Home ΛΑΡΝΑΚΑ Τα φθηνότερα πρατήρια καυσίμων της Λάρνακας
Τα φθηνότερα πρατήρια καυσίμων της Λάρνακας

Τα φθηνότερα πρατήρια καυσίμων της Λάρνακας

Αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων, παρουσιάζονται τις τελευταίες ημέρες στην Κύπρο, με αφορμή τη δύσκολη  επίτευξη του ευρωπαϊκού στόχου για κάλυψη του 10% της ενέργειας που καταναλώνεται στις μεταφορές από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας,

Σύμφωνα με το Υπουργείο Ενέργειας, ο στόχος του 10% για ΑΠΕ στις Μεταφορές, ο οποίος τέθηκε το 2009, είναι ένας από τους δύο υποχρεωτικούς περιβαλλοντικούς στόχους ΑΠΕ και πρέπει να επιτευχθεί μέχρι τις 31/12/2020, ωστόσο τον καθιστούν ως δύσκολο, λόγω των κλιματολογικών ιδιαιτεροτήτων της Κύπρου.

Σήμερα βρισκόμαστε στο 5% του στόχου και με Διάταγμα του Υπουργού Ενέργειας που εκδόθηκε την περασμένη Παρασκευή, το ποσοστό ανεβαίνει στο 7.3%. Αυτό αναμένεται να επιφέρει όντως αύξηση στην τιμή της βενζίνης,  της τάξης των 2 με 2.5 σεντ, σημειώνει το υπουργείο.

5η φθηνότερη χώρα στην ΕΕ η Κύπρος

Παρ` όλη την αύξηση στη βενζίνη η χώρα μας παραμένει η 5η πιο φθηνή χώρα στην ΕΕ στην τιμή της βενζίνης, δήλωσε ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Γιώργος Λακκοτρύπης, στην Επιτροπή Ενέργειας της Βουλής κατά την ενημέρωση για την υλοποίηση των δεσμεύσεων της Κύπρου στη χρήση ΑΠΕ.

Τέρμα η φθηνή βενζίνη από κατεχόμενα

Ο Υπουργός Ενεργείας, Γιώργος Λακκοτρύπης επισήμανε, στην επιτροπή Εμπορίου της Βουλής (21/1), ότι θα γίνουν το αμέσως προσεχές διάστημα συσκέψεις με το Τμήμα Τελωνείων και το Υπουργείο Εξωτερικών ώστε να εξευρεθούν τρόποι για να παταχθεί το λαθρεμπόριο με τα κατεχόμενα.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Λιανικών Τιμών Καυσίμων, η μέση τιμής της Αμόλυβδης 95 είναι στα 1,210 και της Αμόλυβδης 98 στα 1,272.

Τα πιο φθηνά πρατήρια στην Επαρχία Λάρνακας είναι τα πιο κάτω :

Αμόλυβδη 95
Αμόλυβδη 98

Πληροφορίες από Offsite

Send this to a friend