Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Μία από τις πιο ελαφριές ποινές που επιβλήθηκαν τα τελευταία χρόνια σε υποθέσεις προμήθειας ναρκωτικών, επέβαλε χθες το Κακουργιοδικείο Λάρνακας σε δύο πρόσωπα, ηλικίας32 και 22 χρόνων από τη Λάρνακα, οι οποίοι κρίθηκαν ένοχοι μετά από δική τους παραδοχή σε κατηγορίες συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, κατοχής ναρκωτικών με σκοπό την προμήθεια σε άλλα πρόσωπα και προμήθεια ναρκωτικών από άλλο πρόσωπο. Ο 32χρονος, ο οποίος αντιμετώπιζε μόνο την κατηγορία της συνομωσίας (αρχικά αντιμετώπιζε κι άλλες κατηγορίες, οι οποίες αποσύρθηκαν), καταδικάστηκε σε δύο χρόνια φυλάκιση, ενώ ο 22χρονος, ο οποίος αντιμετώπιζε επιπλέον και τις κατηγορίες κατοχής ναρκωτικών με σκοπό την προμήθεια και προμήθεια από άλλο πρόσωπο, καταδικάστηκε σε έξι χρόνια φυλάκιση. Η ποινή προσμετρά από την ημέρα σύλληψής τους, αφού έκτοτε τελούσαν υπό κράτηση στις Κεντρικές Φυλακές. Οι δύο κατηγορούμενοι συνελήφθησαν στις 25 Μαΐου 2019 στην επαρχία Λάρνακας μεταφέροντας περίπου ενάμισι κιλό κοκαίνης.

 

Και παραμένουμε στο Κακουργιοδικείο όπου στις 30 Ιανουαρίου, θ’ ανακοινώσει την ποινή που θα επιβάλει στον 21χρονο, ο οποίος παραδέχθηκε την ανθρωποκτονία του 76χρονου (Κόκου) Μαυρομμάτη, μια υπόθεση που συγκλόνισε την κοινωνία της Λάρνακας, αφού το θύμα ήταν ευρέως γνωστό και αγαπητό από τους συνδημότες του. Το έγκλημα διαπράχθηκε στις 27 Ιανουαρίου του 2019. Ο 21χρονος παραδέχθηκε τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας, της διάρρηξης της κατοικίας του θύματος, της κλοπής και του εμπρησμού της οικίας. Κατά τη χθεσινή δικάσιμο, κατέθεσε στο δικαστήριο η ψυχίατρος στο τμήμα φυλακών, η οποία εξέτασε τον κατηγορούμενο κι ετοίμασε σχετική έκθεση. Η συγκεκριμένη μαρτυρία σχετιζόταν με τον βαθμό νοημοσύνης του 21χρονου. Η μάρτυρας είπε ότι είναι μειωμένος ο δείκτης νοημοσύνης του κατηγορουμένου, διευκρινίζοντας ότι είναι ελαφρώς κάτω από το φυσιολογικό επίπεδο, δηλαδή πλησιάζει το φυσιολογικό.

Το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, ο Δήμος Λάρνακας και ο Radisson Blu Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας, διοργανώνουν στις 10.00 το πρωί, τον Παγκύπριο Σχολικό δρόμο Υγείας 2020, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Ευρώπης στη Λάρνακα. Θα λάβουν μέρος μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίων, Λυκείων και Τεχνικών Σχολών από όλη τη Κύπρο.

Send this to a friend