Home Uncategorized Η επαφή με τον χορό κάνει καλό στη ζωή μας – Η Σχολή Μπαλέτου της Σύλβιας Τερζή μας λέει το γιατί
Η επαφή με τον χορό κάνει καλό στη ζωή μας – Η Σχολή Μπαλέτου της Σύλβιας Τερζή μας λέει το γιατί

Η επαφή με τον χορό κάνει καλό στη ζωή μας – Η Σχολή Μπαλέτου της Σύλβιας Τερζή μας λέει το γιατί

Οι χοροδιδάσκαλοι της Σχολής Μπαλέτου Σύλβια Τερζή μας δίνουν τους δικούς τους λόγους για τους οποίους συμβάλει θετικά στην ζωή του ανθρώπου η επαφή με κάποιου είδους χορό. Η ενασχόληση των παιδιών μας με κάτι το οποίο εκτός από σωματική εξάσκηση προσφέρει και ψυχική άσκηση είναι αυτό ακριβώς που ψάχνει κάθε γονιός για να απασχολήσει το παιδί του.

Πάμε να διαβάσουμε τί μας είπε ο κάθε ένας τους ξεχωριστά:

Σύλβια Τερζή: “Ο χορός μειώνει το στρες και την κατάθλιψη. Όπως και με κάθε άλλη έντονη σωματική δραστηριότητα, ο χορός αυξάνει τη σεροτονίνη και ενδορφίνη στον εγκέφαλο σας. Οι ουσίες αυτές, είναι γνωστές ως νευροδιαβιβαστές και επηρεάζουν τη διάθεση και τα επίπεδα ενέργειας σας. Όταν χορεύετε το σώμα σας απελευθερώνει φυσικά νευροδιαβιβαστές, μειώνοντας το στρες και την καταθλιψη.”

Άντρια Χρίστου:
“Η ζωή ενός καλλιτέχνη δεν τελειώνει καθώς γερνάει. Ο χορός είναι φτιαγμένος απο ανθρώπους . Ανθρώπους και ιδέες. Λένε πως όταν χορεύεις όλα τα συναισθήματα γίνονται πράξεις. Σε μια σκηνή , σε ένα δωμάτιο , στον δρόμο. Χορεύοντας για τον εαυτό σου και οχι για να εντυπωσιάσεις. Για να βγεις απο τον εαυτό σου. Να γίνεις πιο μεγάλος , πιο όμορφος , πιο δυνατός . Άφησε λοιπόν τον κόσμο να εξαφανιστεί και άρχισε την προσπάθεια σου για να τον κατακτήσεις μέσα απο τον πιο όμορφο και μαγικό χορό που θα έχεις ποτέ την ευκαιρία να χορέψεις.”

Λουίζα Φιλίππου:
“Ομαδικότητα. Μεταξύ των μαθητών αναπτύσσονται καλές διαπροσωπικές σχέσεις. Μαθαίνουν πως να αποκτούν φίλους, πώς να συνεργάζονται και πώς να επικοινωνούν εποικοδομητικά. Αν οι μαθητές αποκτήσουν συνεργατικές και επικοινωνιακές δεξιότητες, θα τις αξιοποιήσουν αργότερα, στην οικογένειά τους, στους φίλους και στους γείτονες, στην εργασία τους, στη ζωή τους γενικότερα.”

Χρίστος Καραγιάννης: “Μέσα από τον χορό, τα παιδιά γυμνάζονται διασκεδάζοντας. Έτσι, μαθαίνουν να αγαπούν τη σωματική άσκηση γνωρίζοντας παράλληλα πόσο σημαντική είναι για το σώμα τους. Εκτός όμως από την καλή φυσική κατάσταση, ο χορός συμβάλλει και στη διαμόρφωση της προσωπικότητας του παιδιού, ενισχύοντας την κοινωνικότητα και την αυτοπεποίθησή του, διδάσκοντας του τον σεβασμό προς τον εαυτό του και τους άλλους και μαθαίνοντάς την έννοια της πειθαρχίας.”

Ελενα Ζαχαρία: “Έρευνες, αλλά και ανθρώπινες μαρτυρίες έχουν αποδείξει, ότι τα καλλιτεχνικά μαθήματα και , κυρίως ο χορός , αλλάζουν εντυπωσιακά τη ζωή των παιδίων. Ο χορός έχει τη δύναμη να αποκαθίστα την χαρά και τη σταθερότητα στις ζωές των παιδίων και να βελτιώνει την ικανότητα τους να μαθαίνουν σε κάθε άλλο θέμα ,αναπτύσσοντας παράλληλα τις κοινωνικές τους δεξιότητες,
Τα παιδία μαθαίνουν την συνεργασία , το σεβασμό και τη συμπόνια. Ερευνητές απο όλο τον κόσμο, μάλιστα, επιβεβαιώνου ότι ο χορός – εκτός των άλλων – έχει θετική επίδραση στην μνήμη ,τη συγκέντρωση,την συμπεριφορά στην τάξη και τελικά την ακαδημαίκή απόδοση.”

Μαρία Ισαάκ: “Ο χορός είναι τρόπος έκφρασης του σώματος με τη μουσική έτσι μπορούν να εκφραστούν διάφορα συναισθήματα μέσα από αυτό. Εμείς ως δασκάλες χορού δεν είμαστε μόνο αφοσιωμένες στη διδασκαλία βημάτων, αλλά έχουμε επίσης μεγάλες προσδοκίες από τους μαθητές μας και θέλουμε την επιτυχία τους.”

Δημοσιογράφικη ομάδα του larnakaonline.com.cy

Send this to a friend