Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Φυλάκιση σε 45χρονο για πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης
Φυλάκιση σε 45χρονο για πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης

Φυλάκιση σε 45χρονο για πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης

Λίγο έλειψε να σκοτώσει στο ξύλο ομοεθνή του επειδή του χρωστούσε 100 ευρώ…

Το Κακουργιοδικείο Λάρνακας καταδίκασε χθες σε δύο χρόνια φυλάκιση τον Aurel Constantin Verestiuc, 45 χρόνων, από τη Ρουμανία, κάτοικο Λάρνακας, ο οποίος κρίθηκε ένοχος με δική του παραδοχή στην κατηγορία της πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης.

Το θύμα του άγριου ξυλοδαρμού εντοπίστηκε στις 3 περασμένου Ιουνίου από την σπιτονοικοκυρά του σε ημιλιπόθυμη κατάσταση, στην οικία όπου διέμενε στη Λάρνακα. Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Νοσοκομείο Λάρνακας, όπου άρχισε τους σπασμούς εξού και κρίθηκε αναγκαίο να διασωλυνωθεί. Κατόπιν αξονικής τομογραφίας διαπιστώθηκε ότι έφερε κάταγμα μείζονος πτέρυγας του σφηνοειδούς οστού, ρωγμώδες κάταγμα μαστοειδούς τμήματος κι εγκεφαλική αιμορραγία. Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του, μεταφέρθηκε στη μονάδα εντατικής θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, τέθηκε σε καταστολή και διασωληνώθηκε στον αναπνευστήρα. Παρέμεινε στο νοσοκομείο για νοσηλεία για περίοδο ενός μηνός.

Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης όπως αναγνώστηκαν στο δικαστήριο από τον δημόσιο κατήγορο Θανάση Παπανικολάου, ο κατηγορούμενος επισκέφθηκε την προηγούμενη μέρα (2/6/19) την οικία του παραπονούμενου και του ζήτησε να του δώσει τα 100 ευρώ που του χρωστούσε. Το θύμα αρνήθηκε λέγοντάς του πως δεν είχε πληρωθεί ακόμα. Τότε ο κατηγορούμενος εκνευρίστηκε, του επιτέθηκε και άρχισε να τον ξυλοφορτώνει. Σε κάποια στιγμή, τον σήκωσε πάνω με τα χέρια του κι ενώ τον κρατούσε, τον χτύπησε με κουτουλιά στο μπροστινό μέρος του κεφαλιού του. Από τα κτυπήματα, ο παραπονούμενος χτύπησε με το κεφάλι στο πάτωμα κι έχασε τις αισθήσεις του για μερικά λεπτά. Ο 45χρονος όταν είδε τον ομοεθνή του λιπόθυμο στο έδαφος εγκατέλειψε το μέρος.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι λόγω των τραυμάτων που υπέστη ο παραπονούμενος, κατέστη ανίκανος για εργασία για περίοδο έξι μηνών…

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend