Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Μαφιόζικη δολοφονική επίθεση με στόχο γνωστό επιχειρηματία της Αγ. Νάπας
Μαφιόζικη δολοφονική επίθεση με στόχο γνωστό επιχειρηματία της Αγ. Νάπας

Μαφιόζικη δολοφονική επίθεση με στόχο γνωστό επιχειρηματία της Αγ. Νάπας

Για ακόμα μια φορά την πλήρωσαν αθώοι σε μαφιόζικη δολοφονική επίθεση που διενεργείται στην Αγία Νάπα.

Η χθεσινή απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε σε καφετέρια της οδού Κρύου Νερού ξύπνησε μνήμες από τα φρικτά εγκλήματα του πενταπλού και του τετραπλού φονικού, που είχαν διαπραχθεί πριν από μερικά χρόνια στο τουριστικό θέρετρο, όπου έχασαν άδικα την ζωή τους πρόσωπα που δεν ήταν στον στόχαστρο των εκτελεστών και των ηθικών αυτουργών των δολοφονικών επιθέσεων.

Η χθεσινή απόπειρα φόνου διαπράχθηκε γύρω στις 2 τα ξημερώματα και είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό τριών προσώπων, από χωριό της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου και μιας νεαρής κοπέλας από την Ελλάδα, που ήταν θαμώνες του καφεστιατορίου.

Όπως εκτιμά η Αστυνομία, ο πραγματικός «στόχος» του εκτελεστή ήταν γνωστός επιχειρηματίας της Αγ. Νάπας, ο οποίος, όμως, είχε αναχωρήσει από την καφετέρια περίπου 20 λεπτά πριν την απόπειρα.

Το γεγονός αυτό, πάντως, προκαλεί πολλά ερωτηματικά στους ανακριτές της υπόθεσης ως προς τα πραγματικά κίνητρα του εκτελεστή. Από την πρώτη στιγμή, οι ανακριτές διεξάγουν συνεχείς έρευνες στη γύρω περιοχή σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν τεκμήρια που θα βοηθήσουν στην εξιχνίαση της υπόθεσης, ενώ παράλληλα άρχισαν να αξιολογούν και τα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης της περιοχής, τα οποία, σύμφωνα με αστυνομική πηγή, έχουν καταγράψει τις κινήσεις του κουκουλοφόρου δράστη.

Βρέθηκε το Καλάσνικοφ

———————————-

Έπειτα από σαρωτικές έρευνες στη γύρω περιοχή, τα μέλη του Εγκληματολογικού Τμήματος της Αστυνομίας εντόπισαν το όπλο που χρησιμοποίησε ο δράστης, πεταμένο σε υπόγειο χώρο του Μουσείου «Θάλασσα», σε απόσταση περίπου 200 μέτρων από την καφετέρια όπου διαπράχθηκε η απόπειρα φόνου. Πρόκειται για όπλο τύπου Καλάσνικοφ, το οποίο παραλήφθηκε για επιστημονικές εξετάσεις, ώστε να διαφανεί το παρελθόν του και εάν υπάρχουν πάνω σε αυτό αποτυπώματα που θα οδηγήσουν στην ταυτότητα του δράστη.

25 πυροβολισμοί

—————————-

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, στόχος του δράστη φαίνεται πως ήταν γνωστός επιχειρηματίας νυχτερινών κέντρων της Αγ. Νάπας. Το πρόσωπο αυτό καθόταν σε διπλανό τραπέζι από το σημείο όπου καθόντουσαν τα τέσσερα άτομα που τραυματίστηκαν από τα πυρά. Στο ίδιο τραπέζι με τα πρόσωπα που τραυματίστηκαν καθόντουσαν ακόμα δύο άτομα, τα οποία όμως δεν έπαθαν τίποτε.

Ο επιχειρηματίας είχε αποχωρήσει από την καφετέρια περίπου 20 λεπτά πριν ο δράστης ανοίξει πυρ, δηλαδή στις 1.40π.μ. Από τις μαρτυρίες που συνέλεξε η Αστυνομία, ο δράστης φορούσε κουκούλα στο πρόσωπο, ήταν πεζός και φαίνεται πως κρυβόταν σε ανθώνα παρακείμενου υποστατικού. Έριξε περίπου 25 πυροβολισμούς, ενώ στην σκηνή βρέθηκαν και παραλήφθηκαν 20 κάλυκες. Μετά την ρίψη των πυροβολισμών, ακολούθησαν σκηνές πανικού στην καφετέρια, με τους θαμώνες να προσπαθούν να κρυφτούν για να γλιτώσουν από τα πυρά.

Στη συνέχεια ο δράστης διέφυγε πεζός από δρόμο πίσω από την καφετέρια, κατευθύνθηκε προς το Μουσείο «Θάλασσα», πέταξε το Καλάζνικοφ στην καταπακτή και διέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση, την οποία οι ανακριτές προσπαθούν να εξακριβώσουν μέσω των κλειστών κυκλωμάτων παρακολούθησης.

Η Αστυνομία θεωρεί δεδομένο πως στόχος ήταν ο επιχειρηματίας, αφού τα θύματα δεν είχαν καμία σχέση με παράνομες δραστηριότητες, δεν γνώριζαν τον επιχειρηματία και δεν απασχόλησαν ποτέ τις διωκτικές αρχές. Ως εκ τούτου, οι ανακριτές της υπόθεσης αναμένεται να πάρουν κατάθεση από τον επιχειρηματία, ενώ στη συνέχεια θα κληθούν για κατάθεση και πρόσωπα με τα οποία φέρεται να έχει ανοιχτούς λογαριασμούς.

Εκτός κινδύνου

———————–

Όσον αφορά τους τέσσερις τραυματίες, μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου για περίθαλψη, με την κατάσταση της υγείας τους να κρίνεται σοβαρή, αλλά εκτός κινδύνου. Πρόκειται για τρεις άντρες, δύο 38χρονους κι έναν 32χρονο και για μιαν 26χρονη κοπέλα. Σοβαρότερα τραύματα φέρει η 26χρονη Ελλαδίτισσα, η οποία υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, ενώ κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά της στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας για περαιτέρω νοσηλεία.

Επί τόπου ο Αρχηγός

——————————–

Στη σκηνή του εγκλήματος μετέβησαν ο Αρχηγός Αστυνομίας Κύπρος Μιχαηλίδης, ο Βοηθός Αρχηγός Δημήτρης Δημητρίου και οι Βοηθοί Αστυνομικοί Διευθυντές της Α.Δ. Αμμοχώστου.

Σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας Αμμοχώστου Αντρέας Κωνσταντίνου ανέφερε πως εντοπίστηκε το πυροβόλο όπλο, το οποίο στάλθηκε για επιστημονικές εξετάσεις, λέγοντας πως οι έρευνες βρίσκονται ακόμα στο αρχικό στάδιο. Είπε, επίσης, ότι έχουν παραληφθεί διάφορα τεκμήρια και κάμερες ασφαλείας για να αξιολογηθούν, ενώ θα κληθούν να δώσουν καταθέσεις διάφορα πρόσωπα τα οποία γνώριζαν τον επιχειρηματία, διατηρούσαν φιλικές σχέσεις μαζί του ή φέρεται να είχαν διαφορές.

Κληθείς να σχολιάσει την παρουσία του Αρχηγού Αστυνομίας στην σκηνή της απόπειρας φόνου, ο κ. Κωνσταντίνου δήλωσε ότι η συγκεκριμένη εγκληματική ενέργεια προβληματίζει έντονα τις διωκτικές αρχές, αφού για ακόμα μια φορά στην Αγ. Νάπα φαίνεται πως εγκληματικά στοιχεία επιχειρούν να λύσουν τις διαφορές τους με παράνομο τρόπο, θέτοντας σε θανάσιμο κίνδυνο ζωές αθώων ατόμων, όπως είχε συμβεί και στο πρόσφατο παρελθόν.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend