Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ Σκύλος περιμένει εννέα χρόνια τον νεκρό ιδιοκτήτη του (Βίντεο)
Σκύλος περιμένει εννέα χρόνια τον νεκρό ιδιοκτήτη του (Βίντεο)

Σκύλος περιμένει εννέα χρόνια τον νεκρό ιδιοκτήτη του (Βίντεο)

Το θλιμμένο «τραγούδι» του
Εδώ και εννέα χρόνια, ο Μουχτάρ ζει στην προκυμαία της Γιάλτας, κάθεται δίπλα σε έναν μουσικό και «τραγουδά» θλιμμένα μαζί του. Το βλέμμα του είναι πάντα στραμμένο στη θάλασσα, με την ελπίδα ότι το αφεντικό του κάποια στιγμή θα επιστρέψει και θα τον πάρει σπίτι.

Για εννέα ολόκληρα χρόνια, ο Μουχτάρ βρίσκεται στην προκυμαία της Γιάλτας και περιμένει τον ιδιοκτήτη του.

Ο άνδρας ήταν ναυαγοσώστης και πέθανε. Μετά τον θάνατό του, ο σκύλος εγκαταστάθηκε στην προκυμαία, κοιτώντας την θάλασσα με την ελπίδα ότι κάποια στιγμή ο ιδιοκτήτης του θα επιστρέψει.

Πολλοί άνθρωποι θέλησαν να του δώσουν στέγη, όμως ο Μουχτάρ δεν ήθελε να πάει με κανέναν. Κάποια στιγμή τον πήγαν σε ένα καταφύγιο ζώων, όμως ο σκύλος σταμάτησε να τρώει και αναγκάστηκαν να τον αφήσουν πάλι ελεύθερο να επιστρέψει στην προβλήτα.

Πριν από οκτώ χρόνια, ο Μουχτάρ είδε έναν τρομπετίστα, τον Βίκτορ Μαλινόφσκι, ο οποίος έπαιζε μουσική εκεί.

Άρχισε να «τραγουδά» και να κάθεται μαζί του, όμως ακόμη και κατά τη διάρκεια των «παραστάσεών» τους, δεν σταμάτησε ποτέ να κοιτά τη θάλασσα.

Όταν έβλεπε κάτι ανησυχητικό στην παραλία, έτρεχε αμέσως για διάσωση. Πιθανόν να είχε μάθει να σώζει ανθρώπους από το αφεντικό του.

Το σκυλί έχει στο σώμα του μεγάλες ουλές και από τις δύο πλευρές.

Όπως αναφέρει ο Βίκτορ, «πριν από λίγα χρόνια, ο σκύλος άκουσε ανθρώπους να φωνάζουν, ενώ διασκέδαζαν πάνω σε μία μπανάνα που έσερνε ένα σκάφος. Νόμιζε ότι πνίγονταν και έσπευσε για να τους σώσει και μετά βίας επέζησε ο ίδιος καθώς έπεσε στις προπέλες του κινητήρα».

«Ο ιδιοκτήτης του ήταν ναυαγοσώστης και προφανώς, είχε μάθει πώς να αντιδρά στις φωνές» πρόσθεσε ο μουσικός.

Έχουν περάσει οκτώ χρόνια που ο Μουχτάρ κάθεται ακόμη μαζί με τον μουσικό και «τραγουδά» το θλιμμένο του τραγούδι, ενώ τα βράδια τον συνοδεύει μέχρι το σπίτι του.

Όμως μετά πάντα επιστρέφει στην προβλήτα και κοιτά τη θάλασσα περιμένοντας τον αγαπημένο του ιδιοκτήτη να επιστρέψει και να τον πάρει σπίτι…

Οι ντόπιοι έχουν αγαπήσει τον Μουχτάρ και έχουν συγκινηθεί τόσο με την ιστορία του που θέλουν να τοποθετήσουν ένα άγαλμα για τον δικό τους «Χάτσικο».

sputniknews.gr

Send this to a friend