Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Συνεχίστηκαν και χθες τα προβλήματα στην κοινότητα Καλαβασού,  εξαιτίας κατάρρευσης του τοίχου αντιστήριξης του παρακαμπτήριου δρόμου από την υπερχείλιση του φράγματος της περιοχής, έπειτα από τις τελευταίες έντονες βροχοπτώσεις. Λόγω της δυνατής εισροής νερών στους δρόμους της κοινότητας, δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, ενώ γύρω στις 10-12 κατοικίες, οι οποίες είναι κτισμένες επί του δρόμου που οδηγεί προς το φράγμα, εκκενώθηκαν από τους κατοίκους τους το βράδυ της περασμένης Τρίτης αφού υπήρξε και διακοπή στην ηλεκτροδότηση. Οι επηρεαζόμενες οικογένειες διαμένουν σε οικίες συγγενικών τους προσώπων.

Η κατάσταση στην Καλαβασό αξιολογήθηκε σε χθεσινή πολύωρη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του επάρχου Λάρνακας, με την συμμετοχή της Αστυνομίας, της Πολιτικής Άμυνας, της ΕΜΑΚ και του Κ.Σ. Καλαβασού.

Συνεργεία της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου κατέβαλλαν χθες προσπάθειες, ώστε να αποκατασταθεί η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στις επηρεαζόμενες κατοικίες.

 

Προκηρύχθηκε χθες η προσφορά για τα κατασκευαστικά έργα που αφορούν την ανάπλαση της αυλής και την αποκατάσταση μέρους του οικοδομικού συμπλέγματος Ζουχουρί, στο κέντρο της Λάρνακας. Πρόκειται για το 6ο και τελευταίο έργο της Προγραμματικής Περιόδου 2014 – 2020 που χρηματοδοτείται από τα διαθρωτικά ταμεία της Ε.Ε.

Ανακοίνωση του Δήμου Λάρνακας αναφέρει ότι η προκήρυξη αυτού του έργου σηματοδοτεί την ολοκλήρωση ενός κύκλου και παράλληλα την έναρξη ενός νέου, αφού η υλοποίηση και των έξι έργων έθεσε τις βάσεις για την ωρίμανση και υλοποίηση άλλων έργων υποδομής, που εμπίπτουν μέσα στην νέα Προγραμματική Περίοδο 2021 – 2027, τα οποία ήδη το δημοτικό συμβούλιο έχει τροχοδρομήσει.

Το οικοδομικό σύμπλεγμα Ζουχουρί, βρίσκεται στο αστικό κέντρο της πόλης και είναι ένα από τα σημαντικότερα αρχαία μνημεία της Λάρνακας.

Σκοπός του έργου είναι η λειτουργική και η αισθητική βελτίωση του χώρου και των οικοδομών του συμπλέγματος καθώς και η λειτουργική σύνδεση της αυλής με τον περιβάλλοντα χώρο και το οδικό δίκτυο της περιοχής. Παράλληλα, η διαμόρφωση της αυλής θα αναδεικνύει τον ιστορικό και παραδοσιακό χαρακτήρα του τεμένους και των οικοδομών, ώστε να προσελκύει ντόπιους και ξένους επισκέπτες.

Ο χρόνος παράδοσης του έργου υπολογίζεται σε 18 μήνες και ο προϋπολογισμός του πλησιάζει τα τρία εκατομμύρια ευρώ.

 

Send this to a friend