Home ΛΑΡΝΑΚΑ Οκτώ χιλιάδες «I do» στην Κύπρο – Πρωτοπορεί η Λάρνακα
Οκτώ χιλιάδες «I do» στην Κύπρο – Πρωτοπορεί η Λάρνακα

Οκτώ χιλιάδες «I do» στην Κύπρο – Πρωτοπορεί η Λάρνακα

Όλο και περισσότερα ζευγάρια επιλέγουν την Κύπρο για να ανταλλάξουν όρκους αιώνιας αγάπης. Η Κύπρος προσελκύει νύφες και γαμπρούς από κάθε γωνιά του πλανήτη και μια νέα μορφή ειδικού τουρισμού γεννιέται.

Στους 8.000 ανέρχονται κάθε χρόνο οι πολιτικοί γάμοι που τελούνται στα δημαρχεία της Κύπρου. Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώνει κάθε χρόνο το υφυπουργείο Τουρισμού από τους δήμους και τις κοινότητες του νησιού, διαφαίνεται ότι είναι όλο και μεγαλύτερο το ενδιαφέρον των τουριστών για να παντρευτούν στη χώρα μας.

Ο γαμήλιος τουρισμός αποτελεί μια μορφή τουρισμού ειδικού ενδιαφέροντος, η οποία ανθεί τόσο λόγω μόδας όσο και ως μέρος του τουρισμού εμπειρίας. Οι κυριότερές μας αγορές για τον γαμήλιο τουρισμό είναι το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ρωσία, ο Λίβανος και το Ισραήλ, ενώ η συνεισφορά του γαμήλιου τουρισμού στην κυπριακή οικονομία κυμαίνεται στα €110 εκατ. ετησίως όπως αποκάλυψε έρευνα που έχει διεξαχθεί πριν τρία χρόνια για το εν λόγω θέμα από τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού. Οι γάμοι των τουριστών επιμερίζονται κυρίως σε τρεις επαρχίες (Αμμόχωστος, Πάφος και Λάρνακα), ενώ μικρότερο μερίδιο των γάμων καταλαμβάνουν οι Λεμεσός και Λευκωσία.

Η Κύπρος επιδιώκει να μπει δυναμικά στον χάρτη του γαμήλιου τουρισμού λόγω των ατμοσφαιρικών χώρων φωτογράφησης, αλλά και για τα μικρά εκκλησάκια που είναι κατάλληλα για μικρές γαμήλιες τελετές. Επίσης υπάρχει πληθώρα πολυτελών ξενοδοχειακών υποδομών, εγκαταστάσεων εστίασης αλλά και διαθέσιμοι χώροι δεξιώσεων και εκδηλώσεων για κάθε εποχή.

Σύμφωνα με τα πιο σημαντικά ευρήματα της σχετικής έρευνας που έγινε το 2016, πέραν του 40% των γάμων προέρχονται από το Ηνωμένο Βασίλειο, πέραν του 30% από το Ισραήλ, γύρω στο 10% από τον Λίβανο και γύρω στο 5% από τη Ρωσία. Αναφορικά με την κατανομή γάμων ανά επαρχία: Λάρνακα 39%, Πάφος 33%, Αμμόχωστος 22%, 4% Λευκωσία και Λεμεσός 2%. Πρώτος δήμος στην τέλεση πολιτικών γάμων αναδείχτηκε η Αραδίππου με 21% και ακολουθεί η Πάφος με 16%, η Λάρνακα 15% και η Αγία Νάπα με 13%.

Όπως διαπιστώθηκε, πέραν του 94% των πολιτικών γάμων μεταξύ τουριστών από Ηνωμένο Βασίλειο και Λίβανο συμπεριλαμβάνουν δεξίωση ή/και διαμονή με περίπου 30 συμμετέχοντες ανά γάμο, ενώ οι πολιτικοί γάμοι μεταξύ τουριστών από Ισραήλ και Ρωσία στην πλειοψηφία τους (78% και 52% αντίστοιχα) συμπεριλαμβάνουν μόνο την τελετή γάμου με περίπου 10 συμμετέχοντες ανά γάμο.

Πηγή: Φιλελεύθερος

Send this to a friend