Home ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Metropolis Mall: Θα προλάβει το Black Friday του 2020
Metropolis Mall: Θα προλάβει το Black Friday του 2020

Metropolis Mall: Θα προλάβει το Black Friday του 2020

Με πολύ γρήγορος ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες για την κατασκευή του πολυαναμενόμενου Metropolis Mall στη Λάρνακα, με στόχο το εμπορικό κέντρο να ανοίξει τις πύλες του τον ερχόμενο Νοέμβριο, προλαβαίνοντας το Black Friday της τρέχουσας χρονιάς. ‘Related articles’ position

Ο στόχος του ανοίγματος του εμπορικού κέντρο τον προτελευταίο μήνα του χρόνου θεωρείται εφικτός από την ιδιοκτήτρια εταιρεία, καθώς ήδη το κτήριο έχει αρχίσει να παίρνει μορφή. Εντός Φεβρουαρίου αναμένεται να αρχίσουν οι εργασίες για τη δημιουργία της στέγης, ενώ μέχρι τα τέλη Απριλίου θα έχει κλείσει ολόκληρο το κτήριο.

Όπως πληροφορείται το inBusinessNews, αν και ο αρχικός υπολογισμός ήθελε το κόστος κατασκευής να αγγίζει τα €65 εκατ ευρώ, οι προσθήκες στο οδικό δίκτυο που πρέπει να γίνουν από την εταιρεία θα ανεβάσουν το budget κατά 10%.Υπενθυμίζεται ότι στο σχέδιο περιλαμβάνεται η δημιουργία δύο κυκλικών κόμβων που θα διευκολύνουν την προσέλευση των καταναλωτών στο εμπορικό κέντρο, όπως και ενός δρόμου που θα ενώνει τους δύο οδικούς άξονες της περιοχής, Γρίβα Διγενή και Γιώργου Χριστοδουλίδη.

 

Σημειώνεται ότι το έργο θα ανεγερθεί με ίδια κεφάλαια του νοτιοαφρικάνικου Ομίλου Acsion και όχι μέσω τραπεζικού δανεισμού.
Tο εμπορικό κέντρο, έκτασης 39.000 τ.μ θα διαθέτει συνολικά 138 καταστήματα, μεταξύ των οποίων θα περιλαμβάνονται υπεραγορά, σινεμά, καταστήματα ρούχων, food court, παιδότοποι και 1450 χώροι στάθμευσης.

 

Ανοιχτό ακόμα το θέμα καταστημάτων

Σύμφωνα με πληροφορίες, αν και σε ποσοστό 70%, έχουν κλείσει οι συμφωνίες του Metropolis Mall με κυπριακές εταιρείες που διαχειρίζονται γνωστά brands (tenants), εντούτοις ένα 30% των καταστημάτων του εμπορικού κέντρου παραμένει ακόμα υπό διαβούλευση. Και αυτό γιατί η ιδιοκτήτρια εταιρεία επιθυμεί την ύπαρξη στο υπό κατασκευή mall και κάποιων αλυσίδων του εξωτερικού, οι οποίες δεν έχουν μέχρι στιγμής παρουσία στην Κύπρο.

Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, σε εξέλιξη βρίσκονται διαβουλεύσεις με τρείς τέτοιες εταιρείες (ευρωπαϊκές και νοτιοαφρικανικές), μια εκ των οποίων ασχολείται με τη πώληση ειδών για το σπίτι. Πάντως, οι συζητήσεις βρίσκονται στο τελικό στάδιο και δεν αποκλείεται μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα να υπάρξουν εξελίξεις.

Εξάλλου, έχει ήδη κλείσει συμφωνία και με κυπριακή εταιρεία για το σινεμά του εμπορικού κέντρου.

Υπενθυμίζεται εξάλλου ότι στο Metropolis Mall θα έχουν παρουσία γνωστά καταστήματα που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο. Ανάμεσα στις εταιρείες, η παρουσία των οποίων έγινε γνωστή είναι ο όμιλος Συμεωνίδη, τόσο με τα καταστήματα Marks & Spencer όσο και τα καφέ Costa Coffee. Επίσης, συμφωνία έκλεισε και με τον Όμιλο Mallouppas & Papacostas, η οποία αφορά τα καταστήματα Stradivarius, Mango, Intimissimi, Calzedonia και Tezenis. Επίσης, συμφωνία έχει υπογραφεί και με τα καταστήματα Beauty Line και Holland & Barrett της X. A. Παπαέλληνας αλλά και με τα Mac και Inglot της Κώστας Παπαέλληνας. Οριστικοποιημένη είναι και η συμφωνία με την υπεραγορά ΆλφαΜέγα.

 

 

Το food court
Σε ότι αφορά το food court, θα περιλαμβάνει πέντε συνολικά εστιατόρια, κάποια εκ των οποίων έχουν ήδη «κλείσει». Δεδομένη θεωρείται η παρουσία τόσο της McDonalds όσο και της PHC. Παράλληλα, εκκρεμεί διαβούλευση με αλυσίδες εστιατορίων του εξωτερικού, οι οποίες δεν έχουν παρουσία στην Κύπρο, μια εκ των οποίων με κυπριακές ρίζες. Σημειώνεται πως τα εστιατόρια θα έχουν εξωτερικές βεράντες με πράσινους χώρους και ευχάριστο περιβάλλον.

Υπενθυμίζεται ότι στόχος του Ομίλου Acsion, είναι η ανέγερση και μετέπειτα διαχείριση του εμπορικού κέντρου, κατά το μοντέλο διαχείρισης και άλλων εμπορικών κέντρων του στο εξωτερικό. Πρόκειται για την πρώτη επένδυση του συγκεκριμένου Ομίλου στην Κύπρο, ενώ δεν αποκλείεται στο μέλλον, να δούμε επενδύσεις του, πέραν του λιανικού εμπορίου, και σε άλλους τομείς της οικονομίας, όπως ο τουρισμός.

 

 

Πηγή : InBusiness

 

Send this to a friend