Home ΛΑΡΝΑΚΑ «Κινδυνεύουμε» – Στο έλεος του θεού και σε γερασμένα διαμερίσματα οι ένοικοι των προσφυγικών συνοικισμών  
«Κινδυνεύουμε» – Στο έλεος του θεού και σε γερασμένα διαμερίσματα οι ένοικοι των προσφυγικών συνοικισμών  

«Κινδυνεύουμε» – Στο έλεος του θεού και σε γερασμένα διαμερίσματα οι ένοικοι των προσφυγικών συνοικισμών  

Στο έλεος του θεού φαίνεται να έχουν αφεθεί οι ένοικοι των προσφυγικών συνοικισμών. Βιώνουν καθημερινά τον δικό τους Γολγοθά, εγκλωβισμένοι στα γερασμένα διαμερίσματα των προσφυγικών πολυκατοικιών. Η μακροχρόνια ταλαιπωρία που υπόκεινται, συνεχίζεται χωρίς τέλος!

Κάποιες από αυτές τις πολυκατοικίες των συνοικισμών, αποτελούν εστία μόλυνσης, με τους ένοικους να εκφράζουν φόβο για τη ζωή τους.

Μουχλιασμένοι και ραγισμένοι τοίχοι, υγρασίες από προβληματικά αποχετευτικά συστήματα, είναι μερικά από τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ένοικοι.

Η κάμερα τις εκπομπής κατέγραψε τις δυσκολίες αλλά και την κατάσταση που βιώνουν εδώ και χρόνια οι ηλικιωμένοι πια κάτοικοι των προσφυγικών συνοικισμών.

Η ατμόσφαιρα εντός των διαμερισμάτων, αποπνικτική λόγω της μούχλας. Διαμαρτυρόμενοι οι ένοικοι, δηλώνουν πως η κατάσταση αντί να καλυτερεύει, χειροτερεύει μέρα με τη μέρα, κυρίως τον χειμώνα.

Στον συνοικισμό Ζήνων στη Λάρνακα, υποχώρησε περιτείχισμα μπαλκονιού και από θαύμα δεν θρήνησαν θύματα, αφού στην πολυκατοικία διαμένουν και παιδιά.

Ένα άλλο μείζον και διαχρονικό πρόβλημα που ταλαιπωρεί ένοικους αρκετών πολυκατοικιών είναι η απουσία ανελκυστήρων.

Το μόνο που ζητούν οι πρόσφυγες που παραμένουν στους συνοικισμούς…  είναι τη δέουσα σημασία από το κράτος, έτσι ώστε να έχουν μια αξιοπρεπή διαβίωση.

Το θέμα απασχόλησε την εκπομπή του OMEGA ΑΙΧΜΕΣ.

Δείτε το βίντεο εδώ

Send this to a friend