Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Μέτρα σε αεροδρόμια, λιμάνια και νοσοκομεία για αντιμετώπιση του κοροναϊού (VID)
Μέτρα σε αεροδρόμια, λιμάνια και νοσοκομεία για αντιμετώπιση του κοροναϊού (VID)

Μέτρα σε αεροδρόμια, λιμάνια και νοσοκομεία για αντιμετώπιση του κοροναϊού (VID)

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο υπουργός Υγείας, κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου, αναφορικά με την ετοιμότητα της Κύπρου σε πιθανό κρούσμα του νέου κοροναϊού. 

Σύμφωνα με δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση του Υπουργικού Συμβουλίου το πρωί της Δευτέρας, οι επαγγελματίες υγείας έχουν ενημερωθεί σχετικά με τις ενδεδειγμένες ενέργειες εφόσον και αν προκύψει κάποιο κρούσμα. 

Κωνσταντίνος Ιωάννου – Υπουργός Υγείας


«Ακολουθούμε τις οδηγίες του ΠΟΥ όπως εκδίδονται μέχρι στιγμής. Ουσιαστικά έχουν μπει σε εφαρμογή τα πρωτόκολλα για τέτοιες περιπτώσεις κι έχουν ενημερωθεί όλοι οι επαγγελματίες υγείας από χθες. Πώς θα ενεργήσουν είτε σε περίπτωση που υπάρξει υποψία περιστατικού είτε για επιβεβαιωμένο περιστατικό.»

Ενημέρωση πραγματοποιήθηκε και στα σημεία εισόδου, αεροδρόμια και λιμάνια, σύμφωνα με τον κύριο υπουργό, ενώ έχουν δημιουργηθεί, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών, ερωτηματολόγια που απευθύνονται σε επιβάτες που προέρχονται από την Κίνα. Σε αυτά καλούνται να απαντήσουν αναφορικά με τις τελευταίες τους δραστηριότητες, αν έχουν νιώσει κάποια διαδικασία ή αν κατανάλωσαν κάτι ύποπτο. 

Δείτε το βίντεο στο Alphanews.live

Send this to a friend