Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ Σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου
Σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου

Σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου

Ένας μικρός ήρωας μιλά για τον δικό του Γολγοθά.


Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 15 Φεβρουαρίου, με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης Γονέων με Καρκινοπαθή Παιδιά (INTERNATIONAL CONFEDERATION OF CHILDHOOD CANCER PARENT ORGANIZATIONS – ICCCPO), για την ενημέρωση της διεθνούς κοινής γνώμης για τις παιδικές νεοπλασίες (καρκίνους) και για την ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινωνικού περιβάλλοντος σχετικά με τις ανάγκες των παιδιών που νοσούν από καρκίνο σε όλο τον πλανήτη.

Σήμερα…

Όλοι μαζί να ευχηθούμε και να προσευχηθούμε στο Θεό να κάνει καλά όλους εκείνους τους μικρούς ήρωες ζωής. Τους αληθινούς survivors που σε πολύ τρυφερή ηλικία άκουσαν την άγνωστη για εκείνα, μέχρι τότε, λέξη «καρκίνος». Από πολύ νωρίς, κλήθηκαν να δώσουν τη μεγαλύτερη μάχη της ζωής τους, για τη ζωή τους. Η καθημερινότητά τους άλλαξε…

Η ανεμελιά και η ξεγνοιασιά των παιδικών χρόνων αντικαταστάθηκε από εξετάσεις, χημειοθεραπείες, ακτινοβολίες. Η ζωή τους μοιράζεται ανάμεσα στο νοσοκομείο και το σπίτι. Ας προσευχηθούμε λοιπόν για όλα εκείνα τα παιδάκια! Μακάρι όλα να κερδίσουν και να αρχίσουν να καταστρώνουν σχέδια για το μέλλον τους, να κάνουν όνειρα και η ζωή τους να γίνει όμορφη όπως ήταν πριν τον καρκίνο.

Η σημερινή ημέρα όμως…

Δεν είναι αφιερωμένη μόνο στα παιδιά που δίνουν τη δική τους καθημερινή μάχη αλλά και στους γονείς των παιδιών με καρκίνο, που προσπαθούν να ισορροπήσουν ανάμεσα στο άρρωστο παιδάκι και στα άλλα τους παιδιά που επίσης τους χρειάζονται αλλά και ανάμεσα στις επαγγελματικές τους υποχρεώσεις και τις απαιτήσεις της ασθένειας. «Η καλύτερη θεραπεία είναι η αγάπη και η προσευχή!» μας είπαν πολλοί γονείς.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου στο Ant1.com.cy

Send this to a friend