Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΓΕΩΡΓΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΣ Εκπαιδευτική επίσκεψη στην Ιταλία της Οργάνωσης Παραγωγών «Βασιλική Γη» από την Οδού
Εκπαιδευτική επίσκεψη στην Ιταλία της Οργάνωσης Παραγωγών «Βασιλική Γη» από την Οδού

Εκπαιδευτική επίσκεψη στην Ιταλία της Οργάνωσης Παραγωγών «Βασιλική Γη» από την Οδού

Με την ευκαιρία που δίνει ο Κυπριακός Οργανισμός Αγροτικών Πληρωμών, μέσω του Καθεστώτος 1.3. «Βραχυπρόθεσμες Ανταλλαγές και επισκέψεις σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις», η Οργάνωση Παραγωγών «Βασιλική Γη», από το ορεινό χωριό Οδού της επαρχίας Λάρνακας, επισκέφθηκε την περασμένη βδομάδα 19-26 Ιανουαρίου 2020 την Ιταλία.

Από την οργάνωση παραγωγών συμμετείχαν 25 άτομα, τα οποία είναι επαγγελματίες γεωργοί και δραστηριοποιούνται κυρίως στον τομέα της παραγωγής ντομάτας. Οι επισκέψεις έγιναν κυρίως στην επαρχία της Τοσκάνης και οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν άλλες ομάδες παραγωγών, νέες πρακτικές και μεθόδους παραγωγής αλλά και τα νομικά πλαίσια της χώρας στον τομέα αυτό.

Μέσω του προγράμματος οι συμμετέχοντες απέκτησαν εμπειρίες και έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον στη συνομιλία τους με μέλη τοπικών ομάδων παραγωγών. Μεγάλη εντύπωση έκανε στους συμμετέχοντες το γεγονός ότι στην Ιταλία οι επιδοτήσεις έρχονται μόνο μέσω των ομάδων αλλά και η νοοτροπία του κόσμου να προτιμά μόνο τα τοπικά προϊόντα.

Η αίτηση για επιδότηση αλλά και το πρόγραμμα οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από το εκπαιδευτικό κέντρο της Zebranico Ltd. Επίσης, η συμβολή και η συνεργασία του ΚΟΑΠ είχε καθοριστικό ρόλο στην υλοποίηση του προγράμματος. Τέλος, θα ήταν καλό, γενικά ως κράτος, αλλά και ειδικά ως Οργανισμός, να συνεχίσουμε να επενδύουμε στην εκπαίδευση.

Της Χριστίνας Ππεκρή

Send this to a friend