Home ΛΑΡΝΑΚΑ Τρία χρόνια χωρίς αρχαιολογικό μουσείο παραμένει η Λάρνακα
Τρία χρόνια χωρίς αρχαιολογικό μουσείο παραμένει η Λάρνακα

Τρία χρόνια χωρίς αρχαιολογικό μουσείο παραμένει η Λάρνακα

Ούτε αυτή τη φορά τηρήθηκαν τα χρονοδιαγράμματα για επαναλειτουργία του Αρχαιολογικού Μουσείου Λάρνακας, το οποίο παραμένει κλειστό για σκοπούς ανακαινίσεων από τον Μάιο του 2017. Το τελευταίο χρονοδιάγραμμα ανέφερε επαναλειτουργία του μουσείου τον Δεκέμβριο του 2019…

Το θέμα συζητήθηκε κατά την τελευταία συνάντηση που είχε ο υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Γιάννης Καρούσος με την εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας (ΕΤΑΠ). Διαπιστώθηκε ότι για ακόμα μια φορά τα χρονοδιαγράμματα που είχε υποσχεθεί το Τμήμα Αρχαιοτήτων σε προηγούμενες συναντήσεις δεν υλοποιήθηκαν, εξού και οι εκπρόσωποι της τοπικής εταιρείας τουρισμού εξέφρασαν την έντονη δυσαρέσκειά τους, χαρακτηρίζοντας τ’ όλο ζήτημα ως εμπαιγμό για τη Λάρνακα.

Ο Γιάννης Καρούσος σημείωσε ότι εκκρεμούν ακόμη κάποιες εργασίες και στόχος πλέον είναι το Επαρχιακό Μουσείο Λάρνακας να λειτουργήσει το καλοκαίρι του τρέχοντος έτους.

Όσον αφορά το θέμα της παρατεταμένης καθυστέρησης που παρατηρείται στην ανάδειξη του σπάνιου ψηφιδωτού που απεικονίζει τους άθλους του Ηρακλή, το οποίο ανακαλύφθηκε (στα πλαίσια των εργασιών του αποχετευτικού) στην οδό Αγίου Νεοφύτου, αλλά και το πάγιο αίτημα για να επιτραπεί η τέλεση πολιτικών γάμων στο Μεσαιωνικό Κάστρο, ο κ.Καρούσος υποσχέθηκε να διερευνήσει τα ζητήματα αυτά και να τα προωθήσει δεόντως.

Η ΕΤΑΠ Λάρνακας εξέφρασε την ικανοποίησή της για την επιτυχή κατάληξη των διαπραγματεύσεων για την ενιαία ανάπτυξη λιμανιού και μαρίνας.

Ο Πρόεδρος της ΕΤΑΠ Λ/κας Ντίνος Λευκαρίτης δήλωσε ότι με την ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας και τη μετακίνηση των εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών και υγραερίου, που θεωρούνται τα δύο πιο μεγαλεπήβολα έργα στην επαρχία, η Λάρνακα μπαίνει πλέον σε μια νέα εποχή και θα καταφέρει επιτέλους αξιοποιήσει όλες τις δυνατότητές της.

Τη συμφωνία για το λιμάνι – μαρίνα χαιρέτισε και το ΕΒΕΛ.

Όσον αφορά το θέμα του δρόμου Λάρνακας – Δεκέλειας, ο Γ. Καρούσος υποσχέθηκε ότι το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους θα προκηρυχθεί η γ΄ φάση του έργου (Ορόκλινη), ενώ για την δ΄ φάση (Πύλα) ανέφερε ότι αναμένεται η ετοιμασία του αναθεωρημένου ρυθμιστικού σχεδίου από την Πολεοδομία.

Ο υπουργός διαβεβαίωσε, τέλος, ότι θα προχωρήσουν τάχιστα οι διαδικασίες, ώστε να προωθηθεί η κατασκευή νέων κυματοθραυστών για προστασία των ακτών της Λάρνακας, Περβολιών και Ορόκλινης.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend