Home ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Α. Ροτσίδης: Οι φούρνοι Ζορπά κοντά στον άνθρωπο
Α. Ροτσίδης: Οι φούρνοι Ζορπά κοντά στον άνθρωπο

Α. Ροτσίδης: Οι φούρνοι Ζορπά κοντά στον άνθρωπο

Ήταν από την αρχή ο στόχος και ο σκοπός ότι στο επίκεντρο των φούρνων Ζορπάς βρίσκεται ο άνθρωπος, μια πεποίθηση που μεταφέρεται από γενιά σε γενιά και για την οποία μίλησε ο Group HR Manager της εταιρείας Αιμίλιος Ροτσίδης. Η A. Zorbas & Sons Ltd ήταν υποψήφια στην κατηγορία Best Work Place στα IN Business Awards.


Η αναγνώριση 


Εργοδότης προτίμησης σημαίνει σίγουρα μεγαλύτερες ευθύνες προς τους συναδέλφους μας και προς την κοινωνία. Ταυτόχρονα ηθική ικανοποίηση, για το ότι όλες αυτές οι προσπάθειες που γίνονται διαχρονικά τυγχάνουν αναγνώρισης. Και τέλος περηφάνια για όλους αυτούς τους μικρούς ήρωες που ακούραστα προσφέρουν πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας για να παρουσιάζεται το αποτέλεσμα που σήμερα βλέπουν όλοι ως δεδομένο.

Οι ηθικές αξίες του Ανδρέα Ζορπά


Από την ίδρυση της η εταιρεία είχε στο επίκεντρο της τον άνθρωπο, είτε ως πελάτη, είτε ως εργαζόμενο. Ο ιδρυτής της εταιρείας, Ανδρέας Ζορπάς, σε όλες τις συγκεντρώσεις που παρευρίσκεται αναφέρεται στον κόσμο και λέει: «τίποτα από όλα αυτά δεν θα μπορούσαν να γίνουν χωρίς εσάς». Οι δικές του ηθικές αξίες μεταλαμπαδεύτηκαν στα παιδιά του που διαχειρίζονται σήμερα την επιχείρηση, και από αυτούς σε εμάς, το διοικητικό προσωπικό. Κατά την άποψη μου δεν μπορείς να γίνεις εργοδότης προτίμησης εφαρμόζοντας μόνο συγκεκριμένες πολιτικές. Για μας το θέμα είναι βαθύτερο. Έχει να κάνει με το πως είμαστε κοντά στους ανθρώπους μας έξω από τις οποιεσδήποτε γραπτές πολιτικές, εκεί που μιλά η καρδιά. Και αυτό το ζει καθημερινά ο κόσμος μας χωρίς να το έχουμε φωνάξει ποτέ προς τα έξω. Στις μέρες μας αρκετός κόσμος περνά δυσκολίες. Το να υπάρχει πάντα μια πόρτα ανοικτή είναι πολύ σημαντικό.
 
Η σημασία της εργασιακής ασφάλειας


Η εργασιακή ασφάλεια, ειδικότερα με το όσα έχουμε περάσει ως Κύπρος τα τελευταία χρόνια, είναι εξίσου σημαντική. Η δημιουργία ενός εργασιακού περιβάλλοντος που να δημιουργεί φιλίες και δεσμούς, κάνει πάντα τις ομάδες μας πιο δυνατές. Νιώθουμε την ευθύνη της ηθικής συμπαράστασης του κόσμου μας, μέρος των καθηκόντων μας, και αυτό πράττουμε καθημερινά. Η οικονομική πτυχή είναι μόνο ένας από τους πολλούς άξονες που μπορούν να σε υποδείξουν ως εργοδότη προτίμησης. Εμείς προσπαθούμε να δημιουργούμε ένα ασφαλές εργασιακό περιβάλλον, όπου ο κόσμος μας να έρχεται με όρεξη για δουλειά, και νιώθει ότι συμβάλλει σε κάτι πολύ μεγαλύτερο από ένα απλό φούρνο.
  
Ψηλά ο πήχης


Το πλάνο δεν διαφοροποιήθηκε ποτέ τα τελευταία χρόνια. Ούτε και με την κρίση. Αντίθετα, αξιοποιήσαμε την κρίση ως ευκαιρία και δώσαμε την ευκαιρία και σε πολλούς άλλους συνανθρώπους μας να ενταχθούν στην οικογένεια μας. Η μάχη για τον άνθρωπο δεν έχει τέλος. Αυτό το έχουμε καλά στο μυαλό μας. Ότι και να κάνουμε δεν είμαστε ποτέ ευχαριστημένοι. Πάντα βάζουμε από μόνοι μας τον πήχη πιο ψηλά. Αν έλεγα κάτι συγκεκριμένο, θα τόνιζα την επικέντρωση μας σε ζητήματα επιχειρησιακής ευεξίας, ζητήματα δηλαδή που είναι βοηθητικά για τον κόσμο πέραν των τυπικών επαγγελματικών θεμάτων. Επίσης, ακόμη περισσότερη επικέντρωση στα εσωτερικά προγράμματα που τρέχουμε ως εταιρεία και ως κύριο στόχο έχουν την ενδυνάμωση της συναδελφικότητας – στην εταιρεία δεν χρησιμοποιούμε την λέξη υπάλληλοι – και του πραγματικού αισθήματος της οικογένειας.
 
Facts & Figures
Προσωπικό: Περίπου 3.000

Πηγή : In Business

Send this to a friend