Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Μεγάλη αναστάτωση έχει προκληθεί το τελευταίο δεκαήμερο σε δημοτικό σχολείο της επαρχίας Λάρνακας, εξαιτίας της παρουσίας ενός άνδρα, ο οποίος, σύμφωνα με τις καταγγελίες γονέων, καθημερινά βρίσκεται στην είσοδο του σχολείου την ώρα που σχολάνε τα παιδιά, κρατώντας μια φωτογραφία στην οποία, όπως ισχυρίζεται, απεικονίζει το απαχθέν παιδί του. Ο συγκεκριμένος άνδρας έρχεται σ’ επαφή με τους μαθητές, ρωτώντας τους αν είδαν την θυγατέρα του, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις, σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες των γονιών, μοιράζει στα παιδιά διάφορα σημειώματα που περιέχουν ύβρεις κατά του διευθυντή του σχολείου.

Όπως πληροφορούμαστε, ο σύνδεσμος γονέων ήδη έχει αναλάβει πρωτοβουλία και άρχισε να μαζεύει υπογραφές απ’ όλους τους γονείς παιδιών που φοιτούν στο δημοτικό σχολείο, προκειμένου να πετύχουν την απομάκρυνση του άγνωστου άνδρα για να διασφαλιστεί η ασφάλεια των μαθητών. Ο σύνδεσμος γονέων εκφράζει σοβαρές ανησυχίες για πιθανό ενδεχόμενο η συμπεριφορά του άνδρα αυτού να επιφέρει δυσάρεστα γεγονότα, λαμβάνοντας υπόψη ότι κάποια παιδιά όταν σχολάνε μεταβαίνουν μόνα τους πεζά στα σπίτια τους. Ως εκ τούτου, οι γονείς προτίθενται να προχωρήσουν άμεσα σε ομαδική γραπτή καταγγελία στον αστυνομικό σταθμό της περιοχής.

Για το θέμα κρατείται ενήμερη και η ΠΟΕΔ, η οποία χθες εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία καλεί τις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους και την Αστυνομία να ενεργήσουν αποτελεσματικά και χωρίς άλλη καθυστέρηση για να σταματήσει η ταλαιπωρία που υφίσταται εδώ και μέρες ολόκληρο το σχολείο. Μάλιστα, η ΠΟΕΔ προειδοποιεί πως εάν δεν γίνουν άμεσα οι δέουσες ενέργειες για οριστική επίλυση του ζητήματος, δεν θα διστάσει να προχωρήσει ακόμα και στο κλείσιμο του δημοτικού σχολείου.

 

Σε αντίξοες συνθήκες κάνουν μαθήματα τον τελευταίο καιρό οι μαθητές στο λύκειο Αγίου Γεωργίου Λάρνακας, καθότι, όπως καταγγέλλουν, εδώ και περίπου ένα μήνα δεν δουλεύουν οι θερμάνσεις που είναι εγκατεστημένες στο σχολείο. Όπως αναφέρουν, οι μαθητές έχουν φθάσει στα όρια τους, διότι δεν είναι η πρώτη φορά, που κατά τη διάρκεια του χειμώνα οι θερμάνσεις παρουσιάζουν βλάβη.

Σύμφωνα με τους μαθητές του λυκείου, το πρόβλημα έχει να κάνει με την εγκατάσταση του συστήματος θέρμανσης, η οποία κατά καιρούς παρουσιάζει προβλήματα στη λειτουργία της. Όπως έγινε γνωστό, τεχνικοί και υπεύθυνοι της εταιρείας καταβάλλουν προσπάθειες για επίλυση του προβλήματος, με την ελπίδα τις αμέσως προσεχείς μέρες να έχει επιλυθεί οριστικά το πρόβλημα. Οι μαθητές του λυκείου προειδοποιούν πως εάν δεν διορθωθεί άμεσα το θέμα με τη θέρμανση και παρουσιαστούν ξανά παρόμοια προβλήματα, τότε δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να κατέλθουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις και ν’ απέχουν από τα μαθήματά τους.

 

Και τέλος την μεγαλύτερη δυνατή επιείκεια ζήτησε από το δικαστήριο ο φορτηγατζής που οδηγούσε… με τα πόδια. Ο 43χρονος οδηγός, από τη Λεμεσό, παρουσιάστηκε χθες ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, αντιμετωπίζοντας τις κατηγορίες της αλόγιστης, επικίνδυνης και απερίσκεπτης πράξης, στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λεμεσού, κοντά στην Κοφίνου. Επίσης το όχημα ήταν χωρίς πιστοποιητικό ασφαλείας.

Κατά τη χθεσινή διαδικασία αγόρευσης για μετριασμό της ποινής που θα του επιβληθεί, η συνήγορος υπεράσπισης ζήτησε την επιείκεια του δικαστηρίου, λέγοντας, μεταξύ άλλων, ότι έχει λευκό ποινικό μητρώο, αναγνώρισε το λάθος του κι εξέφρασε μεταμέλεια. Ανέφερε ότι σε περίπτωση που του επιβληθεί ποινή φυλάκισης, αυτόματα ο κατηγορούμενος θα χάσει την επαγγελματική του άδεια με ότι αυτό συνεπάγεται. Η ποινή θα του επιβληθεί αύριο Πέμπτη.

Send this to a friend