Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΥΓΕΙΑ Μέτρα και στα οδοφράγματα για αντιμετώπιση του θανατηφόρου κοροναϊού
Μέτρα και στα οδοφράγματα για αντιμετώπιση του θανατηφόρου κοροναϊού

Μέτρα και στα οδοφράγματα για αντιμετώπιση του θανατηφόρου κοροναϊού

Aνοιχτή γραμμή επικοινωνίας διατηρούν οι Ιατρικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας με τη Δικοινοτική Επιτροπή για την Υγεία, ώστε να ληφθούν άμεσα μέτρα για αντιμετώπιση του θανατηφόρου κοροναϊού στα σημεία ελέγχου από και προς τις κατεχόμενες περιοχές. Η Διευθύντρια των Ιατρικών Υπηρεσιών Ελισάβετ Κωνσταντίνου ανέφερε στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες της Κυπριακής Δημοκρατίας ακολουθούν τις συστάσεις και οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και των εμπλεκόμενων φορέων της ΕΕ. 

“Προεδρεύει ο Διευθυντής του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής με τον οποίο έχουμε μιλήσει για να κάνει τις δικές του ενέργειες ούτως ώστε να υπάρξει ένας συντονισμός.”

Η κυρία Κωνσταντίνου επισήμανε ότι το γεγονός ότι ο ιός διασπείρεται σε περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες είναι ανησυχητικό, με βάση τις στενές σχέσεις που διατηρούν τα κράτη-μέλη.
Η Επίκουρη καθηγήτρια Παιδιατρικής και Λοιμωξιολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου Μαρία Κολιού εξέφρασε την εκτίμηση ότι τα κρούσματα είναι περισσότερα σε σχέση με αυτά που καταγράφονται από τα εθνικά συστήματα υγείας, καθώς αρκετοί νοσούν σε ήπια μορφη και δεν επισκέπτονται κάποιο γιατρό. 

 


“Η πραγματική θνητότητα σε σχέση με αυτή που μας δίνεται γιατί τώρα, είναι πιο μικρή, γιατί από τους 4,000 μας είπαν ότι πέθαναν οι 107, δηλαδή ένας στους σαράντα τέσσερις, περίπου 2,5%. Η θνητότητα μπορεί να είναι πιο χαμηλή γιατί υπάρχουν και αυτοί που νόσησαν ήπια.”


Πηγή Alphanews Live

Send this to a friend