Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΠΕΡΕΝΤΟΣ STORIES Μια τριήμερη εκδρομή του Παγκυπρίου Λυκείου Λάρνακας μέσα από φωτογραφίες – Πριν 70 χρόνια
Μια τριήμερη εκδρομή του Παγκυπρίου Λυκείου Λάρνακας μέσα από φωτογραφίες – Πριν 70 χρόνια

Μια τριήμερη εκδρομή του Παγκυπρίου Λυκείου Λάρνακας μέσα από φωτογραφίες – Πριν 70 χρόνια

Την Τετάρτη 18 Μαίου 1949, οι μαθητές του ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΛΑΡΝΑΚΑΣ ξεκίνησαν για μια τριήμερη εκδρομή. Τόλμημα μεγάλο αλλά και διασκεδαστικό. Υποθέτω , βλέποντας τις φωτογραφίες που έχω από το αρχείο του Ανδρέα Γεωργιάδη, ότι ακολούθησαν μια λογική διαδρομή. Το λεωφορείο που τους μετέφερε είχε αριθμό Τ8315.

Έκαναν τον πρώτο σταθμό στη Σκαρίνου, όπου και φωτογραφήθησαν. Στη συνέχεια έφτασαν στα Κούκλια για να δουν το ναό της Αφροδίτης. Στη σχετική φωτογραφία βλέπουμε ότι τους συνόδευε ό καθηγητής Τσικνόπουλος. Μετά έφτασαν στην Πάφο κι επισκέφθησαν τον Μητροπολίτη Πάφου Κλεόπα.

Την επόμενη μέρα ξεκίνησαν για το Τρόοδος. Πρώτα σταμάτησαν στο σταθμό Κανναβιούς.  Μετά συνέχισαν για το Τρόοδος. Οι φωτογραφίες φέρουν ημερομηνίες 19 και 20 του Μάη.  Προφανώς θα διανυκτέρευσαν  σε κάποιο Μοναστήρι.

Ωραίες στιγμές σε μια περίοδο δύσκολη, μετά τον Β’Παγκόσμιο Πόλεμο. Για τους ίδιους τους μαθητές πρέπει να ήταν ένα διάλειμμα διαρκείας, γεμάτο εκπλήξεις και νέες γνώσεις. Για μας ένα δείγμα του πόσο διαφορετικές απο τις σημερινές ήταν οι εκδρομές την τότε εποχή.

Λούης Περεντός

Send this to a friend