Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ H πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
H πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

H πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Σε τροποποίηση του κατηγορητηρίου, προχωρεί η κατηγορούσα αρχή στην υπόθεση ρατσιστικής επίθεσης, με κατηγορούμενες δύο Ελληνοκύπριες, από χωριό της επαρχίας Λευκωσίας, σε βάρος γυναίκας από τη Ρωσία, τον περασμένο Οκτώβριο σε χώρο στάθμευσης στο κέντρο της Λάρνακας.
Η υπόθεση ήταν ορισμένη χθες το πρωί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, προκειμένου οι δύο κατηγορούμενες, ηλικίας 38 και 31 χρόνων, ν’ απαντήσουν στις συνολικά οκτώ κατηγορίες που αντιμετωπίζουν, οι οποίες αφορούν αδικήματα κοινής επίθεσης, υποκίνησης βίας και μίσους, απειλής, δημόσιας εξύβρισης καθώς και αδικήματα που σχετίζονται με ρατσιστικές συμπεριφορές.
Ωστόσο, οι δύο κατηγορούμενες δεν απάντησαν κατά τη χθεσινή διαδικασία, κατά πόσο παραδέχονται ή όχι τις κατηγορίες, καθότι η δημόσιος κατήγορος ζήτησε αναβολή της διαδικασίας, ούτως ώστε να τροποποιηθεί το κατηγορητήριο της υπόθεσης. Μετά την εξέλιξη αυτή, το δικαστήριο όρισε την υπόθεση για απάντηση στις κατηγορίες την ερχόμενη Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου.
Τα αδικήματα σε βάρος της γυναίκας από τη Ρωσία διαπράχθηκαν το βράδυ της 5ης Οκτωβρίου σε χώρο στάθμευσης στο εμπορικό κέντρο της Λάρνακας.
Στο πινάκιο της υπόθεσης αναγράφονται συνολικά 16 μάρτυρες κατηγορίας, οι οποίοι θα κληθούν στο δικαστήριο να καταθέσουν τη μαρτυρία τους εφόσον οι δύο κατηγορούμενες αρνηθούν ενοχή στις κατηγορίες που θα τους απαγγελθούν.

Σημαντικό βήμα στην υλοποίηση των σχεδιασμών, που έχει στη Λάρνακα η γνωστή, ανά το παγκόσμιο, αλυσίδα ξενοδοχείων Best Western, θεωρείται η δημόσια παρουσίαση της περιβαλλοντικής μελέτης για τα δύο ξενοδοχειακά συγκροτήματα που προγραμματίζονται στην πόλη μας, το Best Western Zenon και το Best Western Marina.
Η πρώτη μονάδα προγραμματίζεται ν’ ανεγερθεί σε πάροδο της Ζήνωνος Κιτιέως και η δεύτερη επί της λεωφόρου Μακαρίου, σε κοντινή απόσταση από τη μαρίνα. Η δημόσια παρουσίαση της περιβαλλοντικής μελέτης για τα δύο συγκροτήματα οικιστικών διαμερισμάτων θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 6.00 το απόγευμα, στο ξενοδοχείο Radisson Blu. Εκτιμάται ότι εφόσον ξεκινήσουν οι εργασίες, και στα δύο έργα η χρονική διάρκεια των κατασκευαστικών έργων θα είναι περίπου 18 μήνες. Στο μεταξύ, την 1η Απριλίου 2020 ανοίγει τις πύλες του το πρώτο συγκρότημα διαμερισμάτων που βρίσκεται στην τουριστική περιοχή Ορόκλινης, στο κτήριο όπου λειτουργούσε το πρώην ξενοδοχείο Destalo. Πρόκειται για τουριστικά διαμερίσματα κατηγορίας Α΄.

Στις 7:30 το βράδυ στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση συλλογής διηγημάτων «Βοτσαλωτή» του Κώστα Λυμπουρή. Διοργανωτές η Πολιτιστική Κίνηση «Φίλοι της Λογοτεχνίας και του Πολιτισμού» και η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Send this to a friend