Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΔΙΕΘΝΗ Ο Georges Chehwane ιδιοκτήτης της Plus Properties τιμά τον νέο Πρέσβη της Κύπρου στο Λίβανο (φώτο)
Ο Georges Chehwane ιδιοκτήτης της Plus Properties τιμά τον νέο Πρέσβη της Κύπρου στο Λίβανο (φώτο)

Ο Georges Chehwane ιδιοκτήτης της Plus Properties τιμά τον νέο Πρέσβη της Κύπρου στο Λίβανο (φώτο)

Ο κ. George Chehwane, πρόεδρος της Plus Properties, μεγάλης εταιρείας ανάπτυξης ακινήτων στην Κύπρο, είναι επίσης Πρόεδρος του Λιβανo-Κυπριακού Επιχειρηματικού Συμβουλίου (LCBC), όπου παρέθεσε γεύμα στο ξενοδοχείο Phoenicia προς τιμήν του πρόσφατα διορισμένου Πρέσβη της Κύπρου στο Λίβανο κ. Παναγιώτη Κυριακού.

Εκτός από τον Πρέσβη και το Προσωπικό της Πρεσβείας, στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Επισκοπος Μαρωνιτών Κύπρου, ο Σεβασμιώτατος Υουσέφ Σουέφ, μέλη της Λιβανο-Κυπριακής κοινοβουλευτικής ομάδας φιλίας, ο πρώην υπουργός Raed Khoury,ο πρόεδρος του κοινωνικοοικονομικό συμβουλίου του Λιβάνου Charles Arbid,ο Πρόεδρος του Λιβανέζικου συνδικάτου τύπου Awni Al-Kaaki, μαζί με αξιόλογους επιχειρηματίες, τραπεζίτες και δημοσιογράφους.
Στην ομιλία του, ο κ. George Chehwane, συγχαίρει τον λαό του Λιβάνου για τη νεοσύστατη κυβέρνηση και ελπίζει ότι θα βελτιώσει την οικονομική κατάσταση και θα αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη στον Λίβανο υπό το πρίσμα των δύσκολων περιστάσεων που περνάει.



Ο κ. Chehwane τόνισε τις ισχυρές σχέσεις μεταξύ Κύπρου και Λιβάνου, οι οποίες ενισχύθηκαν περαιτέρω τα τελευταία χρόνια. Όπως δήλωσε: “Είναι γνωστό ότι η Κύπρος πέτυχε να προσελκύσει μεγάλο αριθμό Λιβανέζων που ήταν σε θέση να ξεκινήσουν αξιοσημείωτα / εξέχοντα επενδυτικά έργα στο νησί. Υπάρχουν αρκετοί τομείς στους οποίους οι Λιβανέζοι έχουν επιτύχει στην Κύπρο, συμπεριλαμβανομένων των τομέων φιλοξενίας, υγείας, τραπεζών, εμπορίου και ακινήτων.Είμαστε περήφανοι που λέμε ότι οι Λιβανέζοι έχουν συμβάλει σημαντικά στην ανάπτυξη της κυπριακής οικονομίας “.

Tόνισε επίσης τον σημαντικό ρόλο του LCBC στην ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ του Λιβάνου και της Κύπρου δημιουργώντας εμπορικούς δεσμούς μεταξύ εταιρειών και επιχειρηματιών και στις δύο χώρες. Κάλεσε όλους τους Λιβανέζους επιχειρηματίες να ενταχθούν στο Συμβούλιο και να συμβάλουν στη μελλοντική επιχειρηματική και οικονομική ανάπτυξη μεταξύ των δύο χωρών.



Με τη σειρά του, ο Πρέσβης Κυριάκου ευχαρίστησε τον κ. George Chehwane για τη διοργάνωση της εκδήλωσης και συγχαίρει το Συμβούλιο για τις προσπάθειές του για την ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών. Πρόσθεσε ότι η Κύπρος έχει ανακάμψει από την κρίση του 2013, ζητώντας την ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών σε όλους τους τομείς της.

Υποσχέθηκε να διευκολύνει τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων θεώρησης βίζας για όλους τους Λιβανέζους που επιθυμούν να μεταβούν στην Κύπρο και επιθυμούσαν ο Λίβανος να ξεπεράσει τα οικονομικά προβλήματα με τον ίδιο τρόπο που η Κύπρος ξεπέρασε τα προβλήματά της στο παρελθόν, εκφράζοντας την εμπιστοσύνη της στον λαό του Λιβάνου και την ικανότητά του να ξεπεράσει τις δυσκολίες.

Send this to a friend