Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Αντιπρόεδρος της ομάδας για την αναπηρία ο Ευρωβουλευτής Γ. Γεωργίου
Αντιπρόεδρος της ομάδας για την αναπηρία ο Ευρωβουλευτής Γ. Γεωργίου

Αντιπρόεδρος της ομάδας για την αναπηρία ο Ευρωβουλευτής Γ. Γεωργίου

Ο Ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ, Γιώργος Γεωργίου, εξελέγη, σήμερα, Αντιπρόεδρος της διακομματικής ομάδας του Ευρωκοινοβουλίου για την αναπηρία. Η ομάδα αποτελείται από Ευρωβουλευτές όλων των πολιτικών ομάδων και στόχο έχει να προωθήσει μια στρατηγική για ολιστική αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, καθημερινά, τα άτομα με αναπηρίες, διασφαλίζοντας μια ποιοτική ζωή για όλους.

Στην πρώτη του τοποθέτηση ως Αντιπρόεδρος της ομάδας, ο κος Γεωργίου επισήμανε πως, δυστυχώς, σε πολλά κράτη μέλη, μεταξύ των οποίων και η Κύπρος, οι άνθρωποι με αναπηρίες αντιμετωπίζονται ως άτομα δεύτερης κατηγορίας, με αποτέλεσμα να μην διασφαλίζονται τα δικαιώματά τους.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις στις δομές υποστηρικτικής φροντίδας αλλά και στις πολιτικές ενσωμάτωσης στην κοινωνία. Επίσης, όπως υπογράμμισε, τα άτομα με αναπηρίες είναι τα πρώτα θύματα των πολιτικών λιτότητας και των περικοπών, γι’ αυτό και οδηγούνται στη φτωχοποίηση. Πρότεινε, λοιπόν, στα υπόλοιπα μέλη της ομάδας να θέσουν ως προτεραιότητα την προώθηση και υλοποίηση της Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα των ΑμεΑ από όλα τα κράτη μέλη και να συνεργαστούν, ώστε να διασφαλίσουν πως η νέα ευρωπαϊκή στρατηγική για τις αναπηρίες (2020-2030) θα ενισχυθεί σημαντικά, προσφέροντας πραγματικές λύσεις στα προβλήματα που ταλανίζουν τα άτομα με αναπηρίες.

Στη συνεδρία της διακομματικής ομάδας, πέραν της εκλογής του νέου προεδρείου, εγκρίθηκαν οι βασικοί στόχοι της ομάδας καθώς και ο προγραμματισμός των δράσεων για το 2020.

Send this to a friend