Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Ούτε αυτή τη φορά τηρήθηκαν τα χρονοδιαγράμματα για επαναλειτουργία του Αρχαιολογικού Μουσείου Λάρνακας, το οποίο παραμένει κλειστό για σκοπούς ανακαινίσεων από τον Μάιο του 2017. Το τελευταίο χρονοδιάγραμμα ανέφερε επαναλειτουργία του μουσείου τον Δεκέμβριο του 2019…
Το θέμα συζητήθηκε κατά την τελευταία συνάντηση που είχε ο υπουργός Μεταφορών, Γιάννης Καρούσος με την εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας (ΕΤΑΠ). Διαπιστώθηκε ότι για ακόμα μια φορά τα χρονοδιαγράμματα που είχε υποσχεθεί το Τμήμα Αρχαιοτήτων σε προηγούμενες συναντήσεις δεν υλοποιήθηκαν, εξού και οι εκπρόσωποι της τοπικής εταιρείας τουρισμού εξέφρασαν την έντονη δυσαρέσκειά τους, χαρακτηρίζοντας τ’ όλο ζήτημα ως εμπαιγμό για τη Λάρνακα.
Ο Γιάννης Καρούσος σημείωσε ότι εκκρεμούν ακόμη κάποιες εργασίες και στόχος πλέον είναι το Επαρχιακό Μουσείο Λάρνακας να λειτουργήσει το καλοκαίρι του τρέχοντος έτους.

 

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, επισκέφθηκε χθες το λιμάνι Λάρνακας και σε δηλώσεις του ανέφερε ότι ένα αίτημα πολλών χρόνων των Λαρνακέων για το έργο της ενιαίας ανάπτυξης λιμανιού και μαρίνας της πόλης, γίνεται πραγματικότητα. Πρόσθεσε ότι «τους επόμενους μήνες θα μετακινηθούν από την περιοχή και οι δεξαμενές πετρελαιοειδών» που είναι όπως είπε «ακόμα ένα αίτημα αρκετών χρόνων των δημοτών της Λάρνακας».

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ έστειλε ταυτόχρονα το μήνυμα στους πολίτες της Λάρνακας ότι «στους επόμενους μήνες, στα επόμενα χρόνια η Λάρνακα αλλάζει προς το καλύτερο.

 

Πραγματοποιείται στις 11 το πρωί στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Ενημερωτική Ημερίδα με θέμα «Έναρξη Προγράμματος μείωσης στερεών αποβλήτων παραλιακών ξενοδοχειακών μονάδων και πλησίον συναφών χώρων μαζικής παράγωγης απόβλητων στον Δήμο Λάρνακας. Θα χαιρετίσει ο Υπουργός Γεωργίας Κώστας Καδής.

 

Και τέλος Πραγματοποιείται σήμερα στις 7.30 μ. μ. η 3η κατά σειρά διάλεξη με τίτλο «Πρόσωπα Λάρνακας». Η διάλεξη είναι αφιερωμένη στον λαϊκό ποιητή Ανδρέα Μαππούρα με εισηγητή τον Δρ. Κώστα Κατσώνη, ο οποίος θα παρουσιάσει την ζωή και το έργο του ποιητή.

Send this to a friend