Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Υπόθεση ανθρωποκτονίας Κόκου – η μαθησιακή ικανότητα του κατηγορούμενου είναι ενός παιδιού 7 χρονών
Υπόθεση ανθρωποκτονίας Κόκου – η μαθησιακή ικανότητα του κατηγορούμενου είναι ενός παιδιού 7 χρονών

Υπόθεση ανθρωποκτονίας Κόκου – η μαθησιακή ικανότητα του κατηγορούμενου είναι ενός παιδιού 7 χρονών

Διευκρινήσεις, μέσα από εμπειρογνωμοσύνη, ζήτησε το Κακουργιοδικείο Λάρνακας όσον αφορά τον δείκτη νοημοσύνης του Μιχαλάκη Χριστοφόρου, από τους Αγ. Αναργύρους Λάρνακας, προτού του επιβάλει ποινή για την ανθρωποκτονία του γέροντα Γεώργιου (Κόκου) Μαυρομμάτη, που διαπράχθηκε τον Ιανουάριο του 2019. Πρόκειται για στοιχείο που αναμένεται να διαδραματίσει καθοριστικότατο ρόλο στην επιμέτρηση της ποινής.

Κατά τη χθεσινή δικάσιμο, ο δικηγόρος υπεράσπισης Θέμης Θωμά παρουσίασε στους δικαστές γραπτό κείμενο αγόρευσης για μετριασμό της ποινής του πελάτη του.

Ανέφερε αποσπασματικά ότι ο κατηγορούμενος, παρόλο που είναι 21 χρόνων, εντούτοις η μαθησιακή του ικανότητα είναι ενός παιδιού… 7 χρόνων. Παράλληλα, εισήγηση του συνηγόρου ήταν ότι η νοητική ικανότητα του κατηγορουμένου είναι μειωμένη και πολύ πιο κάτω από την νοημοσύνη ενός κανονικού ανθρώπου.

Όπως είπε ο κ.Θωμά, τα γεγονότα της παρούσας υπόθεσης καθώς και τα γεγονότα των υπολοίπων εφτά ποινικών υποθέσεων που εκκρεμούσαν εναντίον του 21χρονου ενώπιον του επαρχιακού δικαστηρίου και οι οποίες θα ληφθούν υπόψη στην επιμέτρηση της ποινής, δείχνουν άτομο που δεν είναι νορμάλ…

Σ’ αυτό το σημείο προέκυψε η διαφωνία του εκπροσώπου της κατηγορούσας αρχής Θανάση Παπανικολάου, ως προς το νοητικό επίπεδο του κατηγορουμένου, υποστηρίζοντας ότι τα γεγονότα των υποθέσεων που αντιμετωπίζει ο 21χρονος και ο τρόπος δράσης του δείχνουν άτομο με αισθήματα μίσους κι εκδικητικότητας.

Έπειτα από την διάσταση απόψεων που προέκυψε μεταξύ υπεράσπισης και κατηγορούσας αρχής αναφορικά με το υπό αναφορά ζήτημα, ο πρόεδρος του κακουργιοδικείου Νίκος Σάντης διέταξε όπως παρουσιαστεί στο δικαστήριο για να καταθέσει λεπτομέρειες ως προς το επίπεδο του δείκτη νοημοσύνης του Χριστοφόρου η ψυχίατρος Αγάθη Βαλιανίδου, η οποία είχε εξετάσει τον κατηγορούμενο στις Κεντρικές Φυλακές τον περασμένο Σεπτέμβριο (στην έκθεσή της κάνει αναφορά για μειωμένο δείκτη νοημοσύνης).

Η κατάθεση της Δρ. Βαλιανίδου θα δοθεί το πρωί της ερχόμενης Δευτέρας. Ο κατηγορούμενος παραμένει υπό κράτηση.

Θυμίζουμε, ότι ο Μ. Χριστοφόρου παραδέχθηκε ενοχή στις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας του Κόκου Μαυρομμάτη, της διάρρηξης της οικίας του και της κλοπής ποσού 50 ευρώ, καθώς και τον εμπρησμό της κατοικίας μετά το έγκλημα.

Παραδέχθηκε, επίσης, ότι την ίδια μέρα λήστεψε ηλικιωμένη γυναίκα η οποία κατευθυνόταν στην εκκλησία. Τα αδικήματα διαπράχθηκαν στην ενορία Χρυσοπολίτισσας, στη Λάρνακα.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Π

Send this to a friend