Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΛΑΡΝΑΚΑ: Υπό κράτηση ο 23χρονος που ανέβασε αρχεία παιδικής πορνογραφίας στο διαδίκτυο
ΛΑΡΝΑΚΑ: Υπό κράτηση ο 23χρονος που ανέβασε αρχεία παιδικής πορνογραφίας στο διαδίκτυο

ΛΑΡΝΑΚΑ: Υπό κράτηση ο 23χρονος που ανέβασε αρχεία παιδικής πορνογραφίας στο διαδίκτυο

Υπό πενθήμερη κράτηση τέθηκε ο 23χρονος, που είχε συλληφθεί χθες για υπόθεση παιδικής πορνογραφίας στη Λάρνακα.

Ο ύποπτος οδηγήθηκε το πρωί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, το οποίο διέταξε την κράτηση του, έτσι ώστε τα μέλη του Γραφείου Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, να ολοκληρώσουν τις εξετάσεις τους γύρω από την υπόθεση.

Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης, στο πλαίσιο αξιολόγησης πληροφορίας που λήφθηκε από την Europol, μέλη του Γραφείου Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διεξήγαγαν βάσει δικαστικού εντάλματος, έρευνα στην οικία του 23χρονου.

Όπως ανέφερε η πληροφορία της Europol, κάτοχος/χρήστης λογαριασμού σε διαδικτυακό χώρο αποθήκευσης δεδομένων και αρχείων, είχε ανεβάσει στον λογαριασμό του, δύο αρχεία εικόνας με υλικό σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, στην οικία του 23χρονου εντοπίστηκαν δύο κινητά τηλέφωνα και ένας φορητός υπολογιστής, τα οποία παραλήφθηκαν ως τεκμήρια για να τύχουν επιστημονικών εξετάσεων.

Από προκαταρκτικό έλεγχο που έγινε, σε ένα κινητό τηλέφωνο εντοπίστηκαν τρία αρχεία εικόνας με υλικό σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών.

Το Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Αρχηγείου συνεχίζει τις εξετάσεις.
 

Send this to a friend