε πίεση ψηλά στην Ανόρθωση και δυσκολεύτηκε αρκετά η ομάδα του Κετσπάγια να αναπτυχθεί, με αποτέλεσμα να κάνει αρκετά μεσοαμυντικά λάθη.

Οι ερυθρόλευκοι στο 27’ είχε καλή στιγμή, ωστόσο ο Λόρια «διάβασε» καλά την φάση και βγήκε γρήγορα να μπλοκάρει στην κάθετη του Μαουρίσιο.

Η Ανόρθωση απάντησε στην ευκαιρία της Νέας Σαλαμίνας, ένα λεπτό αργότερα, το πλασέ του Ιωάννου ήταν άστοχο και δεν απείλησε αρκετά την εστία του Κίσσα.

Η μεγάλη φάση του ημιχρόνου ανήκει στην Νέα Σαλαμίνα. Στο 45’ ο Κωστή πέρασε μαγική πάσα στον Τέφλερ, αυτός βρέθηκε απέναντι από τον Λόρια, ωστόσο το πλασέ του ήταν αρκετά άστοχο. Έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το 0-0.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με την Ανόρθωση να είναι πιο ενεργή στο μεσοεπιθετικό κομμάτι και να θέλει να επιβληθεί. Όμως η ομάδα που έφτασε στο γκολ πρώτη ήταν η Νέα Σαλαμίνα.

Στο 61’, γέμισμα του Τέφλερ, ο Γκαλίτσιος έδιωξε εκεί που ήταν ο Κορέιρα και έπιασε ένα δυνατό σουτ εκτός περιοχής, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα, βάζοντας σε θέση οδηγού τη Νέα Σαλαμίνα.

Μετά το γκολ που δέχτηκε η «Κυρία» προσπάθησε να αντιδράσει. Δυο λεπτά μετά το τέρμα, στο 63’ είχε δοκάρι με τον Χριστοφή.

Η Ανόρθωση συνέχισε να ασκεί πίεση, έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 67’, ο Κίσσας είπε «όχι» στην κεφαλιά του Χριστοφή.

Η πίεση της ομάδας του Τιμούρ Κετσπάγια έφερε καρπούς. Στο 82’ η «Κυρία» κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Ντέιβιντ. Από τα ριπλέι φαίνεται ότι η μπάλα χτύπησε στο χέρι του παίκτη της Νέας Σαλαμίνας.

Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ράγιος, αν και ο Κίσσας έπεσε στην σωστή γωνιά και ακούμπησε την μπάλα, εντούτοις κατέληξε στα δίχτυα. Δεν ήταν και τόσο καλή η εκτέλεση του Ράγιος, στάθηκε τυχερός.

Μετά το γκολ της Ανόρθωσης και οι δύο ομάδες είχαν προϋποθέσεις για το δεύτερο γκολ, ωστόσο καμία δεν κατάφερε να φτάσει σε αυτό.

Έτσι όλα είναι ανοιχτά στο «Αμμόχωστος» για την πρόκριση και όλα θα κριθούν εκεί.

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Λόρια, Κ. Αρτυματάς, Σίντενφελντ, Π. Αρτυματάς (46΄Γκαλίτσιος), Κατσιαράβα, Βργκοτς, Μανθάτης (46’Οκριασβίλι), Σελίν, Ιωάννου, Ανανίτζε (66’Ράγιος), Χριστοφή.

Στον πάγκο οι Γιωργαλλίδης, Παπαδόπουλος, Γκαλίτσιος, Ράγιος, Οκριασβίλι, Πηλέας, Βασιλακάκης, Καλτσάς, Χατζηβασίλης.

ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ: Κίσσας, Μπαραβίκας, Ροντρίγκεζ, Νουρ (66’Μαριάνοβιτς), Σίμπσον, Κωστή, Μαουρίσιο (84’Κίνγκσλεϊ), Λαμπότ, Χριστοφόρου, Τέλφερ, Κορέια.

Στον πάγκο οι Λύτρας, Σέζαρ, Μαριάνοβιτς, Κίνγκσλεϊ, Σαν Ρομάν, Ρέινολντς, Παναγή, Σιαθάς, Νικολάου.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Π. Αρτυματάς, Κατσιαράβα / Ροντρίγκεζ.

Διαιτητής: Νεοκλέους Νικόλας
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Καλησπέρας Νίκος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Μιχαηλίδης Ανδρέας
4ος Διαιτητής: Αναστάση Αναστάσης
Παρατηρητής Διαιτησίας: Ξάνθου Ανδρέας

Send this to a friend