Home ΛΑΡΝΑΚΑ Αμερικανικές επενδύσεις στη Λάρνακα
Αμερικανικές επενδύσεις στη Λάρνακα

Αμερικανικές επενδύσεις στη Λάρνακα

Τουλάχιστον τρεις αναπτύξεις έχει στα πλάνα της για την Λάρνακα, η NCH Capital όπως αποκάλυψε στο περιοδικό Insider (τεύχος Ιανουαρίου 2020) ο διευθύνων σύμβουλος της επενδυτικής εταιρείας για την περιοχή, Ανδρέας Σάντης.

Συγκεκριμένα, η πρώτη επένδυση αφορά ξενοδοχειακή μονάδα στην περιοχή του Αγίου Λαζάρου με δυναμικότητα 60 κλινών οι οποίες μπορεί να αυξηθούν υπό κάποιες προϋποθέσεις. Όπως αναφέρει ο κ. Σάντης, υπήρξε μία μικρή καθυστέρηση στους σχεδιασμούς, ωστόσο τα σχέδια έχουν κατατεθεί στο Δήμο Λάρνακας και αναμένεται να λάβουν την άδεια ανέγερσης τους επόμενους δύο μήνες. Το ξενοδοχείο είναι κατηγορίας μπουτίκ και την διαχείριση του θα αναλάβει μεγάλη ξενοδοχειακή αλυσίδα.

Στη συνέντευξη του, ο κ. Σάντης τονίζει πως η Λάρνακα έχει πολύ μεγαλύτερες προοπτικές σε σχέση με άλλες περιοχές της Κύπρου. Γι’ αυτό το λόγο, η επενδυτική εταιρεία έχει επιλέξει και δύο άλλα σημεία για την ανέγερση νέων ξενοδοχείο.
Το ένα αφορά το εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο Beau Rivage ανατολικά της πόλης και το οποίο απόκτησε από την Τράπεζα Κύπρου. Πρόκειται για έκταση 13,5 χιλιάδων τ.μ. και το κτίριο που βρίσκεται εκεί θα κατεδαφιστεί για να ανεγερθεί νέο condo hotel. Το τρίτο έργο αφορά έκταση 33 χιλιάδων τ.μ. και βρίσκεται πλησίον του Beau Rivage. Τα δύο ακίνητα διαχωρίζονται από χώρο πρασίνου και στόχος της NCH Capital είναι να γίνει ένα μικτό τουριστικό χωριό που θα περιλαμβάνει ξενοδοχείο και οικιστική ανάπτυξη, όπως αναφέρει ο κ. Σάντης. Τα δύο έργα θα τυγχάνουν διαχείρισης επίσης κάτω από διεθνή επωνυμία στο χώρο της ξενοδοχειακής βιομηχανίας, ενώ η ανάπτυξη τους ενδέχεται να γίνει από κοινού με διεθνή οργανισμό.
Ο κ. Σάντης κράτησε κλειστά τα χαρτιά του για τους αριθμούς των πιο πάνω επενδύσεων, αναφέροντας απλά ότι η NCH Capital έχει επενδύσει μέχρι στιγμής 30 εκατ. ευρώ περίπου και όταν ολοκληρωθούν οι κατασκευές όλων των έργων, το ποσό αυτό θα ξεπεράσει τα 150 εκατ. ευρώ.

Πηγή: philenews

Send this to a friend