Home ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΑΕΚ Δίκαιη πρόκριση για την ΑΕΛ με τον Μαέ πρωταγωνιστή (βίντεο)
Δίκαιη πρόκριση για την ΑΕΛ με τον Μαέ πρωταγωνιστή (βίντεο)

Δίκαιη πρόκριση για την ΑΕΛ με τον Μαέ πρωταγωνιστή (βίντεο)

Δραματική πρόκριση πήρε η ΑΕΛ μέσα από το ΑΕΚ Αρένα, καθώς μέχρι το τελευταίο λεπτό όλα ήταν πιθανά, ένα γκολ χώριζε την πρόκριση.

Η ομάδα του Ντούσαν Κέρκεζ εξήλθε ισόπαλη 1-1 με την ΑΕΚ, αποτέλεσμα που της έδωσε το εισιτήριο για τα ημιτελικά, καθώς ο πρώτος αγώνας στο Τσίρειο τελείωσε 0-0 και το γκολ που πέτυχε στην Λάρνακα, ήταν αυτό που της έδωσε την πρόκριση.

Τα γκολ σημειώθηκαν και τα δύο στο πρώτο ημίχρονο. Στο 16’ ο Μαέ με εκτέλεση πέναλτι, έβαλε σε θέση οδηγού την ομάδα του. Ο ίδιος ποδοσφαιριστής στο 32’ με αυτογκόλ ισοφάρισε για την ΑΕΚ.

Η Λεμεσιανή ομάδα παρουσιάστηκε αρκετά καλή και προετοιμασμένη. Δημιούργησε φάσεις και απείλησε την ΑΕΚ. Όσο ο χρόνος κυλούσε και το αποτέλεσμα ήταν το 1-1, προσπαθούσε να το κρατήσει.

Η ΑΕΚ παρουσιάστηκε μέτρια, ωστόσο δεν ήταν άσχημη. Της έλειπαν οι μεγάλες φάσεις.

Στα τελευταία λεπτά οι παίκτες του Ηλία Χαραλάμπους, προσπάθησαν να πιέσουν για να πετύχουν ένα γκολ, ωστόσο οι παίκτες του Ντούσαν Κέρκεζ τους εμπόδισαν και η ΑΕΛ πήρε την πολυπόθητη πρόκριση για τους τέσσερεις του Κυπέλλου.

Το φιλμ του αγώνα

Στο πρώτο μέρος , στα πρώτα δέκα λεπτά δεν υπήρξε κάτι αξιόλογο και ούτε καμία ευκαιρία.

Αυτή που πατούσε καλύτερα ήταν η ΑΕΛ και στο 16ο λεπτό κέρδισε πέναλτι.

Ο Γκολομπάρτ ανάτρεψε τον Μαέ, ο Ελβετός διαιτητής ήταν αρκετά κοντά και έδειξε την άσπρη βούλα. Σωστή η απόφαση του. Ο Μαέ από τα έντεκα βήματα νίκησε τον Τόνιο, παρά την προσπάθεια του, καθώς απέκρουσε ασταθώς με το χέρι, όμως η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα.

Η ΑΕΚ προσπάθησε να ανέβει και να φτάσει στην ισοφάριση, είχε τις δικές της προϋποθέσεις ωστόσο δεν μπόρεσε να σκοράρει.

Το γκολ ήρθε για την ΑΕΛ, όμως ακυρώθηκε, καθώς ο Χουράδο σκόραρε με το χέρι και πάλι σωστός ο διαιτητής.

Η ΑΕΚ συνέχισε να πιέζει και στο 32’ από στημένη φάση και με δόση τύχης έφτασε στην ισοφάριση. Κόρνερ του Χέφελ, η μπάλα χτύπησε στον Μαέ και κατέληξε στα δίχτυα του Βοζίνια. Άτυχη η ΑΕΛ, τυχερή η ΑΕΚ.

Έτσι το πρώτο μέρος έληξε ισόπαλο 1-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο υπήρξαν αρκετές μάχες στο χώρο του κέντρου και με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να επιβληθούν, δημιουργώντας ευκαιρίες και ψάχνοντας ένα δεύτερο γκολ.

Καλύτερη ήταν η ΑΕΛ, η οποία βρήκε περισσότερες ευκαιρίες. Οι Λεμεσιανοί διαμαρτυρήθηκαν στο 61’ για χέρι και πέναλτι, από τα ριπλέι φαίνεται η μπάλα να χτυπά στο χέρι του Κίβενι που το είχε ανοικτό.

Όσο περνούσε ο χρόνος και κυλούσε το αποτέλεσμα υπέρ της ΑΕΛ, η ΑΕΚ πίεζε περισσότερο, βρήκε ευκαιρίες με τους παίκτες του Κέρκεζ να «καθαρίζουν» τις φάσεις.

Η ΑΕΚ άσκησε μεγάλη πίεση, ωστόσο η ΑΕΛ κατάφερε να κρατήσει το 1-1 και πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά του Κυπέλλου.

ΑΕΚ: Τόνιο, Τάντι (60′ Κίβενι), Ακοράν (52′ Άμπραχαμ), Τρισκόφσκι, Χέφελ, Γκαρσία, Φερνάντεζ, Γκονζάλεζ, Ιωάννου (66′ Πλάνας), Γκολομπάρτ, Γιάννου

-Στον πάγκο Χριστοδούλου, Σπόλιαριτς, Ράσπας, Ναράνχο, Τρύφωνος, Κωνσταντίνου

ΑΕΛ: Βοζίνια, A.Τεξέιρα, Χουράδο (69 Μαΐντεβατς), Γκαστανιάγα (47′ Γκοντάλ), Μεντόγεβιτς, Νταβόρ, Μαέ, Ράσο, Αβραάμ, Αγκάνοβιτς (85′ Αντάμοβιτς), Κυριάκου

-Στον πάγκο Πρόσεκ, Γκαζαριάν, Αντωνίου, Τόρες, Γερολέμου, Παντελή

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Γκολομπάρτ, Άμπραχαμ / Γκαστανιάγα, Χουράδο, Ράσο

Διαιτητής: Scharer Sandro (Ελβετία)
Α’ Βοηθός Διαιτητής: De Almeida Stephane Alain (Ελβετία)
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Zogaj Bekim (Ελβετία)
4ος Διαιτητής: Χριστοφή Τιμόθεος
Παρατηρητής Διαιτησίας: Γερασίμου Παναγιώτης

 

Send this to a friend