Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Λάρνακα: Φυλάκιση 12 ετών σε 25χρονο για κατοχή σχεδόν 29 κιλών κάνναβης
Λάρνακα: Φυλάκιση 12 ετών σε 25χρονο για κατοχή σχεδόν 29 κιλών κάνναβης

Λάρνακα: Φυλάκιση 12 ετών σε 25χρονο για κατοχή σχεδόν 29 κιλών κάνναβης

Φύλαγε σχεδόν 29 κιλά κάνναβης στη μάντρα του πατέρα του και για κάθε κιλό που θα διακινούσε θα εισέπραττε χίλια ευρώ…

Το Κακουργιοδικείο Λάρνακας καταδίκασε σε 12 χρόνια φυλάκιση τον Γ.Σ., 25 χρόνων, από χωριό της επαρχίας Λάρνακας, ο οποίος κρίθηκε ένοχος με δική του παραδοχή σε κατηγορίες εισαγωγής ναρκωτικών και κατοχής ναρκωτικών με σκοπό την προμήθεια σε άλλα πρόσωπα.

Τον Σεπτέμβριο του 2018 μέλη της ΥΚΑΝ, έπειτα από αξιολόγηση πληροφοριών, ανέκοψαν το αυτοκίνητο του 25χρονου παρά την έξοδο Αλεθρικού. Στο χώρο αποσκευών εντοπίστηκε πλαστική σακούλα με πέντε νάιλον συσκευασίες, συνολικού βάρους σχεδόν πέντε κιλών.

Στην κατοχή του νεαρού εντοπίστηκαν και τρία κινητά τηλέφωνα. Ο ίδιος ομολόγησε ότι ένα απ’ αυτά ήταν για να συνομιλεί με τους διακινητές των ναρκωτικών. Ακολούθησε έρευνα στο κτηνοτροφικό υποστατικό του πατέρα του. Εκεί εντοπίστηκαν τέσσερα χαρτοκιβώτια, μέσα στα οποία υπήρχαν συνολικά 24 νάιλον συσκευασίες γεμάτες κάνναβη. Ανακρινόμενος, παραδέχθηκε ότι κατείχε και διακινούσε τα ναρκωτικά για λογαριασμό άλλου προσώπου, το οποίο ήθελε να καταδώσει στην Αστυνομία, αλλά ο δικηγόρος του τον συμβούλεψε να μην τον κατονομάσει, γιατί θα είχε πολλά προβλήματα όταν θα πήγαινε στη φυλακή. Ο κατηγορούμενος αναγνωρίστηκε ως το πρόσωπο που παρέλαβε από τον χώρο στάθμευσης του τελωνείου, στο παλιό αεροδρόμιο Λάρνακας, τα πέντε επίδικα χαρτοκιβώτια. Η φορτωτική αποτελείτο από πέντε συνολικά κιβώτια, συνολικού βάρους 35 κιλών και είχε φθάσει στην Κύπρο από τη Βαρκελώνη μέσω Αθήνας.

Ως μετριαστικούς παράγοντες, το κακουργιοδικείο έλαβε υπόψη το λευκό ποινικό μητρώο του 25χρονου, το νεαρό της ηλικίας του, τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει και την δικαστηριακή του παραδοχή, στοιχείο που, όπως τόνισαν οι δικαστές, πρέπει να αμείβεται με σχετική έκπτωση στην ποινή.

Παρά ταύτα, το κακουργιοδικείο παρατήρησε ότι ο κατηγορούμενος όφειλε να είχε προβληματιστεί καλύτερα κι εγκαίρως προτού προχωρήσει στη διάπραξη των εγκλημάτων που παραδέχθηκε, ζυγιάζοντας τα πιθανά επακόλουθα των ενεργειών του για τον ίδιο και την οικογένειά του. «Μπορεί να μην ήταν ο ιθύνων νους που σχεδίασε και δρομολόγησε την παράνομη εισαγωγή και διακίνηση των ναρκωτικών στην Κύπρο, έδρασε όμως ως ενεργός προμηθευτής των ναρκωτικών κατά τις προκύπτουσες ανάγκες, έναντι αμοιβής χιλίων ευρώ για κάθε κιλό κάνναβης, μετατρεπόμενος σε σημαντικό και απαραίτητο κρίκο στη διακίνηση των ναρκωτικών», καταλήγει στην απόφασή του το κακουργιοδικείο.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend