Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Έρχονται βαριά πρόστιμα για κατανάλωση αλκοόλ σε δημόσιους χώρους στην Κύπρο
Έρχονται βαριά πρόστιμα για κατανάλωση αλκοόλ σε δημόσιους χώρους στην Κύπρο

Έρχονται βαριά πρόστιμα για κατανάλωση αλκοόλ σε δημόσιους χώρους στην Κύπρο

Νομοσχέδιο με το οποίο επιδιώκει να βάλει τέλος στο αλκοόλ σε δρόμους, πλατείες και πεζόδρομους προωθεί το Υφυπουργείο Τουρισμού. Θέμα το οποίο σχολιάστηκε ποικιλότροπος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Για το πιο πάνω θέμα αλλά και τον τρόπο που θα εφαρμοστεί στην Κύπρο μίλησε στην «Πρώτη Εκπομπή» του Ράδιο Πρώτο, ο υφυπουργός Τουρισμού, Σάββας Περδίος, ο οποίος αναφέρθηκε στους τρόπους ενημέρωσης του κοινού αλλά και για τα πρόστιμα.

«Θεωρούμε ότι η δημόσια κατανάλωση αλκοόλ έχει ξεφύγει, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, όπου έχουμε περισσότερο κόσμο. Αυτό που μας ενδιαφέρει περισσότερο είναι η απαγόρευσή της σε δρόμους, σε πεζόδρομους και δημόσιες πλατείες εκτός ορίων κέντρων αναψυχής, δηλαδή εάν υπάρχουν κέντρα αναψυχής έχουν εξωτερικό χώρο που άπτεται σε πλατεία, εκεί θα μπορεί να γίνεται κατανάλωση αλκοόλ», εξήγησε ο υφυπουργός Τουρισμός.

Ο κος Περδίος πρόσθεσε ότι από τη νομοθεσία δεν θα επηρεαστεί η κατανάλωση αλκοόλ σε παραλίες, σε γάμους, σε φεστιβάλ και σε πάρκα.

Πρόσθεσε πως «αυτό μπορεί να αναβαθμίσει την ποιότητα τουρισμού που προσελκύουμε στην Κύπρο, όπως επίσης να ενισχύσει την ασφάλεια που θα νιώθει ο επισκέπτης στο νησί».

Ερωτηθείς για το πώς μπορεί η νομοθεσία αυτή να εφαρμοστεί στην Κύπρο ο κος Πέρδιος είπε πως, «θα υπάρξει ενημέρωση προς τους τουρίστες πριν φτάσουν για διακοπές.

«Αν καταφέρει να περάσει αυτή η νομοθεσία θα ενημερωθούν εκ των προτέρων οι τουριστικοί πράκτορες, οι οποίοι στη συνέχεια να ενημερώσουν τους πελάτες τους και το υφυπουργείο θα βοηθήσει τις κοινότητες ώστε να προχωρήσουν στην κατάλληλη σηματοδότηση μέσα στους δρόμους», είπε ο υφυπουργός.

Ο κος Περδίος σημείωσε μάλιστα πως «μέσα στον νέο νόμο περί δήμων ο οποίος προωθείται, προνοεί την ιδέα της δημοτικής Αστυνομίας, η οποία θα έχει και τουριστικές αρμοδιότητες, Δηλαδή θα προχωρεί σε ελέγχους για το τσιγάρο στα κέντρα αναψυχής, για την πώληση αλκοόλ σε ανήλικους αλλά και αυτό το οποίο συζητούμε».

Ερωτηθείς για το ποσόν του προστίμου, ο κος Περδίος είπε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει συζητηθεί. «Το πρόστιμο των 700 ευρώ που ισχύει στην Κροατία θεωρώ ότι δεν είναι κάτι εντελώς παράλογο. Το τι θα γίνει στην Κύπρο αυτό θα συζητηθεί στη Βουλή», είπε τέλος.

Πηγή: Sigmalive

Send this to a friend