Home ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ Προσλήψεις στα ταχυδρομεία με μισθούς μέχρι €53.637 το χρόνο
Προσλήψεις στα ταχυδρομεία με μισθούς μέχρι €53.637 το χρόνο

Προσλήψεις στα ταχυδρομεία με μισθούς μέχρι €53.637 το χρόνο

Γίνονται δεκτές αιτήσεις για την πλήρωση δύο (2) κενών μόνιμων θέσεων Λειτουργού Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων στο Γραφείο του Επιτρόπου Ρυθμίσεως Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ταχυδρομείων στον Τομέα Νομικών Θεμάτων.

Οι θέσεις είναι Πρώτου Διορισμού.

Ο μισθός της θέσης είναι Α8*: €22.048, 22.048, 24.500, 25.697. 26.894, 28.091, 29.288, 30.485, 31.682, 32.879, 34.076, 35.273, 36.470, 37.667 Α10: €34.284, 35.923, 37.562, 39.201, 40.840, 42.479, 44.118, 45.757, 47.396 και Α11: €40.525, 42.164, 43.803, 45.442, 47.081, 48.720, 50.359, 51.998, 53.637 (Συνδυασμένες Κλίμακες).

Σε αυτόν προστίθενται οι οποιεσδήποτε γενικές αυξήσεις που έχουν εγκριθεί με νομοθεσία. Επιπλέον, καταβάλλεται τιμαριθμικό επίδομα, σύμφωνα με το ποσοστό που εγκρίνεται από την Κυβέρνηση από καιρό σε καιρό.

Σημειώσεις:

1. Ο διοριζόμενος δυνατό να τοποθετηθεί σε οποιαδήποτε βαθμίδα της κλίμακας Α8 ή Α10 ή της Α11 με βάση τα προσόντα και την πείρα του κατά την κρίση του Συμβουλίου Επιλογής και Προαγωγών, απόφαση η οποία θα ληφθεί κατά το στάδιο της αξιολόγησης των προσόντων των υποψηφίων.

2. Στη μισθοδοσία αυτού που θα διοριστεί θα εφαρμοστούν οι πρόνοιες των περί Μη Παραχώρησης Προσαυξήσεων και Τιμαριθμικών Αυξήσεων στους Μισθούς των Αξιωματούχων και Εργοδοτουμένων και στις Συντάξεις των Συνταξιούχων της Κρατικής Υπηρεσίας και του Ευρύτερου Δημόσιου Τομέα Νόμων του 2011 έως 2014, ως και η μείωση των Κλιμάκων Εισδοχής Νεοεισερχομένων κατά 10%*.

3. Ο διοριζόμενος θα καταβάλλει ποσοστό συνεισφοράς στο Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων, σύμφωνα με το εκάστοτε προβλεπόμενο από τη σχετική Νομοθεσία ποσοστό επί των ασφαλιστέων αποδοχών του, για την απασχόληση μισθωτού που δεν καλύπτεται από επαγγελματικό σχέδιο συντάξεων.

Η δημοσίευση της εν λόγω θέσης γίνεται ύστερα από απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου και συγκατάθεση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών και Προϋπολογισμού, για εξαίρεσή της από τις πρόνοιες των περί της Απαγόρευσης Πλήρωσης Κενών Θέσεων στο Δημόσιο και στον Ευρύτερο Δημόσιο Τομέα (Ειδικές Διατάξεις) Νόμων του 2013 ως 2015.

Σύμφωνα με το Σχέδιο Υπηρεσίας της θέσης που ισχύει τα καθήκοντα και οι ευθύνες καθώς και τα απαιτούμενα προσόντα έχουν ως εξής:

I. Γενικά Καθήκοντα

α) Διεξάγει μελέτες, ετοιμάζει εκθέσεις και εφαρμόζει τη σχετική με τα καθήκοντά του νομοθεσία.

β) Διεξάγει αλληλογραφία και παρακολουθεί και ενημερώνει τον προϊστάμενο του τομέα του για όλες τις εξελίξεις.

γ) Συνεργάζεται με ευρωπαϊκούς και διεθνείς φορείς για θέματα Ρύθμισης Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ταχυδρομείων.

δ) Εκτελεί οποιαδήποτε άλλα καθήκοντα του ανατεθούν.

ΙΙ. Ειδικά Καθήκοντα της θέσης

Η παρούσα δημοσίευση αφορά το Νομικό Τομέα.

α) Σε συνεργασία με τους τομείς Γραφείου διεκπεραιώνει νομικές υποθέσεις που σχετίζονται με τη συμμόρφωση με τη νομοθεσία.

β) Ετοιμάζει νομοσχέδια, διατάγματα, αποφάσεις καθώς και νομικά έγγραφα για θέματα προσφυγών.

γ) Συμβουλεύει τον Επίτροπο για τον καθορισμό διοικητικών προστίμων και κυρώσεων που μπορούν να επιβληθούν σε περιπτώσεις μη συμμόρφωσης.

δ) Συντάσσει ή/και ελέγχει τις συμβάσεις που συνάπτει ο Επίτροπος για τη διασφάλιση του νομότυπού τους και των συμφερόντων του Γραφείου.

ΙΙΙ. Απαιτούμενα Προσόντα

(α) Πανεπιστημιακό δίπλωμα ή τίτλος ή ισότιμο προσόν στα Νομικά (περιλαμβανομένου του Barrister-at-Law)

(β) Πολύ καλή γνώση της Ελληνικής και της Αγγλικής γλώσσας.

(γ) Τριετής τουλάχιστον μεταπτυχιακή πείρα σε καθήκοντα σχετικά με τον οικείο κλάδο σπουδών.

(δ) Μεταπτυχιακό δίπλωμα ή τίτλος ή ισότιμο προσόν σε θέματα Τηλεπικοινωνιών, θα αποτελεί πλεονέκτημα.

Σημ.: Αναφορικά με τους υποψηφίους –

(ι) Των οποίων η μητρική γλώσσα δεν είναι η Ελληνική και δεν έχουν απολυτήριο Ελληνικού Σχολείου Μέσης Εκπαίδευσης.

και

(ιι) οι οποίοι, δυνάμει του Άρθρου 2.3 του Συντάγματος επέλεξαν να ανήκουν στην Ελληνική κοινότητα, απαιτείται μόνο καλή γνώση της Ελληνικής γλώσσας νοουμένου ότι θα έχουν άριστη γνώση της Αγγλικής γλώσσας.

IV. Οι αιτητές πρέπει να είναι πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας ή πολίτες των Κρατών Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Νοείται ότι σύμφωνα με την επιφύλαξη του άρθρου 8 των περί Ρυθμίσεως Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομικών Υπηρεσιών (Όροι Πρόσληψης και Υπηρεσίας) Κανονισμών του 2002, το Συμβούλιο Επιλογής και Προαγωγών μπορεί να επιτρέψει σε ειδική περίπτωση για εξυπηρέτηση του δημόσιου συμφέροντος, όπως πρόσωπο που δεν είναι πολίτης της Κυπριακής Δημοκρατίας υποβάλλει αίτηση για διορισμό σύμφωνα με τις διατάξεις των Κανονισμών αυτών και σε περίπτωση επιλογής, αυτό μπορεί να διοριστεί –

(ι) Με σύμβαση για ορισμένο χρόνο, ή

(ιι) Πάνω σε μόνιμη βάση, αν το εν λόγω πρόσωπο είχε απασχοληθεί στη Δημόσια Υπηρεσία ή άλλο Οργανισμό Δημοσίου με σύμβαση για περίοδο όχι μικρότερη από τέσσερα (4) χρόνια.

Σύμφωνα με το άρθρο 8(β) και (γ) των περί Ρυθμίσεως Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομικών Υπηρεσιών (Όροι Πρόσληψης και Υπηρεσίας) Κανονισμών του 2002 «Κανένας δε διορίζεται στο Γραφείο του Επιτρόπου, εκτός αν συμπλήρωσε την ηλικία των δεκαεπτά (17) χρόνων και έχει εκπληρώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις ή έχει απαλλαγεί νομίμως από αυτές».

Σημειώσεις:

1) Ο όρος «πανεπιστημιακό δίπλωμα ή τίτλος» καλύπτει και μεταπτυχιακό δίπλωμα ή τίτλο.

2) Οι διοριζόμενοι θα πρέπει να επιτύχουν στις εξετάσεις πάνω στο Νόμο και τους Κανονισμούς του «περί Ρυθμίσεως Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομικών Υπηρεσιών Νόμου» μέσα σε 4 χρόνια ή σε 8 εξεταστικές (ανά εξάμηνο) περιόδους από το διορισμό τους.

3) Η κατοχή των γλωσσών στο απαιτούμενο επίπεδο θα πρέπει να τεκμηριώνεται από τους υποψηφίους

μέσω αποδεκτών τεκμηρίων με βάση τη σχετική Εγκύκλιο της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας (Αρ. 245 και ημερ. 6.2.2017). Κατάλογος των «Τεκμηρίων Γνώσης Γλωσσών» υπάρχει αναρτημένος στην ιστοσελίδα της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας (www.psc.gov.cy(link is external)).

Οι υπάλληλοι που θα διοριστούν θα εργάζονται, όταν απαιτείται από τις ανάγκες του Γραφείου, και εκτός του συνηθισμένου ωραρίου του Γραφείου.

Οι υποψήφιοι οι οποίοι θα κριθούν ότι κατέχουν τα προσόντα θα κληθούν να υποβληθούν σε γραπτή και προφορική εξέταση.

Αιτήσεις θα πρέπει να υποβληθούν στο έντυπο Γ.Ε.Ρ.Η.Ε.Τ.1 και να παραδοθούν στο Γραφείο του Επιτρόπου Ρυθμίσεως Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων οδός Ηλιουπόλεως 12, 1101 Άγιος Ανδρέας, Λευκωσία, έναντι απόδειξης παραλαβής ή να αποσταλούν στο Γραφείο του Επιτρόπου Ρυθμίσεως Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων μέσω Ταχυδρομείου με συστημένη επιστολή στην διεύθυνση Ηλιουπόλεως 12, Ταχυδρομική Θυρίδα 24412, 1704 Λευκωσία, το αργότερο μέχρι τις 21 Φεβρουαρίου 2020. Οι αιτήσεις πρέπει να συνοδεύονται με αντίγραφα των πιστοποιητικών των ακαδημαϊκών και άλλων συναφών προσόντων που προνοούνται στην παράγραφο 3 ανωτέρω, περιλαμβανομένων βεβαιώσεων για την τριετή υπηρεσία που αναφέρεται στην παράγραφο III πιο πάνω. (Τα πρωτότυπα να παρουσιάζονται όταν ζητηθούν για έλεγχο).

Αιτήσεις μπορούν να προμηθευτούν οι ενδιαφερόμενοι από το Γραφείο του Επιτρόπου Ρυθμίσεως Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων οδός Ηλιουπόλεως 12, 1101 Άγιος Ανδρέας, Λευκωσία ή από την ιστοσελίδα του Γραφείου http://www.ocecpr.org.cy(link is external).

Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Γραφείο του Επιτρόπου, τηλ. 22693165 και 22693166.

Send this to a friend