Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Πρόβλημα σε μονάδα παραγωγής της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου άφησε στο σκοτάδι χθες πολλές περιοχές της Κύπρου. Το πρόβλημα παρουσιάστηκε πρόβλημα σε μονάδα παραγωγής στο Βασιλικό, με αποτέλεσμα να επηρεαστούν πολλές περιοχές παγκύπρια.

Προχωρούν με γοργούς ρυθμούς οι διαδικασίες ένταξης των Δήμων Αραδίππου, Λειβαδιών και των κοινοτήτων Πύλας και Ορόκλινης στο Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λάρνακας.
Την Τρίτη, η ολομέλεια του διοικητικού συμβουλίου του ΣΑΛ εξέτασε το θέμα, μετά που εστάλει στις 15 Ιανουαρίου, η επιστολή από το Δήμο Αραδίππου, η οποία ενημέρωνε επίσημα, για την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου να ενταχθεί ολόκληρη η Αραδίππου στο ΣΑΛ.
Όπως πληροφορούμαστε, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου το ΣΑΛ αναμένεται να εγκρίνει το αίτημα του Δήμου Αραδίππου.
Να σημειώσουμε επίσης, ότι με τα έργα της Β΄ φάσης έχει ήδη ενωθεί με το αποχετευτικό σύστημα ένα ποσοστό περίπου 30% της συνολικής έκτασης του Δήμου Αραδίππου και πιο συγκεκριμένα οι περιοχές Κρασά, Βεργίνας και πλησίον της βιομηχανικής περιοχής.
Όσον αφορά την Γ΄ φάση, ήδη είναι ενταγμένες οι περιοχές δυτικά της Λάρνακας, δηλαδή ο Δήμος Δρομολαξιάς – Μενεού και οι κοινότητες Κίτι και Περβόλια.
Όταν ολοκληρωθεί κι επικυρωθεί η διαδικασία ένταξης στη Γ΄ φάση και των περιοχών Αραδίππου, Λειβαδιών, Ορόκλινης και Πύλας, διαδικασία που αναμένεται να διαρκέσει περίπου ένα χρόνο, τότε το ΣΑΛ θα προχωρήσει στο σχεδιασμό και στην υλοποίηση των έργων αποχέτευσης και για τις εν λόγω περιοχές».

Έχουν ξεκινήσει , οι εργασίες ανάπλασης του κυκλικού κόμβου επί της Λεωφόρου Φανερωμένης. Αυτή η ενέργεια εντάσσεται στα πλαίσια του προγράμματος του Δήμου Λάρνακας, για βελτίωση βασικών οδικών αρτηριών και άλλων σημείων της πόλης από Μη Κερδοσκοπικούς Οργανισμούς, Ιδιώτες και Επιχειρήσεις στα πλαίσια της Εταιρικής Κοινωνικής τους Ευθύνης.

Και τέλος πραγματοποιήθηκε, συνάντηση του Δημάρχου Λάρνακας κ. Ανδρέα Βύρα, Μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και Υπηρεσιακών Λειτουργών του Δήμου με κατοίκους, του Συνοικισμού Τσιακκιλερού. Με τη συνάντηση αυτή έγινε η έναρξη του 5ου κύκλου συναντήσεων και στο σύνολο μέχρι σήμερα έχουν γίνει 35 συναντήσεις μεταξύ αυτών και επαναληπτικές. Οι συναντήσεις αυτές γίνονται, με σκοπό την άμεση και αποτελεσματική επίλυση προβλημάτων αλλά και την καταγραφή εισηγήσεων.
Ο Δήμαρχος Λάρνακας διαβεβαίωσε τους κατοίκους, ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για οριστική επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.

Send this to a friend