Home ΛΑΡΝΑΚΑ Ο Δήμος Αραδίππου γιόρτασε τη γιορτή των Γραμμάτων
Ο Δήμος Αραδίππου γιόρτασε τη γιορτή των Γραμμάτων

Ο Δήμος Αραδίππου γιόρτασε τη γιορτή των Γραμμάτων

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε από τον Δήμο Αραδίππου την Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δ΄ Δημοτικού Σχολείου Αραδίππου, η καθιερωμένη γιορτή των Ελληνικών Γραμμάτων. Ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Μητροπολίτης Κιτίου κ.κ. Νεκτάριος και  θέμα της ομιλίας του  ήταν «Οι τρεις Ιεράρχες και τα Ελληνικά Γράμματα».

Στη γιορτή τιμήθηκαν οι αποθανόντες ιερείς Πατήρ Νικόλας Παπαδημητρίου και Πατήρ Παρασκευάς Χαραλάμπους, καθώς και  μαθητές που πέτυχαν παγκύπρια ή παγκόσμια διάκριση στους τομείς των γραμμάτων και των τεχνών. Επίσης η εκδήλωση διανθίστηκε από  καλλιτεχνικό πρόγραμμα από παιδιά των εκπαιδευτηρίων και οργανωμένα σύνολα της Αραδίππου.

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε ο Δήμαρχος Αραδίππου μεταξύ άλλων, υπογράμμισε ότι οι Τρεις Ιεράρχες, άφησαν παρακαταθήκες με αιώνια αξία και αναδείχθησαν φωτεινοί οδοδείκτες των ορθοδοξίας και του  Ελληνισμού. Στο ίδιο πλαίσιο τόνισε ότι ο Δήμος Αραδίππου, στηρίζοντας τη παιδεία και τον πολιτισμό  προσφέρει ευκαιρίες επιμόρφωσης σε όλους τους δημότες του και επιτελεί ένα πολύσημο εκπαιδευτικό και πολιτιστικό έργο με μια σειρά από εκδηλώσεις όπως το ελεύθερο πανεπιστήμιο, θεατρικές παραστάσεις,  παραδοσιακά φεστιβάλ, καλλιτεχνικές εκθέσεις, παρουσιάσεις βιβλίων και  άλλες συναφείς δραστηριότητες.

 

Send this to a friend