Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Τέσσερα χρόνια πίσω από τα κελιά 42χρονος Κούρδος
Τέσσερα χρόνια πίσω από τα κελιά 42χρονος Κούρδος

Τέσσερα χρόνια πίσω από τα κελιά 42χρονος Κούρδος

Σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων χρόνων, καταδίκασε χθες το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας 42χρονο Κούρδο, από την Τουρκία, ο οποίος κρίθηκε ένοχος, με δική του παραδοχή, στο αδίκημα της κατοχής παιδικού πορνογραφικού υλικού.

Πρόκειται για μια από τις αυστηρότερες ποινές που έχουν ποτέ επιβληθεί από κυπριακά δικαστήρια σε τέτοιου είδους υποθέσεις, λαμβάνοντας υπόψη που η παρούσα υπόθεση αφορούσε μονάχα τέσσερα αρχεία (σύντομα βίντεο) υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Κατά την επιμέτρηση της ποινής λήφθηκε υπόψη ότι ο κατηγορούμενος δεν προχώρησε σε διανομή του επίδικου υλικού. Σε διαφορετική περίπτωση, η ποινή που θα του επιβαλλόταν θα ήταν μεγαλύτερη. Ο 42χρονος είχε συλληφθεί στις 7 Ιουλίου 2019 από μέλη του Γραφείου Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και μετά από εξετάσεις που έγιναν διαπιστώθηκε ότι είχε στην κατοχή του κι επεξεργαζόταν υλικό παιδικής πορνογραφίας. Έπειτα από εξετάσεις που έγιναν στο κινητό του τηλέφωνο και στον ηλεκτρονικό του υπολογιστή, τα οποία κατασχέθηκαν από τον τόπο διαμονής του, διαπιστώθηκε ότι αυτός ήταν κάτοχος τριών υπό εξέταση διαδικτυακών λογαριασμών πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης και ότι είχε κατεβάσει από άλλους λογαριασμούς ηλεκτρονικά αρχεία βίντεο και φωτογραφίες με υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Η διερεύνηση της υπόθεσης άρχισε μετά από πληροφορίες που λήφθηκαν στην κυπριακή αστυνομία από την Europol. Μέλη του Γραφείου Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προχώρησαν στις απαραίτητες εξετάσεις για ταυτοποίηση του υπόπτου προσώπου, με αποτέλεσμα να εξασφαλιστεί μαρτυρία εναντίον του 42χρονου Κούρδου. Ακολούθως, εξασφαλίστηκαν δικαστικά εντάλματα σύλληψη κι έρευνας της κατοικίας του, που βρίσκεται στην επαρχία Λάρνακας.

Το Κακουργιοδικείο εξέδωσε, επίσης, διάταγμα κατά του κατηγορουμένου, με το οποίο απαγορεύεται σε αυτόν για τα επόμενα 20 έτη να προσφέρει οποιεσδήποτε υπηρεσίες σε παιδιά, να εργοδοτηθεί ή να απασχοληθεί σε χώρους όπου βρίσκονται ή συχνάζουν παιδιά και να διαμένει σε χώρο διαμονής παιδιών ή σε χώρο που να γειτνιάζει με τόπο άλλων παιδιών, είτε με οργανωμένους χώρους όπου βρίσκονται ή συχνάζουν παιδιά. Ακόμα το δικαστήριο διέταξε άμεσα τον τερματισμό τυχόν απασχόλησης του κατηγορουμένου σε χώρους όπου βρίσκονται ή συχνάζουν παιδιά (κάτω των 18 ετών).

Η χθεσινή διαδικασία ανακοίνωσης της ποινής στον κατηγορούμενο από το Κακουργιοδικείο διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών, καθότι τα θύματα είναι ανήλικα.

 

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend