Home ΛΑΡΝΑΚΑ Πρώτο βραβείο για την κοινότητα Αγίου Θεοδώρου ως η πρώτη Πράσινη Κοινότητα της Κύπρου
Πρώτο βραβείο για την κοινότητα Αγίου Θεοδώρου ως η πρώτη Πράσινη Κοινότητα της Κύπρου

Πρώτο βραβείο για την κοινότητα Αγίου Θεοδώρου ως η πρώτη Πράσινη Κοινότητα της Κύπρου

Ειρήνη Αντωνίου

Ο Άγιος Θεόδωρος Σκαρίνου, βραβεύθηκε ως «Πράσινη Κοινότητα της Κύπρου» στα Παγκύπρια βραβεία «Πράσινες πόλεις και Πράσινες Κοινότητες» και γίνεται η Πρώτη Κοινότητα της Επαρχίας Λάρνακας με την Πράσινη Σημαία.

Η αξιολόγηση των υποψηφίων έργων έγινε από την Επιστημονική Επιτροπή Αξιολόγησης για τα Παγκύπρια Βραβεία «Πράσινη Πόλη και Πράσινη Κοινότητα της Κύπρου». Η αξιολόγηση έγινε στην παρουσία της Επιτρόπου Περιβάλλοντος και εκπροσώπων όλων των συνεργαζόμενων φορέων.

Με βάση την αξιολόγηση, η Κοινότητα Αγίου Θεοδώρου, διακρίθηκε ανάμεσα σε Δήμους και Κοινότητες και πήρε το 1ο Βραβείο Παγκύπρια στην κατηγορία «Αειφόρος Τουρισμός». Ο Άγιος Θεόδωρος βραβεύτηκε ως Πράσινη Κοινότητα της Κύπρου για το έργο «Εκδρομικός Χώρος: Το Περιβόλι του Χωριού και για το Μονοπάτι Μελέτης της Φύσης: Το Βρύτζιη». Μια ιδιαίτερα τιμητική θέση, λαμβάνοντας υπόψη ότι είχαν να ανταγωνιστούν πόλεις και κοινότητες που είναι κατεξοχήν τουριστικοί προορισμοί.

Με τη βράβευση αυτή, ο Άγιος Θεόδωρος εντάσσεται αυτόματα στο Δίκτυο των Πράσινων Πόλεων και Κοινοτήτων της Κύπρου.

Η απονομή της Πράσινης Σημαίας θα πραγματοποιηθεί σε ειδική επίσημη τελετή, που θα γίνει στο Προεδρικό Μέγαρο και η επίδοση της Πράσινης Σημαίας θα γίνει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη.

Η συγκεκριμένη βράβευση αποτελεί επιστέγασμα των προσπαθειών, που καταβάλλονται από το Κοινοτικό Συμβούλιο και τους κατοίκους, για την ανάπτυξη της κοινότητάς μας και την καθιέρωσή της ως Κοινότητα Πρότυπο.

 

Send this to a friend