Home ΛΑΡΝΑΚΑ Αναβαθμίστηκε το Ποδηλατικό Κέντρο της Τόχνης
Αναβαθμίστηκε το Ποδηλατικό Κέντρο της Τόχνης

Αναβαθμίστηκε το Ποδηλατικό Κέντρο της Τόχνης

Το Bike Center στην Τόχνη είναι το νέο κεντρικό σημείο συνάντησης ποδηλατών και οι ημιορεινές περιοχές Λάρνακας και Λευκωσίας γεμίζουν ζωή…

Σε έναν πλήρως αναβαθμισμένο και λειτουργικό χώρο στεγάζεται πλέον το Bike Center της Activate Cyprus στην Τόχνη. Πρόκειται για το κεντρικό Bike Center της εταιρείας, η οποία λειτουργεί ακόμα ένα Ποδηλατικό Κέντρο στις εγκαταστάσεις του Troodos Hotel στην πλατεία Τροόδους και ένα στην Πάφο, στο ξενοδοχείο Olympic Lagoon. Η Activate Cyprus είναι πρωτοπόρος εταιρεία στον αθλητικό τουρισμό, τα ποδηλατικά τουρ και τις μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις.

Η επιλογή της Τόχνης δεν έγινε τυχαία, αφού πρόκειται για μία στρατηγική περιοχή, η οποία βρίσκεται στο κέντρο της Κύπρου και εξυπηρετεί ποδηλάτες που ξεκινούν από Λευκωσία, Λεμεσό ή Λάρνακα ή διαμένουν στα αγροτουριστικά καταλύματα της ευρύτερης περιοχής της ορεινής Λάρνακας.

H Activate Cyprus υποδέχτηκε το 2020 με μια λιτή εκδήλωση στο ανανεωμένο Bike Center, όπου ποδηλάτες και φίλοι της εταιρείας είχαν μια πρώτη γνωριμία με το χώρο. Ανάμεσά τους σημαντικοί ποδηλάτες, όπως η Άντρη Χριστοφόρου, η οποία αντιπροσωπευσε την Κύπρο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο και θα την αντιπροσωπεύσει και το ερχόμενο καλοκαίρι στους Ολυμπιακούς Αγώνες Τόκυο 2020 και ο Μάριος Αθανασιάδης, ο οποίος ήταν μέλος της Κυπριακής Ολυμπιακής ομάδας στο Λονδίνο 2012. Περίοπτη θέση στο Bike Center έχουν οι υπογραμμένες φανέλες ζωντανών θρύλων της Ορεινής Ποδηλασίας όπως Jaroslav Kulhavy, Jolanda Neff, Gunn-Rita Dahle Flesja, Thomas Frischknecht, Anna van der Breggen και άλλων.

Με την αναβάθμιση του ποδηλατικού κέντρου στην Τόχνη, η περιοχή αποκτά νέα δυναμική όσον αφορά στον αθλητικό τουρισμό, αφού σημαντικός αριθμός ποδηλατών θα μπορεί να εξυπηρετείται πριν, στο μέσο ή στο τέλος μιας ποδηλατικής διαδρομής. Επίσης διατίθενται ποδήλατα προς ενοικίαση.

Παράλληλα η λειτουργία του ποδηλατικού κέντρου ενισχύει την ποδηλατική παιδεία στις γύρω περιοχές, οι οποίες εδώ και λίγα χρόνια σφύζουν από νεαρούς αλλά και μεγαλύτερους ποδηλάτες, καθώς η περιοχή φιλοξενεί κάθε χρόνο το φημισμένο Cyprus Sunshine Cup. Παράλληλα οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την όμορφη και ιστορική Τόχνη και τα γύρω χωριά.

«Δίπλα στους ποδηλάτες»

«Το Bike Center στην Τόχνη ήταν το πρώτο που δημιουργήσαμε πριν μερικά χρόνια και η αναβάθμισή αποτέλεσε προτεραιότητά ενόψει του 2020. Η ολοκλήρωση του μας βρίσκει πολύ χαρούμενους» δηλώνει ο διευθυντής της Activate Cyprus Μιχάλης Χατζηϊωάννου και προσθέτει: «Με την κίνηση αυτή ερχόμαστε ακόμα πιο κοντά στους ποδηλάτες κάθε ηλικίας και κάθε επιπέδου, αφού το ποδηλατικό κέντρο θα είναι ένα σημείο συνάντησης και εξυπηρέτησης τόσο για τους Κύπριους όσο και για τους ξένους επισκέπτονται το νησί μας. Δεν είναι καθόλου τυχαίο πως διαλέξαμε την Τόχνη για ως βάση, αφού βρίσκεται στο μέσο Λευκωσίας, Λάρνακας και Λεμεσού, ενώ στις γύρω περιοχές υπάρχουν ποδηλατικές διαδρομές και διεξάγονται πολλοί και σημαντικοί αγώνες».

Ο κ. Χατζηιωάννου αναφέρθηκε και στα όσα θα προσφέρει στην περιοχή η αναβάθμιση του κέντρου: «Η Τόχνη και τα γύρω χωριά θα επωφεληθούν από το αναβαθμισμένο Bike Center, αφού μεγαλύτερος αριθμός ποδηλατών θα επισκέπτεται την περιοχή».

Η Activate Cyprus είναι διοργανώτρια των μεγαλύτερων ποδηλατικών events στην Κύπρο, όπως το Cyprus Sunshine Epic, το Cyprus Gran Fondo και το Troodos Sports & Fun Festival, όπως επίσης και των τριαθλητικών αγώνων Ο3 Olympus Man και Ocean Lava Paphos.

Περισσότερα:

στο www.activatecyprus.com και στο www.facebook.com/ActivateCyprus.

Πηγή : Goal

Send this to a friend