Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ Πρώτη μέρα στην δουλειά μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων
Πρώτη μέρα στην δουλειά μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων

Πρώτη μέρα στην δουλειά μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων

Επί δύο βδομάδες βγαίνεις, πίνεις, διασκεδάζεις. Το γυμναστήριο σου δεν το έχεις δει ούτε σε φωτογραφία ενώ για δουλειά ούτε κουβέντα. Και φτάνει εκείνο το πρωίνο που αναρωτιέσαι γιατί χτυπάει το ξυπνητήρι σου μέσα στα άγρια χαράματα. Λάθος! Είναι η ώρα που πρέπει να σηκωθείς και να πας στην δουλειά. Σηκώνεσαι με βαριά καρδιά, ντύνεσαι και χαμογελάς στην καθημερινότητα σου, που δεν σου είχε λείψει καθόλου.

Διανύουμε τις τελευταίες μέρες των Χριστουγεννιάτικων διακοπών και θέλουμε να σε βάλουμε λίγο σε κλίμα ‘Back to work’.

Όλα είναι θέμα συνήθειας, είναι λογικό μετά από δυο βδομάδες ξέφρενου ρυθμού να σου φαίνεται βουνό το ξύπνημα στις 7.οο το πρωί. Έρευνες έχουν δείξει ότι τα νεύρα και η κακή διάθεση οφείλεται κυρίως στον άστατο ύπνο. Το να ‘κουρδίσουμε’ και πάλι το βιολογικό μας ρολόι είναι μία επίπονη διαδικασία καθώς το σώμα  μας έχει συνηθίσει να κοιμάται και να ξυπνάει σε άστατες ώρες. Γι’ αυτό και νιώθουμε ότι έχουμε πάθει ‘jet-lag’. Ποιο είναι το αποτέλεσμα σε όλα αυτά; Έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης,μειωμένη όρεξη για φαγητό, αφόρητη κούραση και αδυναμία.

Προσπάθήσε η τελευταία μέρα των διακοπών σου να είναι χαλαρή. Το βράδυ, πριν κοιμηθείς, ρίξε μια ματιά στο αυριανό πρόγραμμα και ξάπλωσε μία «αξιοπρεπή» ώρα. Ένα χαλαρωτικό ρόφημα πριν τον βραδυνό ύπνο θα σε βοηθήσει να κοιμηθείς πιο εύκολα.

Ξεκίνησε από την πρώτη κιόλας μέρα το περπάτημα ή το γυμναστήριο για περισσότερη ενέργεια.

Επίσης, αν και θα σου φανεί ακατόρθωτο, προσπάθησε να ξυπνήσεις νωρίτερα από το κανονικό και να είσαι στην δουλειά περίπου μία ώρα πριν, για να εγκλιματιστείς πιο εύκολα.

Η ιστορία έχει αποδείξει ότι με λίγη προσπάθεια όλα γίνονται. Αν είσαι από αυτούς που διακοπές σημαίνει ξεφάντωμα, μην ξεχνάς ότι μετά θα πρέπει να επωμιστείς και τις συνέπειες. Καλή επιστροφή!

Πηγή: politisonline.com

Send this to a friend