Home ΛΑΡΝΑΚΑ Το ΕΒΕ Λάρνακας τοποθετείται για την συμφωνία με την Kition Ocean Holdings
Το ΕΒΕ Λάρνακας τοποθετείται για την συμφωνία με την Kition Ocean Holdings

Το ΕΒΕ Λάρνακας τοποθετείται για την συμφωνία με την Kition Ocean Holdings

Σε μια ομαλή διαδικαστική πορεία υλοποίησης του μεγαλεπήβολου έργου, της ενιαίας ανάπτυξης λιμανιού και μαρίνας Λάρνακας, ευελπιστεί το τοπικό εμπορικό και βιομηχανικό επιμελητήριο, χωρίς περαιτέρω προβλήματα και καθυστερήσεις ως προς την έναρξη των κατασκευαστικών έργων.

Με αφορμή την πρόσφατη εξαγγελία του υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Γιάννη Καρούσου για την οριστική συμφωνία με την κοινοπραξία Kition Ocean Holdings ως προς την διαχείριση και ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας της πόλης, το ΕΒΕΛ εξέδωσε ανακοίνωση και χαιρετίζει την επίτευξη της συμφωνίας, η οποία, όπως σημειώνει, δικαιώνει τις πολύχρονες προσπάθειες του οργανισμού για την πραγματοποίηση του έργου, που θεωρείται το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο που έχει γίνει ποτέ στη Λάρνακα.

Παράλληλα, το ΕΒΕΛ σημειώνει ότι ο εμποροβιομηχανικός κόσμος της Λάρνακας θα παρακολουθεί στενά την πορεία του έργου μαζί με τους υπόλοιπους φορείς και τις τοπικές αρχές της πόλης, αναμένοντας μια ομαλή διαδικαστική πορεία, χωρίς σοβαρά προσκόμματα και περαιτέρω καθυστερήσεις. Ήδη το έργο αυτό έχει καθυστερήσει πάρα πολλά χρόνια, καθυστέρηση που έχει στοιχίσει πολύ ακριβά στη Λάρνακα και την οικονομία της.

Η ανακοίνωση

———————-

Η ανακοίνωση του ΕΒΕΛ αναφέρει τα ακόλουθα: «Έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις της επιτυχούσας κοινοπραξίας Kition Ocean Holdings (ισραηλινών συμφερόντων) με τη διορισμένη από το Υπουργικό Συμβούλιο διαπραγματευτική επιτροπή και ανακοινώθηκε ότι έχει επιτευχθεί κατ’ αρχή προφορική συμφωνία για τη διαχείριση του ενιαίου έργου ανάπτυξης λιμανιού και μαρίνας Λάρνακας. Εντός των επόμενων εβδομάδων αναμένεται η υπογραφή της σχετικής συμφωνίας, η οποία θα ανάψει το πράσινο φως για την έναρξη του έργου, το οποίο κοστολογείται γύρω στο ένα δισεκατομμύριο ευρώ, με σημαντικές ευεργετικές επιπτώσεις σε κάθε τομέα της τοπικής οικονομίας».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΕΒΕΛ Σταύρος Σταύρου ανέφερε ότι είναι πολύχρονη κι έντονη η προσπάθεια του επιμελητηρίου για την πραγματοποίηση αυτού του έργου, γνωρίζοντας τη σημασία του για κάθε τομέα της οικονομίας της πόλης κι επαρχίας Λάρνακας, αλλά και της Κύπρου γενικότερα.

 

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend