Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Ορμητικά κι επικίνδυνα κατέβηκαν τα νερά χθες στο χωριό Καλαβασός, μετά την κατάρρευση τοίχου παρακαμπτήριου δρόμου της Κοινότητας, λόγω της υπερχείλισης του φράγματος Καλαβασού, από τις  έντονες βροχοπτώσεις. Δύο σπίτια εκκενώθηκαν από την πυροσβεστική, λόγω της επικίνδυνης ανόδου της στάθμης του νερού. Επίσης η Πυροσβεστική προχώρησε στη διάσωση 10 ατόμων από οικίες, ενώ διασώθηκε ο οδηγός που βρισκόταν παρά τον φράκτη της περιοχής. Η Πυροσβεστική με τη χρήση σανίδων έβγαλε κόσμο απ’ τα σπίτια του με ασφάλεια. Εξάλλου πατέρας τριών παιδιών αρνείται να εγκαταλείψει την οικία του, η οποία βρίσκεται στην περιοχή που πλημμύρισε. Να σημειωθεί ότι στο σημείο βρίσκεται η ΕΜΑΚ και η Πολιτική Άμυνα. Σε αρκετές περιοχές της Λάρνακας και της επαρχίας είχαμε και επανειλημμένες διακοπές ρεύματος.

 

Σε καταγγελία προχώρησε ο βουλευτής Λάρνακας, Χρίστος Ορφανίδης, με αφορμή τις μακάβριες εικόνες που αντίκρισε με τραυματισμένα γαϊδουράκια στο χωριό, Μαρώνι. Σύμφωνα με τον ίδιο , έξι σκυλιά που βρίσκονταν στην περιοχή επιτέθηκαν στα δύο γαϊδούρια. Από τα την επίθεση, τραυματίστηκαν σοβαρά με αποτέλεσμα να αποφασίσουν οι αρμόδιοι να προχωρήσουν σε ευθανασία. Ο κος Ορφανίδης προχώρησε σε καταγγελία στον Αστυνομικό Σταθμό Ζυγίου και στην Υπηρεσία Θήρας. Δύο από τα σκυλιά απομακρύνθηκαν, ωστόσο ο άνδρας που φρόντιζε τα σκυλιά αρνείται ότι είναι ο ιδιοκτήτης.

 

Και τέλος εργασίες διεξάγονται από χθες μέχρι και την ερχόμενη Παρασκευή, στον αυτοκινητόδρομο Κοφίνου – Λάρνακας, για συντήρηση του οδοστρώματος. Οι εργασίες διεξάγονται στην περιοχή εξόδου της Κοφίνου, από τις 7.00 το πρωί, μέχρι και τις 4.00 το απόγευμα, κάθε μέρας. Η έξοδος προς Λάρνακα θα είναι ανοικτή, ωστόσο η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται προς την εξόδου Κοφίνου, από όπου οι διερχόμενοι οδηγοί θα μπορούν να επιστρέψουν στον αυτοκινητόδρομο μέσω της εισόδου στις Αγγλισίδες.

Οι εργασίες θα συνεχιστούν και την επόμενη εβδομάδα, δηλαδή από τις 13 μέχρι και τις 17 Ιανουαρίου. Κατά την διάρκεια των εργασιών της ερχόμενης εβδομάδας, θα κλείνουν τμηματικά και οι δύο λωρίδες κυκλοφορίας στην κατεύθυνση από Κοφίνου προς Λάρνακα, για απόσταση τριών χιλιομέτρων περίπου και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, το οποίο θα λειτουργεί με αμφίδρομη κίνηση.

 

Send this to a friend