Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΓΕΩΡΓΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΣ Δημοσίευση Προκήρυξης Προγραμμάτων Επαγγελματικής Κατάρτισης Εργαζομένων στον Αλιευτικό Κλάδο
Δημοσίευση Προκήρυξης Προγραμμάτων Επαγγελματικής Κατάρτισης Εργαζομένων στον Αλιευτικό Κλάδο

Δημοσίευση Προκήρυξης Προγραμμάτων Επαγγελματικής Κατάρτισης Εργαζομένων στον Αλιευτικό Κλάδο

Η Αναπτυξιακή Εταιρεία Επαρχιών Λάρνακας & Αμμοχώστου Λτδ, στα πλαίσια της υλοποίησης της Στρατηγικής Τοπικής Ανάπτυξης των Αλιευτικών Περιοχών των Επαρχιών Λάρνακας – Αμμοχώστου 2014-2020 «Προτεραιότητα της Ένωσης 4. Αύξηση της απασχόλησης και της εδαφικής συνοχής» προχωρά στην υλοποίηση τριών Ολοκληρωμένων Προγραμμάτων Κατάρτισης στο αντικείμενο

Α- «Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Κατάρτισης για την Απόκτηση Πιστοποιητικού Κυβερνήτη Επιβατικών Σκαφών (Coastal Skipper)»,

Β- «Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Κατάρτισης σε Απασχολούμενους στον Αλιευτικό Κλάδο, σε Θέματα Προαγωγής και Βελτίωσης των Επαγγελματικών τους Δεξιοτήτων»,  

Γ- «Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Κατάρτισης σε Απασχολούμενους στον Αλιευτικό Κλάδο, σε Περιβαλλοντικά Θέματα και σε Θέματα Υγιεινής και Ασφάλειας».

Ο γενικός στόχος του έργου, είναι η προσφορά προς τους συμμετέχοντες, επιχειρηματίες/ προσωπικό επιχειρήσεων που απασχολούνται στον Αλιευτικό Κλάδο της Περιοχής Παρέμβασης της ΤΟΔΑ*, εξειδικευμένων θεωρητικών και πρακτικών γνώσεων, που θα δίνουν την ευκαιρία της εκπαίδευσης και της απόκτησης του Πιστοποιητικού Κυβερνήτη Επιβατικών Σκαφών (Coastal Skipper) για να ασκήσουν τον αλιευτικό τουρισμό αλλά και γνώσεις με κατεύθυνση κυρίως τον τριτογενή τομέα. Συνάμα, δίνετε η ευκαιρία απόκτησης γνώσεων σε  Περιβαλλοντικά θέματα, Θέματα Υγιεινής και Ασφάλειας.

Το Πρόγραμμα Κατάρτισης Α-Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Κατάρτισης για την Απόκτηση Πιστοποιητικού Κυβερνήτη Επιβατικών Σκαφών (Costal Skipper)  θα παρακολουθήσουν συνολικά 24 εκπαιδευόμενοι.  Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι κάτοικοι των Δήμων – Κοινοτήτων της περιοχής παρέμβασης της ΤΟΔΑ* οι οποίοι να απασχολούνται στον αλιευτικό κλάδο και θα πρέπει να τηρούνται τα εξής (όπως ορίζεται από το Υφυπουργείο Ναυτιλίας) :

α)να είναι αλιείς ιδιοκτήτες αλιευτικού κατηγορίας Α και Β

β)να είναι τουλάχιστον 21 ετών

γ)να έχει έκθεση ιατρικής εξέτασης σύμφωνα με τις απαιτήσεις του Υφυπουργείου Ναυτιλίας από την οποία προκύπτει ότι είναι σωματικά και πνευματικά ικανός για την αντίστοιχη προς το πιστοποιητικό ναυτική υπηρεσία

δ)να έχει θαλάσσια υπηρεσία τουλάχιστον 3 ετών ως κυβερνήτης αλιευτικού που θα βεβαιώνεται από το Τμήμα Αλιείας και Θαλασσίων Ερευνών.

Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα Α-Coastal Skipper θα υπάρξει ωριαία αποζημίωση ανά καταρτιζόμενο που θα είναι 5 ευρώ την ώρα.

Το πρόγραμμα κατάρτισης θα έχει συνολική διάρκεια 116 εκπαιδευτικών ωρών όπου θα περιλαμβάνουν τρείς Θεματικές Ενότητες –Coastal Skipper (60 ώρες) , Βασική Ασφάλεια (50 ώρες) και  Διαχείριση Πλήθους (6 ώρες). Η συγκεκριμένη κατάρτιση θα πραγματοποιηθεί  στην Κύπρο  τον Μάρτιο του 2020.

 

Για την τήρηση των πιο πάνω όρων, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προσκομίσουν μαζί με την αίτηση τους τα σχετικά πιστοποιητικά/αποδεικτικά.

Το Πρόγραμμα Κατάρτισης Β-Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Κατάρτισης σε Απασχολούμενους στον Αλιευτικό Κλάδο, σε Θέματα Προαγωγής και Βελτίωσης των Επαγγελματικών τους Δεξιοτήτων θα παρακολουθήσουν συνολικά 32 εκπαιδευόμενοι.

Το πρόγραμμα κατάρτισης θα έχει συνολική διάρκεια 56 εκπαιδευτικών ωρών όπου θα περιλαμβάνουν οκτώ Θεματικές Ενότητες. 1. Εισαγωγή στις Εναλλακτικές Μορφές Τουρισμού (9 ώρες) 2.  Στοιχεία Οργάνωσης και Διοίκησης Μικρομεσαίας Επιχείρησης (6 ώρες), 3. Στοιχεία Marketing (5 ώρες) 4. Στοιχεία Επικοινωνίας –προβολής (7 ώρες)5. Στοιχεία Χρηματοοικονομικής Διοίκησης (7 ώρες) 6. Η χρήση συστημάτων Πληροφορικής-Ηλεκτρονικό Εμπόριο (7 ώρες) 7. Αξιολόγηση του Σχεδίου (1 ώρα) 8. Θεματική-Εκπαιδευτική Εκδρομή στην Ελλάδα(14 ώρες-2 μέρες). Η συγκεκριμένη κατάρτιση θα πραγματοποιηθεί   Κύπρο και Ελλάδα την περίοδο Μάιο – Ιούνιο του 2020.

Το Πρόγραμμα Κατάρτισης Γ-Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Κατάρτισης σε Απασχολούμενους στον Αλιευτικό Κλάδο, σε Περιβαλλοντικά Θέματα και σε Θέματα Υγιεινής και Ασφάλειας θα παρακολουθήσουν  συνολικά 32 εκπαιδευόμενοι.

Το πρόγραμμα κατάρτισης θα έχει συνολική διάρκεια 56 εκπαιδευτικών ωρών όπου θα περιλαμβάνουν οκτώ Θεματικές Ενότητες. 1. Εισαγωγή Ιστορική Αναδρομή και Εξέλιξη της Αλιείας, Εισαγωγικά Θέματα στη σύγχρονη αλιεία Μεθόδοι Σύγχρονης Αλιείας, radar βυθόμετρο (6 ώρες) 2.  Αλιεύματα Παραγωγή-Μεταποίηση Τυποποίηση Εμπορία-Υγιεινή και Συντήρηση Αλιευμάτων (6 ώρες), 3. Ναυτιλία-Μετεωρολογία (7 ώρες) 4. Αλιεία και Προστασία του Περιβάλλοντος  (7 ώρες) 5. Υγιεινή και Ασφάλεια στους χώρους Εργασίας –Συστήματα Διαχείρισης Υγιεινής και Ασφάλειας (14 ώρες) 6. Πρώτες Βοήθειες (15 ώρες) 7. Αξιολόγηση του Σχεδίου (1 ώρα) 8. Θεματική-Εκπαιδευτική Εκδρομή στην Ιταλία (14 ώρες-2 μέρες). Η συγκεκριμένη κατάρτιση θα πραγματοποιηθεί  στην Κύπρο και Ιταλία την περίοδο Σεπτέμβριο-Οκτώβριο του 2020.

Δικαίωμα συμμετοχής στα προγράμματα κατάρτισης έχουν οι κάτοικοι των Δήμων /Κοινοτήτων της περιοχής παρέμβασης της ΤΟΔΑ* που απασχολούνται στον αλιευτικό κλάδο. Ως αποδεικτικό στοιχείο, οι αιτητές θα πρέπει να προσκομίσουν  σχετική βεβαίωση από τον Κοινοτάρχη/Δήμαρχο της Κοινότητας/Δήμου που διαμένουν και να προσκομίσουν αποδεικτικά στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι απασχολούνται με τον αλιευτικό κλάδο.

Κάθε άτομο δικαιούται να συμμετέχει, μόνο μία φορά στο ίδιο πρόγραμμα κατάρτισης, για την προγραμματική περίοδο 2014-2020. Το κάθε άτομο μπορεί να συμμετέχει σε περισσότερα από ένα προγράμματα κατάρτισης.

Οι δυνητικοί συμμετέχοντες μπορούν να υποβάλλουν την συμμετοχή στο/στα πρόγραμμα/τα κατάρτισης μέχρι τις 21 Φεβρουαρίου 2020 στην Zebranico Consulting Ltd, στην ταχυδρομική διεύθυνση Γλάδστωνος 1, Παναγιώτειο Μέγαρο, Γρ.505, 6023 Λάρνακα, Κύπρος ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]. Μαζί θα πρέπει να προσκομιστούν και τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Για την επιλογή των ατόμων που θα συμμετάσχουν στο/α πρόγραμμα/τα κατάρτισης θα ακολουθηθεί το εξής σύστημα μοριοδότησης που βασίζεται σε κριτήρια που λαμβάνουν υπόψη τα ακόλουθα:

Α/Α Βαρύτητα Κριτηρίου
1 Προώθηση νεανικής επιχειρηματικότητας 10
2 Επαγγελματική εκπαίδευση /κατάρτιση αιτητή/τριας 9
3 Προώθηση γυναικείας επιχειρηματικότητας 8
ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 27

 

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται:

Αναπτυξιακή Εταιρεία Επαρχιών Λάρνακας & Αμμοχώστου ΛΤΔ

Αγίου Λαζάρου 2Β, 7040, Ορόκλινη, Λάρνακα

Τηλ: 24-815280, Φαξ: 24-636817

Email: [email protected]

 

*Τοπική Ομάδα Δράσης Αλιείας (ΤΟΔΑ):

Επαρχία Λάρνακας: Δήμος Λάρνακας/ Δρομολαξιάς – Μενεού, Κοινότητα Ζυγίου/ Μαρί/ Ξυλότυμβου/ Ξυλοφάγου/ Ορμήδειας.

Επαρχία Αμμοχώστου: Δήμος Παραλιμνίου/ Αγίας Νάπας/ Δερύνειας/Σωτήρας, Κοινότητα Λιοπετρίου.

 

                                                             

Send this to a friend