Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Παραμένει σε κλοιό κακοκαιρία η Κύπρος- Αναλυτικά η πρόγνωση
Παραμένει σε κλοιό κακοκαιρία η Κύπρος- Αναλυτικά η πρόγνωση

Παραμένει σε κλοιό κακοκαιρία η Κύπρος- Αναλυτικά η πρόγνωση


Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή, ενώ από τη Δευτέρα αναμένεται ψηλή πίεση.

Απόψε, περίοδοι με κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται με συννεφιά, ενώ αναμένονται τοπικές, ελαφρές κυρίως, βροχές, καθώς και χιόνι ή χιονόνερο, τοπικά στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ως βορειοανατολικοί και τοπικά μέχρι ανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, αλλά αρχικά, στα προσήνεμα παράλια, μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη, αλλά αρχικά, στα προσήνεμα, ταραγμένη μέχρι κυματώδης. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 7 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 10 στα ανατολικά και τα νοτιοανατολικά παράλια, γύρω στους 8 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στον πλην ένα βαθμό στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά και τοπικά στα ημιορεινά, αναμένεται παγετός.

Αύριο ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά συννεφιασμένος, με μεμονωμένες βροχές και στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους παροδική χιονόπτωση. Το απόγευμα πιθανό να σημειωθεί και μεμονωμένη καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και το απόγευμα στα δυτικά μέχρι δυτικοί, ασθενείς και τοπικά μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και το πρωί, τοπικά, μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 14 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 16 στα παράλια και γύρω στους 4 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά αναμένεται να παραμείνει ο παγετός.

Αύριο το βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος, με βροχές κατά διαστήματα, στις περισσότερες περιοχές καθώς και μεμονωμένες καταιγίδες. Τοπικά στα ορεινά αναμένεται χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και τοπικά μέχρι νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, αλλά σε καταιγίδα μεταβλητοί ισχυροί, 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη.

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά συννεφιασμένος, με μεμονωμένες βροχές και στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους παροδική χιονόπτωση. Το απόγευμα πιθανό να σημειωθεί και μεμονωμένη καταιγίδα. Τη Δευτέρα, διαστήματα με κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται με συννεφιά, ενώ αναμένονται τοπικά ελαφρές βροχές ή και ελαφρά χιονόπτωση ή χιονόνερο, τοπικά στα ορεινά. Την Τρίτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή την Κυριακή, για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές, ενώ στη συνέχεια θα σημειώσει μικρή πτώση.

Το ύψος του χιονιού στην πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 78 εκατοστά.
 

Send this to a friend