Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ Η γιαγιά Έλλη, η πρώτη που πήγε γυμνάσιο και η γιαγιά Μαρία, η άριστη μαθήτρια
Η γιαγιά Έλλη, η πρώτη που πήγε γυμνάσιο και η γιαγιά Μαρία, η άριστη μαθήτρια

Η γιαγιά Έλλη, η πρώτη που πήγε γυμνάσιο και η γιαγιά Μαρία, η άριστη μαθήτρια

Η μια γεννήθηκε σε φτωχή οικογένεια. Από μικρή ηλικία, βγήκε από το σχολείο και έμαθε να παλεύει για να ζήσει. Η άλλη, γεννήθηκε σε μια εύπορη οικογένεια. Έγινε η πρώτη κοπέλα του χωριού της που πήγε στο Γυμνάσιο.

Η πρώτη παντρεύτηκε στη Λύση, έφερε στον κόσμο έξι παιδιά και συνέχισε να παλεύει μαζί με τον σύζυγό της για να τα αναθρέψουν σωστά. Η δεύτερη, παντρεύτηκε στην Αμμόχωστο και έγινε μητέρα τριών παιδιών, ωστόσο έχασε τον σύζυγο της πολύ νωρίς και έπρεπε να πάρει την κατάσταση στα χέρια της για να μεγαλώσει τα παιδιά της.

Ο όλεθρος του πολέμου, τις ανάγκασε να γίνουν φτωχότερες. Τις έστειλε στην εξορία της προσφυγιάς. Μα ούτε τότε δεν σταμάτησαν να πολεμούν για τη ζωή τους και για τα παιδιά τους. Και τα κατάφεραν.

Η πρώτη είναι η 88χρονη γιαγιά Μαρία Παπαγιάννη και η δεύτερη, η 83χρονη γιαγιά Έλλη Βασιλείου.

Δύο γυναίκες δυναμικές, που όσες κακουχίες και αντιξοότητες κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν τις ξεπέρασαν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο.

Η γιαγιά Μαρία από την κατεχόμενη Λύση
Βρήκαμε την 88χρονη γιαγιά Μαρία Παπαγιάννη από την κατεχόμενη Λύση να πλέκει, στο προσωρινό της σπίτι, στον προσφυγικό συνοικισμό Τσακκιλερού στη Λάρνακα. Μας υποδέχθηκε ζεστά.. 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου στον Ρεπόρτερ

Send this to a friend