Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Το δρόμο της δικαιοσύνης πήρε η υπόθεση ρατσιστικής επίθεσης από δύο Ελληνοκύπριες σε βάρος γυναίκας από τη Ρωσία τον περασμένο Οκτώβριο, στο κέντρο της Λάρνακας.
Μετά από οδηγίες της Νομικής Υπηρεσίας, όπου είχε διαβιβαστεί ο φάκελος της υπόθεσης, η υπόθεση καταχωρίσθηκε για εκδίκαση στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας και η πρώτη δικάσιμος ορίστηκε στις 17 Φεβρουαρίου του 2020.
Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα βρεθούν οι δύο Ελληνοκύπριες, από χωριό της επαρχίας Λευκωσίας, ηλικίας 38 και 31 χρόνων, οι οποίες αντιμετωπίζουν συνολικά οκτώ κατηγορίες.
Στο πινάκιο της υπόθεσης αναγράφονται 16 μάρτυρες κατηγορίας. Υπενθυμίζουμε, ότι το συγκεκριμένο ρατσιστικό επεισόδιο είχε πάρει μεγάλες διαστάσεις μετά την καταγγελία της παραπονούμενης στην Αστυνομική Διεύθυνση Λάρνακας, ενώ το σχετικό βίντεο στο οποίο, σύμφωνα με την παραπονούμενη, ακούγονται οι βρισιές που δέχθηκε κατά την ρατσιστική επίθεση εις βάρος της, έγινε viral στο διαδίκτυο σε χρόνο ρεκόρ, προκαλώντας την κατακραυγή της κοινής γνώμης.

 

Σκέψεις για στέγαση του Κέντρου Ασυνόδευτων Ανηλίκων στα Λεύκαρα, γίνονται το τελευταίο διάστημα, χωρίς ωστόσο να έχει παρθεί ακόμα οποιαδήποτε απόφαση. Η πρόταση που συζητιέται αφορά τη λειτουργία του υπό αναφορά κέντρου στο υφιστάμενο Κέντρο Φιλοξενίας Ενηλίκων Λευκάρων και τέθηκε στο τραπέζι στο πλαίσιο διαβουλεύσεων, για εξεύρεση λύσης στο σοβαρό πρόβλημα οικονομικής βιωσιμότητας, που αντιμετωπίζει εδώ και καιρό το δημοτικό γηροκομείο στα Λεύκαρα.

Η υπουργός Εργασίας, Ζέτα Αιμιλιανίδου, πρότεινε στο Δήμο Λευκάρων την στέγαση του Κέντρου Ασυνόδευτων Ανήλικων Προσφύγων, στους χώρους του δημοτικού γηροκομείου, μέσα από μια διευθέτηση, η οποία θα αποδώσει διπλό όφελος. Σύμφωνα με το αρμόδιο υπουργείο, εάν ευοδωθεί αυτή η πρόταση, αφενός επιλύεται το πρόβλημα που αντιμετωπίζει το κράτος μετά την απόρριψη της απόφασης για στέγαση του Κέντρου Ασυνόδευτων Ανηλίκων στο Ζύγι και αφετέρου επιλύεται και το οικονομικό πρόβλημα του δημοτικού γηροκομείου Λευκάρων, αφού το κράτος θα καταβάλλει ενοίκιο στο Δήμο Λευκάρων και με τα λεφτά αυτά ο δήμος θα μπορεί να εξασφαλίζει την βιωσιμότητα του γηροκομείου.
Όπως πληροφορούμαστε, το γηροκομείο στα Λεύκαρα κινδυνεύει με λουκέτο καθότι δεν μπορεί να συντηρηθεί οικονομικά με τα σημερινά δεδομένα. Γι’ αυτό και η πρόταση της υπουργού Εργασίας αντιμετωπίζεται, εκ πρώτης όψεως, θετικά από το Δήμο Λευκάρων.

Ο Δήμος Λευκάρων είναι θετικός και στο ενδεχόμενο το δημοτικό γηροκομείο να μετατραπεί σε περιφερειακό, κάτι που συνάδει και με την πρόταση του υπουργείου Εσωτερικών για ενσωμάτωση στο Δήμο Π. Λευκάρων των κοινοτήτων Βάβλας, Δελίκηπου, Κάτω Δρυ, Κάτω Λευκάρων και Κόρνου, στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης της τοπικής αυτοδιοίκησης.

 

Και τέλος η Επαρχιακή Επιτροπή Λάρνακας-Αμμοχώστου του Παγκύπριου Αντιαναιμικού Συνδέσμου, ανακοινώνει την αναβολή της θεατρικής παράστασης που θα πραγματοποιόταν την Κυριακή 12 Ιανουαρίου, λόγω θεμάτων υγείας που απροόπτως αντιμετωπίζουν κάποια μέλη της θεατρικής ομάδας. Η νέα ημερομηνία θα ανακοινωθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες. Να σημειώσουμε πως τα εισιτήρια εισόδου που έχουν διατεθεί, θα ισχύουν για την νέα ημερομηνία διεξαγωγής της παράστασης.

Send this to a friend