Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Αρχίζει η Β΄ φάση του Αποχετευτικού Συστήματος Λάρνακας στην Μητρόπολη
Αρχίζει η Β΄ φάση του Αποχετευτικού Συστήματος Λάρνακας στην Μητρόπολη

Αρχίζει η Β΄ φάση του Αποχετευτικού Συστήματος Λάρνακας στην Μητρόπολη

Αρχίζει η υλοποίηση ενός ακόμα έργου που εντάσσεται στα πλαίσια της Β΄ φάσης του Αποχετευτικού Συστήματος Λάρνακας.

Το ΣΑΛ ανακοίνωσε ότι την περασμένη Τρίτη (14/1) υπέγραψε  συμβόλαιο συνεργασίας με την εργοληπτική Εταιρεία ATLASPANTOU CO LTD για το συμβόλαιο C12Α, που αφορά τον πυρήνα του αρχαίου Κιτίου και καλύπτει την περιοχή Μητρόπολης.

Πρόκειται, δηλαδή, για μια από τις περιοχές όπου ακόμα δεν έχουν εκτελεστεί έργα του αποχετευτικού εξαιτίας των μεγάλων καθυστερήσεων που προέκυψαν τα προηγούμενα χρόνια λόγω των αρχαιολογικών ευρημάτων.

Το συγκεκριμένο συμβόλαιο θ’ αφορά τη διερεύνηση, διαχείριση και καθαρισμό των χαντακιών από αρχαιότητες, υφιστάμενες υπηρεσίες και οποιαδήποτε άλλα εμπόδια, έτσι ώστε να καθοριστεί η τελική όδευση δικτύου που θα εφαρμοστεί μελλοντικά από το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λάρνακας για την κατασκευή συστημάτων αποχέτευσης λυμάτων και ομβρίων.

Το έργο που κατακυρώθηκε στην εργοληπτική εταιρεία ATLASPANTOU CO LTD είναι αξίας περίπου τεσσεράμισι εκατομμυρίων ευρώ, πλέον ΦΠΑ, κατόπιν δημόσιου διαγωνισμού κι έπειτα από έλεγχο που διενεργήθηκε από την αρμόδια αρχή δημοσίων συμβάσεων του Γενικού Λογιστηρίου της Δημοκρατίας.

Τα κατασκευαστικά έργα θα αρχίσουν τον προσεχή Μάρτιο και αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός 36 μηνών.

Σχετική ανακοίνωση αναφέρει πως τα κατασκευαστικά έργα του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λάρνακας συνεχίζονται κανονικά και ότι εντός του 2020 προγραμματίζεται η έναρξη δύο ακόμα συμβολαίων.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

 

Send this to a friend