Home ΛΑΡΝΑΚΑ Ο δικός μας άγγελος, η Νεφέλη μας από τη Λάρνακα μαγεύει με τον χαρταετό και τον Κώστα Κακογιάννη
Ο δικός μας άγγελος, η Νεφέλη μας από τη Λάρνακα μαγεύει με τον χαρταετό και τον Κώστα Κακογιάννη

Ο δικός μας άγγελος, η Νεφέλη μας από τη Λάρνακα μαγεύει με τον χαρταετό και τον Κώστα Κακογιάννη

Ειρήνη Αντωνίου

Η φωνή της μας μαγεύει και μας ταξιδεύει σε μέρη ονειρεμένα. Ένας άγγελος που μιλά μέσα από τα τραγούδια, ένας άγγελος που ότι έχει να πει το λέει μόνο όταν τραγουδά. Δεν μπορεί να μιλήσει αλλά όταν τραγουδήσει η φωνή της συνεπαίρνει.

Η συμπολίτισσα μας Νεφέλη Αντωνίου επισκέφθηκε τον Κώστα Κακογιάννη και μαζί τραγούδησαν τον Χαρταετό. Η συγκίνηση του μεγάλου καλλιτέχνη ζωγραφισμένη στο πρόσωπο του.

ΝΕΦΕΛΗ Ένας Άγγελος δίχως μιλιά!

ΝΕΦΕΛΗ, Ένας Άγγελος δίχως μιλιά!Μετά από απανωτές εγχειρήσεις για όγκο στον εγκέφαλο στην παιδική της ηλικία και ένα εγκεφαλικό που την άφησε σε κώμα για κάμποσο καιρό, η Νεφέλη που κάτω από άλλες συνθήκες θα έπρεπε να μείνει για πάντα ένα φυτό, έστω και αν δεν έχει την ικανότητα να μιλά και να διαβάζει, μπορεί και τραγουδά σαν Άγγελος.Το θαύμα αυτό οφείλεται στη μητέρα της Νεφέλης, την Κατερίνα, μια απίστευτα δυναμική γυναίκα, που όταν η Νεφέλη έπεσε σε κώμα και οι γιατροί με τα απανωτά τους λάθη έδεσαν τα χέρια, αυτή αποφάσισε να βρίσκεται δίπλα της μέρα-νύχτα, να της μιλά, να της τραγουδά και στο CD player να της παίζει το τότε καινούργιο άλμπουμ της Πρωτοψάλτη, ένα CD που η Νεφέλη δεν είχε ακούσει ποτέ της, πριν πέσει σε κώμα. Και το θαύμα έγινε, όταν πλέον ξύπνησε η Νεφέλη. Ενώ δεν μπορούσε πλέον να μιλήσει, μπορούσε να τραγουδά και τα πρώτα τραγούδια που μουρμούρησε, ήταν εκείνα τα άγνωστα της Πρωτοψάλτη! Αυτή είναι ίσως η πιο τρανταχτή απόδειξη πως οι άνθρωποι σε κώμα όχι μόνο ακούν, αλλά αντιλαμβάνονται και αντιδρούν στο ό,τι συμβαίνει γύρω τους!Στο βίντεο καταγράψαμε την πρώτη συνάντησή μας με τη Νεφέλη, που λατρεύει τον «Χαρταετό». Μαζί τραγουδήσαμε, χορέψαμε, αγκαλιαστήκαμε και αδειάσαμε ένα ολόκληρο μπουκαλάκι με…peanut-butter :)—————————————"ΧΑΡΤΑΕΤΟΣ"μουσική ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣστίχοι ΠΑΜΠΟΣ ΚΟΥΖΑΛΗΣΉρθε ένας άγγελος δίχως μιλιάΈχει στα χέρια του κάτι απ’ τα παλιάΒάζει στην αγκαλιά μουένα χαρταετόΌνειρα παιδικά μου φύγατεκαι πού να σας βρωΤον πρωτοπέταξα δέκα χρονώΚι ονειρευόμουννα πέταγα κι εγώΠιάστηκε σαν πουλάκισε σύρμα ηλεκτρικόΠιάστηκα σ’ ένα δίχτυΠόνεσα, γέρασαΈχω στην αγκαλιά μουένα χαρταετόΌνειρα παιδικά μουφύγατεκαι πού να σας βρωCostas CACOYANNIS Κώστας ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ Costas Cacoyannis B Costas Cacoyannis Kostas Kakogiannis Pambos Kouzalis Parakentro / Παράκεντρο Nefeli Antoniou / Νεφέλη Αντωνίου

Geplaatst door Costas CACOYANNIS Κώστας ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ op Vrijdag 7 februari 2020

ΧΑΡΤΑΕΤΟΣ”
μουσική ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ
στίχοι ΠΑΜΠΟΣ ΚΟΥΖΑΛΗΣ

Ήρθε ένας άγγελος δίχως μιλιά
Έχει στα χέρια του
κάτι απ’ τα παλιά

Βάζει στην αγκαλιά μου
ένα χαρταετό
Όνειρα παιδικά μου φύγατε
και πού να σας βρω

Τον πρωτοπέταξα δέκα χρονώ
Κι ονειρευόμουν
να πέταγα κι εγώ

Πιάστηκε σαν πουλάκι
σε σύρμα ηλεκτρικό
Πιάστηκα σ’ ένα δίχτυ
Πόνεσα, γέρασα

Έχω στην αγκαλιά μου
ένα χαρταετό
Όνειρα παιδικά μου
φύγατε
και πού να σας βρω

Send this to a friend