Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Mέτρα σε αεροδρόμια και λιμάνια για κοροναϊό
Mέτρα σε αεροδρόμια και λιμάνια για κοροναϊό

Mέτρα σε αεροδρόμια και λιμάνια για κοροναϊό

Στην εφαρμογή των πρώτων μέτρων σε αεροδρόμια και λιμάνια, προχώρησαν οι αρμόδιες Aρχές της Κύπρου, ενεργώντας προληπτικά γύρω από το ενδεχόμενο εισαγωγής στη χώρα μας, του νέου κοροναϊού που εμφανίστηκε στην Κίνα.

 

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, Κωνσταντίνο Ιωάννου, οι ταξιδιώτες που έρχονται από την Κίνα στην Κύπρο απαντούν σε ερωτηματολόγια που τους δίνονται, ούτως ώστε να διαπιστωθεί η συσχέτισή τους με τις περιοχές όπου εμφανίστηκε ο κοροναϊός.

 

Την ίδια ώρα, τα μέτρα έχουν εντατικοποιηθεί, ενώ από τις 12 το μεσημέρι βρίσκεται σε εξέλιξη σύσκεψη στο αεροδρόμιο Λάρνακας, μεταξύ της διαχειρίστριας εταιρείας Hermes, της Διευθύντριας των Ιατρικών Υπηρεσιών, του Υπουργείου Εξωτερικών, της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης, αλλά και εκπροσώπων αεροπορικών εταιρειών που μεταφέρουν τουρίστες από και προς την Κίνα.

 

 

Αναμένεται ότι θα γίνει ενημέρωση για το σχέδιο δράσης που έχει εκπονηθεί, σε περίπτωση που εντοπιστεί κρούσμα του κοροναϊού στη χώρα μας.

 

Ο υπ. Υγείας ανέφερε επίσης ότι τις τελευταίες ημέρες ενεργοποιήθηκε η ομάδα δράσης της Μονάδα Επιτήρησης Λοιμωδών Νοσημάτων, η οποία παρακολουθεί την εξέλιξη του ιού.

 

«Ακολουθούμε τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας όπως εκδίδονται μέχρι στιγμής. Ακόμα και χθες είχαμε μια ενημέρωση. Ουσιαστικά έχουν μπει σε εφαρμογή τα πρωτόκολλα για τέτοιες περιπτώσεις».

 

Σήμερα εγινε επίσης σύσκεψη των Ιατρικών Υπηρεσιών με την Υπηρεσία Ασθενοφόρων για επιχειρησιακό πλάνο μεταφοράς τυχόν ασθενών. Μάλιστα, φέρεται να έχει ήδη εξευρεθεί κατάλληλος χώρος στη Λευκωσία, για τυχόν νοσηλεία κάποιου που ύποπτου κρούσματος.

 

Πηγή: philenews

Send this to a friend